Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Γράφει ο ...Σπινθήρας: Παράλληλο πρόγραμμα και πράσινα άλογα

Η αγαπημένη ατάκα του κ. Δραγασάκη ήταν ότι δεν θα παρέδιδε ποτέ το κομμουνιστικό κομματικό του βιβλιάριο. 

Μετά την υπογραφή της δήλωσής μετανοίας του (βλπ. 3ο Μνημόνιο) έρχεται και η δημόσια γελοιοποίηση του με το «παράλληλο πρόγραμμα». 
Κύριε Δραγασάκη, είναι τέτοια η κατάντια σας που, πλέον, δεν μπορούν να σας βοηθήσουν ούτε οι φίλοι σας του γνωστού ιδρύματος πέραν του Ατλαντικού…

Μα καλά, δεν θυμάστε τον Γιάνη; πού βρέθηκε μετά το «ουάου»; 

Το Τέξας πλέον είναι πολύ μακριά…

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και για σας να συνομιλείτε με τον κ. Σόϊμπλε, αλλιώς σας βλέπω να δίνετε διαλέξεις σε διάφορα οικονομικά πανεπιστήμια για το νέο-κεϋνσιανιστικό παράλληλο οικονομικό σας πρόγραμμα…   

Για όσους δεν γνωρίζουν το επεισόδιο «παράλληλο πρόγραμμα»: Βγήκε ο Δραγασάκης περιχαρής στα ραδιόφωνα να λέει ότι το 1 δις, που θα μας δώσουν οι καλοί μας οι εταίροι, θα το χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έτσι θα έχουμε μόνο 20% μνημόνιο και 80% παράλληλο πρόγραμμα (παραγωγική ανασυγκρότηση).    

Το μαθαίνουν οι καλοί μας οι εταίροι και μαινόμενοι του απαντούν ότι αυτό είναι μονομερής ενέργεια και μην τολμήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το 1 δις εκεί που θέλει, αλλά όπως απαιτούν οι δανειστές. Σου λέει, με τα λεφτά μου, ρε φίλε, θα κάνεις ό,τι θες; 

Να ξαναπώ πάλι τα ίδια; Στα παράνομα μνημόνια έχει δεσμευτεί και η οικονομική πολιτική της Χώρας και καμμία οικονομική ενέργεια (επένδυση, συνεργασία, οικονομικό προγραμματισμό κ.λπ.) δεν μπορεί να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς την έγκριση των δανειστών. Ούτε να επιλέξει επενδυτή Έλληνα ή ξένο, χωρίς την έγκριση των δανειστών.  

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι ξεπούλημα των αεροδρομίων είναι «μία πολύ σημαντική εξέλιξη», ότι είναι «ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική οικονομία βήμα-βήμα κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών». 

Η αλήθεια: Κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα. 

«Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ». Αυτό το άσμα θα έπρεπε να χορεύει η κυρία Γεροβασίλη, συμπάσχουσα με τον συνάδελφό της τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος κλαίγοντας γοερά και πονώντας αφόρητα έως το τελευταίο  άκρο της ψυχής του, υπέγραψε το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων. 

«Πονάω!» βόγκηξε ο Υπουργός  και υπέγραψε… για να μας βγάλει από την κρίση, όπως είπε. 

Λέτε να πονάει κι ο Κατρούγκαλος; 

Απαγορεύτηκε το Κ.Κ. Ουκρανίας. Αναμενόμενο και τραγικό. Έχουν ήδη αρχίσει οι διώξεις… Εμείς, ως θεοδωρακιστές,  με τους διωκόμενους θα είμαστε, πάντως. 

Έβγαλε ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ για το «λαϊκό μέτωπο», ταχυκαρδία εγώ ότι θα διαβάσω κάτι καλό… Το μέτωπο, λέει η ανακοίνωση, θα το δούμε «στο επόμενο συνέδριο του κόμματος». Το 2017 δηλαδή. Μα τόσο σύντομα; 

Στα γεωπολιτικά τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας.  Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα καταγγέλλαμε τις δανειακές συμβάσεις και θα απαλλασσόμασταν από αυτές. 

Συγκυβέρνηση Σύριζα-ΝΔ: Το τί την περιμένω, δεν περιγράφεται… Έχω σχέδια…

Τα κόκκινα δάνεια έχουν περάσει στα ξένα funds. Που σημαίνει ότι θα σου ‘ρχεται ένα πρωί ένα μέιλ που θα λέει ή πληρώνεις τα χρέη σου ή σε ξεσπιτώνω. 

Θα σου νοικιάζουν, λέει, οι Τράπεζες το σπίτι που χρωστάς. Ναι αλλά με τους όρους του δανείου. Δεν πλήρωσες το ενοίκιο; έξωση! 

Αυτοχρηματοδοτηθείτε! Αναφώνησε ο κ. Μπαλτάς στον καλλιτεχνικό κόσμο. Το υπουργείο δεν έχει χρήματα για τον πολιτισμό. Ναι καλά…

Αυτά για σήμερα. 

Εν αναμονή της πατριωτικής σας αφύπνισης σας χαιρετώ. 

Καλές Γιορτές! 
Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.