ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΡΑΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - του Σωτήρη Μπότα

Πριν δυο εικοσιτετράωρα, το Γραφείο επί των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, δημοσίευσε κείμενο, που ευτυχώς και προς τιμήν του, δεν ταυτΐστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Το κείμενο γράφει : «Δεν πέφτουμε  στην παγίδα να τον αποθεώσουμε, έχοντας υπ’οψη μας την προσωπική του ζωή και τον ασταθή πολιτικό του χαρακτήρα.» 

Στην ίδια επιστολή χαρακτηρίζουν το μουσικό του έργο ως αρνητικό, γιατί, όπως γράφουν «τα έργα που μελοποίησε, ήταν, κατά κανόνα, έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχιτών».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει δε, ότι τα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη εκφράζουν.τις αρχές της νέας εποχής και δυστυχώς του νεοπαγανισμού.

Μέσα σε όλο το κείμενο τους ενοχλεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει κομμουνιστής, αγνοώντας τα λόγια του «θρησκεία μου είναι η Ελλάδα».

Εγώ, ο γραφών, είμαι άξιος να κρίνω μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο. Αλλά μπροστά στην μεθοδευμένη αδικία, δηλώνω παρών στην πρώτη γραμμή, για να προσπαθήσω να βαλω τα πράγματα στην θέση τους, με το δικαίωμα που παίρνω από την φιλοσοφία του Αριστοτέλη, ως πολίτης-οπλΐτης.

Αλλά και στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου αναφέρεται «Μη κρίνετε ίνα μή κριθήτε

εν ώ γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ώ μέτρω μετρείτε μετριθήσεσθε υμίν».

Σας ενόχλησε ακόμα, ότι ενώ τελέστηκε εξόδιος ακολουθία χριστιανική, δεν θέλησε στο σήμα του να μπει σταυρός.

Και σας ρωτάω, άδεια ράσα, βάλτε το άυλο χέρι σας πάνω στο πετραχήλι και πείτε μου:

αν αύριο πεθάνει ένας εφοπλιστής που στη ζωή του ήταν ναρκέμπορας, παιδεραστής και πόρνος και λόγω χρημάτων και φτιάξει ένα μαυσωλείο με δέκα μέτρα σταυρό και ένα γονατιστό Χριστό που κλαΐει, αυτί θα τον κάνει πιο χριστιανό από τον Μίκη Θεοδωράκη ή θα τον κάνει πιο δικό σας άνθρωπο, επειδή σας είχε δώσει δέκα δωρεές, από χρήματα ναρκεμπορίου;

Πέστε μου, άδεια ράσα, που συναγωνίζεστε το Α2 του ελληνικού στρατού και την Ε. Υ.Π 

γνωρίζετε την προσωπική ζωή του Θεοδωράκη και δίνετε έμφαση σε αυτό, αλλά δεν γνωρίζετε τίποτα για αρσενοκοίτες ιερείς, καταγεγραμμένους, από την εποχή της «Νομαρχίας» του Ανωνΰμου ή για σκοταδιστές.ορθόδοξους ιεροεξεταστές, που θέλησαν να βάλουν στην πυρά, ακόμα και τον Μεθόδιο τον Ανθρακίτη, που επί τουρκοκρατΐας θέλησε να διδάξει τα ελληνόπουλα και να παντρέψει τα Ευαγγέλια με τον Ηράκλειτο, τον Πυθαγόρα και τον Αριστοτέλη.

Αλλά ξέρω, εσείς δεν έχετε πατρίδα, σας ενδιαφέρει ο παράδεισος και σκύβετε το κεφάλι σε κάθε αγά, έχοντας γεμάτες τις τσέπες από αργύρια ενώ δοξολογείτε τους Άγιους Ανάργυρους.. 

Τον κηπουρό Μπακνανά, που μαρτύρησε στα 1771 και αποκεφαλΐστηκε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός επειδή τροφοδοτούσε τους επαναστάτες με μπαρούτι και δεν πρόδωσε στο όνομα του Κυρίου και της Ελλάδος την πίστη του, αναγκαστήκατε να τον αγιοποιήσετε, αλλά δεν του φτιάξατε ούτε μία εκκλησία και το όνομά του σώζεται μόνο στο τραμ του Νέου Κόσμου και σε παρακείμενο δρόμο που πέρασε την ζωή του, γιατί εκεί ήταν τα χωράφια του.

Ακόμα και τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, που μαρτύρησε για την πίστη και την Ελλάδα από τους νεότουρκους του Κεμάλ, αρνιόσασταν την αγιοποίησή του, που τελικά έγινε στις 4 Νοεμβρίου 1992 αοό τον Σεραφείμ, επειδή ο Σεραφείμ είπε όποιος δεν υπογράψει την αγιοποΐηση, την επόμενη μέρα θα δώσω όλα τα ονόματα όλων των μασόνων αρχιερέων στην δημοσιότητα.

Και να σας υπενθυμίσω, άδεια ράσα, ότι ο Άγιος Χρισόστομος ήταν τέκτονας, αλλά πάνω απ’όλα, ήταν Έλληνας, χωρίς να έχει σχέση καμία με τους νεομασώνους ιερείς, που είναι συμμέτοχοι κεφαλαιοΰχοι, μαζί με τον Ρότσιλντ στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, χωρΐς ποτέ να ενημερώνουν το Ορθόδοξο κοινό για την εκκλησιαστική περιουσία, γιατί αυτό σημαίνει κοινοπραξία και κοινοπραξία σημαΐνει κομμουνισμός.

Και ο Θεοδωράκης ήταν κομμουνιστής, ενώ εσείς ήσαστε της αρπακτής

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που σεβόταν την Ορθοδοξία και τιμοΰσε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, συγχώρεσε εν ζωή τους βασανιστές του, γι’αυτό στον άλλο κόσμο που θα πας, κοΐτα μη γίνεις σύννεφο, αγαπητό γραφεΐο των αιρέσεων.

Γιατί αν χάσεις την ψυχή σου, θα χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τις ουράνιες συναυλΐες του Μίκη των Έλλήνων, που από τις 2 Σεπτεμβρίου δίνει συναυλΐες στον ουρανό και στην ορχήστρα του έχει παπάδες του ΕΑΜ και τον ιερομόναχο αρχιμανδρίτη μαυροσκούφη του ΕΑΜ πατέρα Ανυπόμονο.

Και ελπΐζω, σαν άνθρωπος, να βρεΐτε τον δρόμο σας και να μην χαθείτε ανάμεσα στα αργύρια και στον αντικομμουνισμό σας.


Σχόλια