Γράφει ο ...Σπινθήρας: Παράλληλο πρόγραμμα και πράσινα άλογα

Η αγαπημένη ατάκα του κ. Δραγασάκη ήταν ότι δεν θα παρέδιδε ποτέ το κομμουνιστικό κομματικό του βιβλιάριο. 

Μετά την υπογραφή της δήλωσής μετανοίας του (βλπ. 3ο Μνημόνιο) έρχεται και η δημόσια γελοιοποίηση του με το «παράλληλο πρόγραμμα». 
Κύριε Δραγασάκη, είναι τέτοια η κατάντια σας που, πλέον, δεν μπορούν να σας βοηθήσουν ούτε οι φίλοι σας του γνωστού ιδρύματος πέραν του Ατλαντικού…

Μα καλά, δεν θυμάστε τον Γιάνη; πού βρέθηκε μετά το «ουάου»; 

Το Τέξας πλέον είναι πολύ μακριά…

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και για σας να συνομιλείτε με τον κ. Σόϊμπλε, αλλιώς σας βλέπω να δίνετε διαλέξεις σε διάφορα οικονομικά πανεπιστήμια για το νέο-κεϋνσιανιστικό παράλληλο οικονομικό σας πρόγραμμα…   

Για όσους δεν γνωρίζουν το επεισόδιο «παράλληλο πρόγραμμα»: Βγήκε ο Δραγασάκης περιχαρής στα ραδιόφωνα να λέει ότι το 1 δις, που θα μας δώσουν οι καλοί μας οι εταίροι, θα το χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έτσι θα έχουμε μόνο 20% μνημόνιο και 80% παράλληλο πρόγραμμα (παραγωγική ανασυγκρότηση).    

Το μαθαίνουν οι καλοί μας οι εταίροι και μαινόμενοι του απαντούν ότι αυτό είναι μονομερής ενέργεια και μην τολμήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το 1 δις εκεί που θέλει, αλλά όπως απαιτούν οι δανειστές. Σου λέει, με τα λεφτά μου, ρε φίλε, θα κάνεις ό,τι θες; 

Να ξαναπώ πάλι τα ίδια; Στα παράνομα μνημόνια έχει δεσμευτεί και η οικονομική πολιτική της Χώρας και καμμία οικονομική ενέργεια (επένδυση, συνεργασία, οικονομικό προγραμματισμό κ.λπ.) δεν μπορεί να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς την έγκριση των δανειστών. Ούτε να επιλέξει επενδυτή Έλληνα ή ξένο, χωρίς την έγκριση των δανειστών.  

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι ξεπούλημα των αεροδρομίων είναι «μία πολύ σημαντική εξέλιξη», ότι είναι «ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική οικονομία βήμα-βήμα κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών». 

Η αλήθεια: Κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα. 

«Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ». Αυτό το άσμα θα έπρεπε να χορεύει η κυρία Γεροβασίλη, συμπάσχουσα με τον συνάδελφό της τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος κλαίγοντας γοερά και πονώντας αφόρητα έως το τελευταίο  άκρο της ψυχής του, υπέγραψε το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων. 

«Πονάω!» βόγκηξε ο Υπουργός  και υπέγραψε… για να μας βγάλει από την κρίση, όπως είπε. 

Λέτε να πονάει κι ο Κατρούγκαλος; 

Απαγορεύτηκε το Κ.Κ. Ουκρανίας. Αναμενόμενο και τραγικό. Έχουν ήδη αρχίσει οι διώξεις… Εμείς, ως θεοδωρακιστές,  με τους διωκόμενους θα είμαστε, πάντως. 

Έβγαλε ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ για το «λαϊκό μέτωπο», ταχυκαρδία εγώ ότι θα διαβάσω κάτι καλό… Το μέτωπο, λέει η ανακοίνωση, θα το δούμε «στο επόμενο συνέδριο του κόμματος». Το 2017 δηλαδή. Μα τόσο σύντομα; 

Στα γεωπολιτικά τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας.  Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα καταγγέλλαμε τις δανειακές συμβάσεις και θα απαλλασσόμασταν από αυτές. 

Συγκυβέρνηση Σύριζα-ΝΔ: Το τί την περιμένω, δεν περιγράφεται… Έχω σχέδια…

Τα κόκκινα δάνεια έχουν περάσει στα ξένα funds. Που σημαίνει ότι θα σου ‘ρχεται ένα πρωί ένα μέιλ που θα λέει ή πληρώνεις τα χρέη σου ή σε ξεσπιτώνω. 

Θα σου νοικιάζουν, λέει, οι Τράπεζες το σπίτι που χρωστάς. Ναι αλλά με τους όρους του δανείου. Δεν πλήρωσες το ενοίκιο; έξωση! 

Αυτοχρηματοδοτηθείτε! Αναφώνησε ο κ. Μπαλτάς στον καλλιτεχνικό κόσμο. Το υπουργείο δεν έχει χρήματα για τον πολιτισμό. Ναι καλά…

Αυτά για σήμερα. 

Εν αναμονή της πατριωτικής σας αφύπνισης σας χαιρετώ. 

Καλές Γιορτές! 
Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια