"ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22.00 (ΕΡΤ)


Η μουσική εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώνει το τραγούδι με τον πολιτισμό κι όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο.

Διασκέδαση αλλά με αξιώσεις, γλέντι της καρδιάς και των αισθήσεων, ψυχαγωγία αληθινή. Και μαζί στιγμές ακρόασης, μουσικής ομορφιάς και ευαισθησίας.

Περιγραφή επεισοδίου
Στον Μίκη Θεοδωράκη, τον κορυφαίο -με όλη τη σημασία της λέξης- δημιουργό, είναι αφιερωμένη η μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ».

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας και του κόσμου μέσα από τα σημαντικότερα έργα του. Τον λεβεντόκαρδο Κρητικό, τον χαρισματικό Έλληνα, τον oικουμενικό καλλιτέχνη.

Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ, ειδικά όταν αποδίδονται από σπουδαίους ερμηνευτές στενά συνδεδεμένους με το ύφος αλλά και το ήθος του Μίκη, όπως οι: Μανώλης Λιδάκης, Καλλιόπη Βέτα, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Αναστασία Ζαννή, Κλεονίκη Δεμίρη, Νίκη Ντουσιοπούλου και Μαίρη Δούτση.

Δημιουργίες που ένωσαν Ανατολή και Δύση, έφεραν τους ποιητές στα χείλη των πολλών, έσμιξαν το λόγο και τις μελωδίες με την κοινωνία, άλλαξαν τη μοίρα της μουσικής και του τόπου μας.

Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, άνθρωποι που γνωρίζουν σε βάθος το μεγαλείο της Τέχνης και του ανθρώπου, Θεοδωράκη. Ειδικότερα, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι: Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Λιάνης, Μηνάς Βιντιάδης, Ευθύμης Ναυρίδης, Γιώργος Λογοθέτης, Κοσμάς Παυλόπουλος, Μπράχα Κοέν, Νίκη Παλληκαράκη και Χρήστος Παπανικολάου.

Δείτε το trailer της εκπομπής:

 Πηγή: ert.gr

Σχόλια