Γράφει ο …Σπινθήρας: Η μικρή Νάντια, τα μαλάκια και η …βαζελίνη!



Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από κάποιον καλό φίλο που με ενημέρωσε για την συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη στα ΝΕΑ, με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου (δεν αναφέρω τον τίτλο, διότι θα γελάσετε και θα χαλάσετε τον σοβαρό χαρακτήρα της στήλης!).

Βρήκα και διάβασα κι εγώ λοιπόν την συνέντευξη στο Δημήτρη Μανιάτη της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών με την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» τον Ιανουάριο του 2015.

Πολύ ωραία τα λέει η κα Βαλαβάνη. Ιδιαίτερα στα συμπεράσματα που βγάζει για το σήμερα. Όταν όμως ο δημοσιογράφος της αναφέρει την «κρίσιμη» ερώτηση, τι γύρευε η χριστιανή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μετά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015, τι απαντά η κα Βαλαβάνη: «Ανάμεσα στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και το Τρίτο Μνημόνιο υπάρχει άβυσσος. Η πρώτη ήταν «συνθηκολόγηση» για κέρδισμα χρόνου».



Μάλιστα. «Κέρδισμα χρόνου» χαρακτηρίζει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του 2015. Τον προάγγελο δηλαδή του Τρίτου Μνημονίου, το οποίο βέβαια η κα Βαλαβάνη δεν ψήφισε στις 15 Ιουλίου του ίδιου έτους, αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ με τους υπολοίπους των ομάδων Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου κ.α. Ναι, δεν ψήφισε. Αλλά μήπως με την συμμετοχή της σε αυτήν την κυβέρνηση, ΣΤΗΡΙΞΕ αυτή την πολιτική; Μιλάμε για πέντε χαμένους μήνες δηλαδή (Φεβρ.-Ιουλ. 2015), που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε τη «σκληρή διαπραγμάτευση», πριν σύρει έναν Λαό στο Δημοψήφισμα και έπειτα τον γράψει στα παλιά της υποδήματα, διεξάγοντας …εκλογές!

Τι περίμενε από αυτήν την κυβέρνηση η κα Βαλαβάνη; Ποια ήταν η φιλοδοξία της; Να θεσπίσει κάποια «λίγα μέτρα ανακούφισης των πολιτών»;

Βρίσκεσαι δηλαδή στο τιμόνι μίας χώρας υπό καθεστώς Μνημονίων και πλήρως παραιτημένος από την Εθνική σου Κυριαρχία και με απόλυτη απώλεια Εθνικής Ανεξαρτησίας, η ανεργία στο 40%, οι νέοι μεταναστεύουν, οι γέροι πεθαίνουν χωρίς φάρμακα, οικογένειες καταρρέουν, άνθρωποι αυτοκτονούν, και τι κάνεις; Αναλαμβάνεις ένα Υπουργείο για να θεσπίσεις λίγα μέτρα ανακούφισης των πολιτών;;; Ή μήπως δεν τα ήξερε η κα Βαλαβάνη τα περί απώλειας Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας; Δεν ήξερε πως γη, αέρας, θάλασσα και Λαός είναι υποθηκευμένα στους επικυρίαρχους Αμερικανούς (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊους (Ε.Ε.); Δεν ήξερε πως δεν μπορεί να πάρει ανάσα, αν δεν το επιτρέψει το μεγάλο αφεντικό;

Δεν ήξερε η κα Βαλαβάνη πως οι ράγες του τραίνου της διακυβέρνησης οδηγούσαν αποκλειστικά και μόνο στο …Βερολίνο; Δεν ήξερε πως σε όποιο βαγόνι και να επιβιβαζόταν, ακόμη και στο πρώτο του Μηχανοδηγού, η πορεία θα ήταν προδιαγεγραμμένη από το 2010 και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου;

Το πρώτο Μνημόνιο που έκανε τον Μίκη Θεοδωράκη να οργώσει την Ελλάδα και  να φωνάζει «ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ»! Δηλαδή ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν κορόιδο που δεν «τσίμπησε» στο σαγηνευτικό άρωμα της εξουσίας, που είχε κυκλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012! Μήπως αμφιβάλει κανείς πως αν ο Μίκης Θεοδωράκης στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και τις 100άδες Σπίθες ανά την Ελλάδα το 2012 ή το 2015, αυτή τη στιγμή θα ήταν αρκετοί Σπιθιστές στα έδρανα της Βουλής να …γαυγίζουν όπως κάνουν οι υπόλοιποι αντιπολιτευόμενοι στην πολιτική των Μνημονίων!

