ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για τον ΔΟΛ



Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.

Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές.

Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/news/?nid=5228

Σχόλια

  1. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2012 05:45

    Η αποκάλυψη του Βήματος της προηγούμενης Κυριακής για τις προσλήψεις που έγιναν στο Δημόσιο τη διετία 2010 - 2011 ενόχλησε τον «ανθύπατο» του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Μπομπ Τράα.
    Απόσπασμα από την συνέντευξη.
    Κι όταν επισημάναμε ότι τις ευθύνες τις δείχνουν οι αριθμοί της έκθεσής του τότε εξεμάνη:
    - Δεν θα μιλήσουμε ξανά στο «Βήμα». Νομίζαμε πως είσαστε επίσημη εφημερίδα του ΠαΣοΚ. Εχουμε άλλες εφημερίδες που γράφουν ακριβώς τα στοιχεία μας.
    - Πάλι λάθος κάνατε, ήταν η απάντηση... Το «Βήμα» είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, δεν είναι όργανο κανενός...
    Η συνάντηση έφτασε στο τέλος της...
    Σηκωθήκαμε, δεν άπλωσα ούτε εγώ ούτε αυτός το χέρι... αλλά τον ρώτησα:
    - Αλήθεια, πόσες προσλήψεις έγιναν τη διετία...
    Δεν ήθελε να απαντήσει... Ψέλλισε: Οχι πάντως 70.000.
    Στο Κίτο τον θυμούνται ακόμη
    «Persona non grata» στο Εκουαδόρ

    Από τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο κ. Τράα ερχόταν στην Αθήνα ως «ανθύπατος» του ΔΝΤ. «Το Βήμα» ανέτρεξε στο παρελθόν του και ανακάλυψε ότι είχε κηρυχθεί «persona non grata» στο Εκουαδόρ. Στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, τον θυμούνται πολύ καλά. Οχι για καλό. Οπως είπε στο «Βήμα» η κυρία Υβόν Γιάνες, μέλος της οργάνωσης Accion Ecologica, μαζί με άλλες οργανώσεις ζήτησαν επισήμως το 2003, με επιστολή προς τον αστυνομικό διευθυντή της επαρχίας Πιτσίντσα τη σύλληψη και απέλαση του Τράα με το αιτιολογικό ότι είχε παραβιάσει τον νόμο περί μετανάστευσης.
    «Ζητήθηκε να απελαθεί από το Εκουαδούρ "για ανάρμοστη χρήση της ιδιότητας του επισκέπτη στη χώρα, καθώς και για ηθική αυτουργία στην απόφαση των εθνικών αρχών να λάβουν μέτρα που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια"».

    Τότε ο Μπομπ Τράα πίεσε την κυβέρνηση του Εκουαδόρ να χρησιμοποιήσει το 100% των εσόδων από έναν σημαντικό νέο αγωγό πετρελαίου για τη μείωση του χρέους σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης.

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=464900

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστασία Βούλγαρη20 Ιανουαρίου 2017 στις 4:59 μ.μ.

    Είναι σαφές ότι ο Θεοδωράκης στήριξε την ύπαρξη ενός δημοσιογραφικού οργανισμού ανεξάρτητου από την κυβέρνηση, που κινδύνευε να κλείσει από ενέργειες της κυβέρνησης. Αυτό το δεδομένο (δηλαδή ο κίνδυνος να κλείσουν οι εφημερίδες) ίσχυε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, στις 2:47 μ.μ, που δημοσιεύθηκε η δήλωση.

    Στη συνέχεια τα γεγονότα πήραν άλλη τροπή, αλλά αυτό προφανώς δεν μπορούσε να το γνωρίζει ο Μίκης. Αν οι δύο εφημερίδες αποφασίσουν ή όχι να γίνουν κυβερνητικές, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε με τα νέα δεδομένα.

    Επομένως, σχόλια που μιλάνε για «νοσηρούς αυλοκόλακες γύρω από τον Μίκη», οι οποίοι «προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες», σχόλια για τον Θεοδωράκη ο οποίος «βαυκαλίζει τον ΔΟΛ» ή ότι «έχει αναγάγει την διάσωση του συγκροτήματος σαν ύψιστο εθνικό θέμα, υποστηρίζοντας πως το συγκρότημα υπηρέτησε πιστά τη δημοκρατία στην Ελλάδα», κι ότι ο Μίκης «βλέπει ελπίδα στον Συριζα», αυτά τα σχόλια, εάν δεν είναι από άγνοια ή από αδυναμία κατανόησης, δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ25 Ιανουαρίου 2017 στις 4:49 μ.μ.

    Το αν ο ΔΟΛ είναι "αμαρτωλό" συγκρότημα ή έχει βλάψει ακόμη και τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη, δεν έχει καμία σχέση, την στιγμή που συντελείται μία τέτοια κυβερνητική κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα, με την πρόφαση των χρεών!

    Και ο Μίκης έκανε ότι έκανε και κάνει πάντα: Υποστηρίζει την Αλήθεια και αποκαλύπτει το Ψέμα, ακόμη και αν πρέπει να υποστηρίξει έναν "αντίπαλό" του, όπως είναι τα συστημικά ΜΜΕ!

    Το αν ο ΔΟΛ τελικά τα "βρει" με την κυβέρνηση, δεν είναι θέμα που αφορά στον Μίκη και την άποψή του περί Δικαιοσύνης!

    Χρ. Σωτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.