Ήμουν κι εγώ εκεί - Της Αναστασίας Βούλγαρη

Καλώ όλους όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, να γράψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις τέσσερεις λέξεις. Ήμουν κι εγώ εκεί. Γιατί ο Μίκης δεν είναι μόνος του! Χιλιάδες Έλληνες τον πιστεύουν. Γιατί δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον Μίκη! 

Στην ενότητα των δυνάμεων του Χάους απαντάμε με την ενότητα των δυνάμεων της Αρμονίας. Εμείς είμαστε με την Αρμονία. Σήμερα η Αρμονία είναι η υπεράσπιση της Ελλάδας, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία και η Δημοκρατία. 

Ήμουν κι εγώ εκεί. Και ψήλωσα, μαζί με τους χιλιάδες συμπατριώτες μου, καθώς άκουγα την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιώργου Κασιμάτη. 

Ήμουν εκεί, γιατί αγαπάω την πατρίδα μου και γιατί εμπιστεύομαι τον Μίκη Θεοδωράκη. 

Ήμουν εκεί, γιατί αγαπώντας την πατρίδα μου, αγαπώ όλες τις πατρίδες του κόσμου και ονειρεύομαι μια ανθρωπότητα γεμάτη από πατρίδες που θα ζουν με ειρήνη, γιατί τα εργοστάσια πολέμου θα έχουν γίνει εργοστάσια ειρήνης. Πατρίδες που οι λαοί τους θα μοιράζονται το ψωμί, το τραγούδι, τη γνώση, τη χαρά και τη δημιουργία. 

Ήμουν εκεί, ευτυχισμένη και ελεύθερη.  

Γράφτηκε στο διαδίκτυο ότι και πάλι ο καλλιτεχνικός κόσμος απείχε. Ήμασταν αρκετοί καλλιτέχνες στο συλλαλητήριο. Μάλιστα, κάποιοι βγήκαν δημόσια και στήριξαν τον Μίκη, ρισκάροντας επαγγελματικές δουλειές τους που είναι εν εξελίξει. 

Πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» ήταν η μόνη αριστερή εφημερίδα που στήριξε το συλλαλητήριο και συμφώνησε με τον Μίκη. 

Τέλος, απαντώ στα δηλητηριώδη σχόλια, που γράφονται επί δύο ημέρες ενάντια στον Μίκη και σε όλους εμάς, με την παρακάτω ανάρτηση στο facebook των ηθοποιών Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και Κωστή Σαββιδάκη, επάνω από τη φωτογραφία τους στο συλλαλητήριο. Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος: 

Στο χθεσινό συλλαλητήριο... εθεάθησαν και δύο συνήθεις ύποπτοι, (ολίγον έως πολύ «φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, εθνικιστές, καλοί Έλληνες, και αδέλφια του Θεοδωράκη» ) να προσφέρουν με την παρουσία τους ένα «Συν Κάτι» στον κόσμο, και να «ξεπλένουν» (τι ντροπή!) και αυτοί μαζί με τον Θεοδωράκη τους ακροδεξιούς και τους φασίστες! Ντροπή τους!!! Αίσχος!!! Αν τους συναντήσετε στην ζωή σας κρατήστε τους σε απόσταση! Μακριά και αλάργα! Αλλά, (επειδή, ίσως, είχαν καλή προαίρεση) σας παρακαλούμε: «μην δείξ’ τε καταφρόνια - το κάθε πλάσμα χρειάζεται συμπόνια», που λέει και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ !!! (Στ.σ. «Συν Κάτι» ονομάζεται η Θεατρική Ομάδα που διατηρούν οι δύο ηθοποιοί) 

ΥΓ: Αυτό το μικρό κείμενο ας διαβαστεί, παρακαλούμε, με την δέουσα σοβαρότητα και το δέον χιούμορ που του αναλογεί... Και το λέμε αυτό, και σας παρακαλούμε για αυτό, γιατί με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το χιούμορ και το καυστικό σχόλιο του Θεοδωράκη στον πρόλογο της ομιλίας του μάλλον κάποιοι δεν το αντιλήφθηκαν... Δικαιολογημένα  μιας και δεν ήταν εκεί... Αδικαιολόγητα, όμως, μιας και (δεν μπορεί!) θα τον είδαν από τις κάμερες... ΈΛΕΟΣ !!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.