Δεν άκουσε ποτέ λοιπόν η κα Βαλαβάνη τον Μίκη Θεοδωράκη να προειδοποιεί για την πορεία του τραίνου που οδηγούσε στην ποδιά της Μέρκελ; Ξέρεις ποιον Μίκη κα Βαλαβάνη. Τον ίδιο Μίκη που κάποιες 10ετίες πριν, μικρή θα γνώρισες κάποια στιγμή στην Κρήτη (δεν μπορεί!), πλάι στον αείμνηστο αγωνιστή πατέρα σου, Γιώργο, όταν μεταπολιτευτικά μαζί με τον Μίκη γύριζαν την Κρήτη ως αληθινοί Κρητικοί Αριστεροι Αγωνιστές. Δεν τον θυμήθηκες λοιπόν τον Μίκη, τον οποίο σίγουρα θα θαύμαζες στους αγώνες σου στο Πολυτεχνείο. Τον Μίκη, τα τραγούδια του οποίου τραγούδησες πριν έξι μήνες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου που κυκλοφόρησε για την οικογένειά σου με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα σου, στη Κρήτη!

Και τώρα κα Βαλαβάνη τρέχεις πίσω από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και μιλάς για …αντιμνημονιακά Μέτωπα! Γιατί λοιπόν κα Βαλαβάνη έκλεισες αυτιά και μάτια τότε που ο Μίκης σας φώναζε κι εσένα, και τον Alexis και τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου και ρίχνονταν στα χημικά της πλατείας Συντάγματος, ένα απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012;

Η ερώτηση είναι ρητορική…

Τόσο ρητορική η ερώτηση, όσο ξεκάθαρη και η απάντηση, όχι μόνο για τη Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και για κάθε πολιτικό …πλάσμα της μολυσμένης θάλασσας των Μνημονίων, στην οποία κολυμπούν ανέμελα εδώ και έξι χρόνια τα μέλη της «αμαρτωλής» βουλής!

Μήπως ίδια δεν είναι η απάντηση και για τα …Στρείδια του κομμουνιστικού κόμματος, που κλεισμένα στο καβούκι τους φωνάζουν και τσιρίζουν εκ του ασφαλούς εντός της Βουλής με σκοπό να διεκδικήσουν ή να διατηρήσουν την 3η ή 4η θέση των εθνικών Εκλογών, συνεχίζοντας τον άοκνο αγώνα τους ενάντια στην καπιταλιστική πολιτική, την ιμπεριαλιστική λαίλαπα, τα αδηφάγα μονοπώλια και τον …ευρωμονόδρομο!

Και δίπλα στα στρείδια, βρίσκονταν και βρίσκονται και τα …Μαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ, εντός ή εκτός κυβέρνησης! Μα τι μαλάκια είναι αυτά θέ μου! Μαλάκια με γάτζους, γύρω από τις καρέκλες τους. Καιροσκοπικά, οπορτουνιστικά, τυχοδιωκτικά μαλάκια, της οικογενείας των μεγάλων μαλακίων, που το δίχως άλλο, θα αποτελέσουν στο μέλλον αντικείμενο εκτενούς μελέτης στην Μαλακιολογία, από τον κάθε Μαλακιολόγο.

Την ίδια στιγμή που στην ίδια μολυσμένη πολιτική θάλασσα κινούνται με τον γνωστό πλάγιο βηματισμό τους και οι …Χρυσοί κάβουρες της οικογενείας των νεοναζί! Με την δεξιά τους δαγκάνα υψωμένη και ανοικτή, να χαιρετούν το ζοφερό μέλλον. Δαγκώνοντας που και που στα κρυφά.  Χρυσοί Κάβουρες που θρέφονται από τα υπολείμματα των στρειδιών και των μαλακίων. Αφοδεύοντας ανεξέλεγκτα στην πολιτική θάλασσα, μολύνοντάς την κι αυτοί με την σειρά τους.

