Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗΜε την ευθύνη του Έλληνα Πολίτη και του επιστήμονα,  καθώς και με βάση τις επιστημονικές μου γνώσεις για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, διατυπώνω τις ακόλουθες θέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

1. Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη:

α. Γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας.

β. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας. 

γ. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας.

2. Νομικά (από πλευράς κύρους),  η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει:

α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας,

β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και

γ. Το Διεθνές Δίκαιο.

3. Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας:

α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο   δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας. Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμόεθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου  ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία.

β. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

4. Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη:

α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε   κατά παράβαση του Συντάγματος των Σκοπίων.

β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση.

5. Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική:

α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών.

β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών.

Β. Με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς στους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν  τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος και κάνω με πλήρη συνείδηση την ακόλουθη έκκληση και δήλωση:

1. Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας.

2. Εάν, παρ’ ελπίδα,  υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμμιά απολύτως  ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα.

19 Ιανουαρίου 2019

Γιώργος Κασιμάτης

Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


6 σχόλια:

 1. Αυτά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τα ήξεραν?
  Άσε που τώρα ο κ. 'στα τεσσερα' μας το παίζει σκληρός ενώ έδωσε, τον τσίπρα, τον κονδυλοφόρο για να υπογράψει.
  Έλεος ..όχι άλλο Θέατρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντα λέτε τα πραγματα με το ονομα τους.Ευγε.
  Αρτελαρη Μαργαριτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάλι τα συμφέροντα κάποιου άξονα θα αναστατόσουν τα Βαλκάνια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ κύριε Γιώργο. Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς, για την τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με όλη μου την εκτίμηση Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και μέλος της Γραμματείας και της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ... τα λόγια είτανε και είναι καλά καλά και ΤΙΜΗΜΕΝΑ!

  ...αλλά ΆΣ ανοίξουμε το παράθυρο όχι να μπεί δροσιά του Μάι αλλά ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΟΥΜΕ!!!

  ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΣ!!!

  ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΩΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

  ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!!

  ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ/ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ!!!

  ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ... ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ!  Χαιρετώ
  Αχιλλέας Θεομηνίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μετά από αυτά που είπε ο Κος Κασιμάτης αναρωτιέμαι το σύνταγμα γιατί υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.