ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑΣ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" για το ΜΟΥΣΕΙΟ των Θεοδωράκηδων στόν ΓΑΛΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

                           ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Μετά την άρνηση της Πολιτείας να εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» την οικία/ μουσείο Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων, η οποία ανήκει στον Δήμο Χανίων,  με επίσημη πρότασή τους οι εφοπλιστες Βαγγελης Μαρινακης και Ξενοφων  Κωνσταντινιδης  προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο προσφέρθηκαν  να αναλάβουν το κόστος του εξοπλισμού της οικίας/μουσείου.

Τo θεμα    εισηχθη αιφνιδιαστικα στο   Δημοτικό Συμβούλιο, εκτος ημερεσιας διαταξης, την περασμενη Τριτη 10/1/2023 και αποφασιστηκε η αποσυρση του ωστε πρωτα να εκφρασει γνωμη ο Παγκρήτιος  Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, που εχει την ευθυνη για την αναδειξη του εργου του μουσικοσυνθετη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του όπως και στην διαθήκη του δεν επιθυμούσε χρηματοδότηση και σύνδεση του ονόματός του με ιδιώτες επιχειρηματίες και δεν ήθελε επ' ουδενί η οικία / μουσείο στον Γαλατά να έχει χορηγό κάποιο μέλος  της οικονομικής ελίτ της χώρας. Άλλωστε, η διαθήκη του ορίζει ρητά ότι η όποια χρηματοδότηση επιθυμεί να γίνει από την Πολιτεία. 

Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στην χρηματοδότηση της οικίας/μουσείου για να λειτουργήσει ως ψηφιακό για το έργο του μεγάλου δημιουργού.  

Να σταματήσει ο Δήμαρχος τα πολιτικά του παιχνίδια σε βάρος του μουσείου και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει κανείς τα ανταλλάγματα που θα δώσει για αυτόν τον σκοπό.  

Ζητούμε από τους εκτελεστές της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη Ρένα Παρμενίδου και Γιώργο Αγοραστάκη όπως και από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη να μην επιτρέψουν στο Δήμο Χανίων αυτή τη βεβήλωση της μνήμης του Μίκη Θεοδωράκη.

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας μαζί τους  και καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συνυπογράψουν την επιστολή αυτή διαμαρτυρίας η οποία θα κοινοποιηθεί στον Δήμο Χανίων και  στον τοπικό τύπο.  


Για τη ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑΣ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"  


ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ   

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stelios.d@yahoo.com  

ΤΗΛ-6932611102


Σχόλια