Μέχρι που δεν βρίσκεται ούτε ένα σημείο της θάλασσας αμόλυντο, να κολυμπήσει και κανένα ψαράκι, κανένα μαριδάκι ή καμία γόπα… Όλα μαύρα, δίχως οι αχτίδες του Ήλιου να μπορέσουν να φεγγοβολήσουν πάνω στα τόσο όμορφα κοράλια και γερά, αρχαία βράχια.

Τόσο μαύρα τα βλέπουν όλα τα ψαράκια, που όταν διακρίνουν στο βάθος ένα πολύχρωμο ψάρι κλόουν τον περνούν για …λύση! Ένα ψάρι κλόουν, έξι μηνών πολιτικό κρατούμενο!

Εκεί βρισκόμαστε αγαπητοί μου συν-λουόμενοι σήμερα. Στο μαύρο σημείο, που κάποιοι χαίρονται για τις …παχυλές συντάξεις που μοιράζει o Alexis στους συνταξιούχους που πριν ο ίδιος είχε μαδήσει. Και κάποιοι άλλοι περιμένουν τις εκλογές για να ψηφίσουν λέει τον …Κυριάκο!

Διότι, στρατιωτική χούντα ήταν ο Παπαδόπουλος, οικονομικοπολιτική χούντα και οι Μνημονιακοί Παπανδρέηδες, ΣαμαροΒενιζέλοι, χούντα και ο Μνημόνιος Νο3 Τσίπρας, χούντα θα είναι και ο Κούλης.

Ενώ όμως ο Παπαδόπουλος μας έδινε χούντα χωρίς… σάλιο, οι Σαμαροβενιζέλοι και Τσιπραίοι μας την δίνουν με σάλιο, ο Κούλης ελπίζουμε να χρησιμοποιήσει …βαζελίνη!

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr


Σχόλια

  1. Σχετικά με την Βουλή.
    Το Σάββατο ήταν η συζήτηση για τον προυπολογισμό. Όπως άλλαζα τα κανάλια στην τηλεόραση ακούω την ομιλία της Φώφης Γεννηματά.Ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας για τον Αλέξη.Ελπίζω να μας ακούει από το γραφείο του διότι δεν είναι στην αίθουσα.Συνέχισε λοιπόν να απευθύνεται σε αυτόν έχοντας την ελπίδα ότι την ακούει. Άρχισα και εγώ να την παρακολουθώ,με μια περίεργη απορία. Είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να απευθύνεται σε κάποιον και να τον κατηγορεί χωρίς να είναι παρόν;Είπε η Φώφη ότι ελπίζει να είναι στο γραφείο του,τότε γιατί δεν πήγε στον γραφείο του να του τα πει από κοντά;Η γιατί ρε αδελφέ να μην του στείλει ένα μήνυμα;Περίεργα πράγματα.Θα ήθελα την γνώμη του Σπινθήρα. Εαν βρεθούμε σε ένα τραπέζι για τσίπουρα με άλλα δέκα άτομα και ξαφνικά αρχίσει κάποιος απο την παρέα να απευθύνεται στον ανύπαρκτο και να του λέει διάφορα,δεν θα πούμε όλοι μαζί τον βάρεσε το τσίπουρο κατακούτελα;Εντάξει αυτό το περιστατικό μπορεί να δικαιολογηθει,αλλά εάν δεν έχει πιει στάλα και ξαφνικά σηκωθεί όρθιος και αρχίζει να μιλάει με τον ανύπαρκτο εμείς δεν θα καλέσουμε τον ειδικό επιστήμονα για τέτοιες καταστάσεις;Αυτοί στην Βουλή που απευθύνονται στον ανύπαρκτο γιατί νομίζουμε ότι είναι καλά;Μήπως πρέπει να το κοιτάξουμε....
    http://www.naftemporiki.gr/video/1182213/i-omilia-tis-fofis-gennimata-sti-suzitisi-gia-ton-proupologismo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστασία Βούλγαρη12 Δεκεμβρίου 2016 στις 9:42 μ.μ.

