Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ MIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΚαταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού.

Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής.

Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου.

Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων.


Αθήνα, 3.12.2018                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Μίκης Θεοδωράκης


3 σχόλια:

 1. Η νέα δίωξη της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη είναι πράξη βίας και μισαλλοδοξίας.

  Στην Δ. Ευρώπη, στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, στη Λ. Αμερική, στον Καναδά, στη Νότιο Κορέα, στην Κίνα και παντού οι λαοί μπορούν να επικοινωνούν και να απολαμβάνουν τα έργα του παγκόσμιου μουσουργού.

  Σε εμάς όμως έχει ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρακολουθήσουμε τα έργα του Μίκη σε χώρους που χρηματοδοτούνται από εμάς!

  Η δίωξη της μουσικής του Μίκη σημαίνει δίωξη ενός έργου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
  Είναι προσβολή στους αγώνες των Ελλήνων, των λαών της Ευρώπης και των λαών όλης της Οικουμένης για δημοκρατία και ελευθερία.
  Κανένας θεοδωρακιστής να μην παρακολουθήσει την οποιαδήποτε εκδήλωση στη Λυρική, μέχρι να σταματήσει αυτή η ύβρις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόκειται για εμμονή του Κουμεντάκη με καθαρά πολιτικά κίνητρα...Η απάντηση του στην κίνηση που κάναμε όλες οι σελίδες του Μίκη στην επιστολή που του στείλαμε ήταν απαξιωτική και προσβλητική. Ξοδεύουν εκατομμύρια ανεβάζοντας συνεχώς καινούργια έργα και δεν έχουν χρήματα (έτσι λένε) για τις όπερες του Μίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. .... μα ΕΙΝΑΙ Επιστημονικά Φυσικό Επακόλουθο τόσο Φυσικομαθηματικά όσο και Πολιτικά να ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΟ (όπως "Τότε") στο Έργο Σου και στα Τραγούδια Σου Μίκη!!!


  ... διότι δέν Συνεμορφώθης προς Τας Υποδείξεις ..... μια Μανούλα περιμένει Της Ελευθεριάς Τον Γιό.....  Είθε ναμαι ΕΓΩ Αυτός ο Γιός της "Μάνα Μου ΕΛΛΑΣ/ΕΛΑΣ"!  Χαιρετώ
  Αχιλλέας Θεομηνίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.