    Φασισμός σε όλες του τις μορφές: βία και δολοφονίες, ιδεολογική τρομοκρατία και παραπληροφόρηση, ανθελληνισμός και παραχάραξη της ιστορίας, φτώχια κι εξαθλίωση. Μίσος, απονιά και ατομισμός. Φασισμός στην καθημερινότητα, στις ανθρώπινες σχέσεις που απανθρωπίζονται.

    Δίπλα στον Φασισμό, στέκεται, ακόμα πιο μαύρος, ο Μηδενισμός. Και λίγο παραπέρα, το Κοινοβούλιο. Η μαριονέτα των ξένων. Τα ανδρείκελα με τα κοστούμια από τη μια, οι γελωτοποιοί με τα ξεχειλωμένα πουλόβερ από την άλλη. Ανάμεσά τους και κάτι γυναίκες-προσβολή για το γυναικείο φύλο. Μία εξ αυτών επέμενε ότι η νήσος Ρω λέγεται νήσος Τω.

    Είμαστε περικυκλωμένοι από παντού, κι η πατρίδα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο με τα τερτίπια και την αντιπαλότητα των Μεγάλων Δυνάμεων, και τον παραζαλισμένο από εξουσία δικτάτορα εξ Ανατολών… Εκατό χιλιάδες Τούρκοι πολίτες βρίσκονται στις φυλακές. Πού είναι ο διεθνισμός μας; Πού είναι η Αλληλεγγύη των λαών;

    Όλ’ αυτά τα σωστά που γράφεις, αγαπητέ Σπινθήρα, (αν και δεν με βρίσκουν σύμφωνη οι εκφράσεις περί «σάλιου» και «βαζελίνης», γιατί δεν ταιριάζουν στην αισθητική του μπλογκ, αλλά ας μη σταθούμε σ’ αυτό) για την κυβερνώσα και αντιπολιτευόμενη Αριστερά, είναι η λογική εξέλιξή της, ύστερα από έξι δεκαετίες υποχωρήσεων και διασπάσεων. Κάποτε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Δηλαδή ένα βήμα πριν το οριστικό τέλος της Αριστεράς.

    Πολύ φοβάμαι, ότι η Αριστερά σβήνει πλέον και μέσα στη συνείδηση του λαού. Είναι μεγάλος ο ψυχικός πόνος τού κόσμου. Κι επειδή δεν αντέχει να τον χωρέσει μέσα του - ώστε να πενθήσει, να διδαχθεί από αυτόν και, τέλος, να ξαναβγεί στο φως ατσαλωμένος,με νέες ιδέες και προτάσεις- προτιμά να σβήνει από μέσα του την Αριστερά ως ιδέα και στάση ζωής. Σβήνει η ελπίδα… Κι ύστερα, κάθε οικογένεια ανεβαίνει κι από έναν Γολγοθά… λιγοστεύουν οι δυνάμεις των ανθρώπων και κάμπτονται οι αντιστάσεις…

    Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην κυρία Βαλαβάνη, χωρίς να εννοώ ότι δεν έχει και προσωπική ευθύνη. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, είναι ιστορικό… τα έχει γράψει τόσες φορές ο Μίκης…

    Σχεδόν όλα τα στελέχη της Αριστεράς είχαν,ήδη, υποχωρήσει στο σύστημα από το 1974, όταν αρνήθηκαν να ενώσουν την Αριστερά. Ό,τι συνέβη από τότε μέχρι σήμερα, δεν είναι παρά η αναμενόμενη αλληλουχία των γεγονότων. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για την κατάντια της πατρίδας.

    Μόνο ο Μίκης και κάποιοι λιγοστοί αγωνιστές αντιστάθηκαν σ' αυτό και φώναζαν για ενότητα της Αριστεράς.

    Εμείς, χάσαμε τη στιγμή της ανατροπής και με δική μας ευθύνη. Ποτέ μα ποτέ, όταν χάνεται μια μάχη δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη μόνον ο αντίπαλος.

    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, προς το παρόν, είναι να συνεχίσουμε να μιλάμε και να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από αυτό που λέγεται Ελλάδα.

    Και για να μην μας κατηγορούν ότι μιλάμε μόνο για την Κεντροαριστερά και την Αριστερά και δεν μιλάμε για τη Δεξιά να πω τούτο: Δεξιά είναι ό,τιδήποτε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τού λαού και της πατρίδας.
    Δεξιά είναι ό,τιδήποτε χωρίζει τον λαό αντί να τον ενώνει.
    Δεξιά είναι τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεξιά είναι το "δεν μπορούσε το... παιδί να κάνει διαφορετικά". Δεξιά είναι να παίζεις με συσχετισμούς δυνάμεων.
    Δεξιά είναι να λες ότι δεν υπάρχει πολιτικό υποκείμενο ανατροπής και να μην κάνεις τίποτα για να το δημιουργήσεις.

    Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για τη Δεξιά; Μιλάμε και για τίποτ' άλλο εδώ κι έξι χρόνια;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poios einai o spinthiras?

    Xairetismous apo Arizona/US

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δηλαδή ένα βήμα πριν το οριστικό τέλος της Αριστεράς.

    Πολύ φοβάμαι, ότι η Αριστερά σβήνει πλέον και μέσα στη συνείδηση του λαού."
    Αυτό που με μεγάλη οξυδέρκεια διαπιστώνετε,κυρια Βούλγαρη,είναι πιά κοινή πεποίθηση σε πολύ κόσμο. Και είναι φυσική συνέπεια της όλης εικόνας που παρουσίασε η "αριστερα" την εξαετια και πλεον των Μνημονίων. Το κόμμα του κ. Κουτσούμπα σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου (χωρις βέβαια να παραλείπει να τονιζει ότι ,πάντως, η "καταστροφή μας θα ηταν η έξοδος από το ευρώ" ,ενώ τώρα... προφανώς "από το σώγαμπρο είμαστε καλύτερα" , που έλεγε και η Αλεπού όταν την πηγαιναν για γδάρσιμο ... Ο Σύριζα και οι κλώνοι του ( χαρακτηριστική η χθεσινή κοσμική σύναξη του κ. Λαφαζάνη ,με τις προκλητικώτατες για τη νοημοσύνη μας αερολογίες και την παραχάραξη της χτεσινης μολις ιστορίας των πεπραγμένων τους,ως εάν να μιλούν σε νήπια - αλήθεια, αν η κυρια τεως υπουργος ξαναγινει υπουργος,οπως ελπιζει , επι πόσον καιρο θα ..." ανιχνεύει " εάν πρεπει να μεινουμε η να φυγουμε από την ευρωζώνη " κλπ,κλπ ,όπως λεει στη συνέντευξή της στη Ναυαρχίδα της Διαπλοκής ? Αφου βέβαια δε μας ειπε ότι θα κανουν ομαδικο διαλογισμό να βρούν τη λύση της Σωτηρίας μας,πάλι καλά ) συνεχίζουν σαν τίποτε να μην εχει συμβεί,τιποτε να μην εχει αλλάξει.ΚΟΙΝΌ ΤΟΥς ΣΗΜΕΊΟ ? Στην ουσια ...δεκάρα δεν δίνουν ,ουτε για την τύχη του λαού,ουτε για την τύχη της Αριστεράς. Και ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά ΤΙ κάνουν...
    Στυγνοί και αδίστακτοι επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι, καθ΄εικονα και ομοίωση των κρυφών ( ε, όχι και τοσο...) ινδαλμάτων τους, των οικονομικών δολοφόνων - μισθοφόρων της Τριμερούς Επιτροπής του κ. Ροκφέλλερ. Που ,στο κάτω -κατω ,αυτοι δεν κρύβουν τους σκοπούς τους κατω από προσωπεία . [αυτά ,για την Ιστορία,απλώς .Το τέλος κάθε τραγωδίας γίνεται αντιληπτό από το ότι οι τραγικοί ήρωες χάνουν πιά κάθε αρχική αυταπάτη και βαδίζουν προς αυτό με πλήρη συνείδηση ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.