Ο Νότης Μαυρουδής χαρακτηρίζει "αποφράδα ημέρα" την ημέρα του Συλλαλητηρίου!



Αγαπητοί αναγνώστες,

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το παρακάτω απόσπασμα από συνέντευξη του μουσικοσυνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή.

Πιο συγκεκριμένα στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα "Για την κομμουνιστική ανανέωση, για τον σοσιαλισμό", Η εποχή, ο Νότης Μαυρουδής ανέφερε για τον Μίκη Θεοδωράκη τα κάτωθι:

Ο Μίκης Θεοδωράκης, στην πρόσφατη ομιλία του, ανέφερε επιγραμματικά: «Μάχομαι συνάμα το φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη». Θα θέλατε να σχολιάσετε αυτή τη φράση; 

Με όλο το σεβασμό και την αγάπη μου, θεωρώ πως ο Μίκης κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα. Πέρα από τα άλλα που είπε εκείνη την… αποφράδα ημέρα, το λεκτικό του ατόπημα γύρω από την… εξίσωση φασισμού και αριστερόστροφης μορφής, θα τον συνοδεύει και θα απλώσει σκιά στην προσωπικότητά του. Το χειρότερο όμως είναι πως όλα αυτά που είπε, όφειλε να τα πει αν τα πίστευε στο παρελθόν του και όχι τώρα που δεν επιθυμούμε -οι περισσότεροι- να τον ταράξουμε στο βαθύ του γήρας… Θα συνεχίζουμε να κρατάμε τον «άλλον» Μίκη. Εκείνον της νιότης μας κι εκείνον που στήριξε το πνεύμα και την καλλιέργειά μας σε χαλεπούς καιρούς.

Μια παράγραφος γεμάτη λάθη και υποκρισία. Μια τοποθέτηση ντροπιαστική, που δεν τιμά ούτε τον Νότη Μαυρουδή ούτε την ιστορία του. Μια τοποθέτηση που ταυτίζεται δυστυχώς με τον τρόπο που σκέφτεται η "αριστερά" των εισαγωγικών της εποχής μας. 

Ο κ.Μαυρουδής αντί να προβληματιστεί απ' τα λεγόμενα του Μίκη Θεοδωράκη και να συνδυάσει στο μυαλό του τις πρακτικές της "αριστερής" διακυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, στρέφεται εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη που απλώς διαπίστωσε το πρόβλημα και είχε το θάρρος να το φωνάξει. Και αντί να αντιληφθεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης με την γενναία τοποθέτησή του, ουσιαστικά έσωσε την τιμή της Αριστεράς με Α κεφαλαίο και εξέθεσε την ψευτοαριστερά που κορόιδεψε και εξαπάτησε έναν ολόκληρο λαό με τα μνημόνια και την κωλοτούμπα στο Δημοψήφισμα, την "αριστερά" που ακούει τις λέξεις πατρίδα ή έθνος και βγάζει σπυριά, την "αριστερά" που πρέπει πάση θυσία να χαρίσει το όνομα Μακεδονία, ουσιαστικά στρουθοκαμηλίζει και απροκάλυπτα συντάσσεται με την λογική της κυβέρνησης. 

Συντάσσεται με τα κυβερνητικά στελέχη και με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Αυγής και της Εφημερίδας των Συντακτών που νυχθημερόν απ' την μέρα του συλλαλητηρίου εξαπολύουν μύδρους και χολή εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη. 

Συντάσσεται με αυτούς που ενώ ο Θεοδωράκης προσπαθούσε μια ολόκληρη ζωή να  ενώσει (αριστερά εσ και αριστερά εξ) και εκείνοι δεν ενώνονταν με τίποτα, αλλά αντίθετα δεχόταν ο ίδιος τα βέλη και της μίας και της άλλης, ξαφνικά τώρα εκείνες "οι αριστερές" ενώθηκαν ως δια μαγείας, εναντίον του (!), χρησιμοποιώντας την ίδια φτηνή επιχειρηματολογία! 

Ποιος; Ένας "Θεοδωρακικός", ο Νότης Μαυρουδής, που γνωρίζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε βάθος και τον ίδιο δεκαετίες. Αλήθεια, αν ο Μίκης είχε τόσα χρόνια τέτοιους φίλους, τότε τι χρειαζόταν τους εχθρούς;

Το γνωστό τσιτάτο των ημερών για τον Μίκη Θεοδωράκη απ' τους αριστερόστροφους υποκριτές έχει ως εξής: "Κρατάμε τον παλιό Θεοδωράκη γιατί ο καινούργιος δεν μας κάνει". 

Όχι κύριοι! Ο Θεοδωράκης είναι ένας και αδιαίρετος. Και είναι πάντα ο ίδιος. Εσείς αλλάζετε, εσείς δεν παραδέχεστε, εσείς κρύβεστε πίσω απ' τις βεβαιότητές σας, πίσω απ' τα δόγματα και τις παρωπίδες σας, βάζοντας την Ελλάδα στην άκρη.

Τι έχει κάνει ο κ.Μαυρουδής για την αριστερά που θίχτηκε κατά αυτόν τον τρόπο; Ο Θεοδωράκης πήγε εξορία τρεις φορές για την αριστερά. Βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, πολεμήθηκε όσο κανένας, τον θάψανε μέσα στο χώμα με το κεφάλι έξω να του το αφοδεύουνε... Και τώρα έρχεται ο κ.Μαυρουδής και λέει ότι στεναχωρήθηκε επειδή ο Θεοδωράκης μίλησε σε ένα πανελλήνιο, παλλαϊκό, πανεθνικό συλλαλητήριο για ένα εθνικό θέμα; Από που κι ως που; 

Ο κ.Μαυρουδής, ως γνήσιος "Δημοκράτης", πάει ένα βήμα παραπέρα και έχει το θράσος να χαρακτηρίζει αποφράδα ημέρα το συλλαλητήριο ενός λαού στο οποίο παρέστησαν ένα εκατομμύριο Έλληνες. Στη λογική δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα, που αποκάλεσε τον Ελληνικό ΛΑΟ που μαζικά παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο, όχλο!

Ας τον κρίνει ο κόσμος.


ΥΓ: κ.Μαυρουδή, η πραγματική αριστερά έχει ένα όνομα στην Ελλάδα και μόνο. Λέγεται Μίκης Θεοδωράκης. Και κάποτε θα ντρέπεστε  με την τοποθέτησή σας. Και εσείς, αλλά και πολλοί άλλοι...


Με βαθύτατη απογοήτευση

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού / Theodorakism


Σχόλια

  1. Οπότε με αυτή την δήλωση δεν θα τον θυμόμαστε για την ΕΠΟΧΗ του,στην κομμουνιστική ανανέωση, για τον σοσιαλισμό στην ΑΕΠΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ-
    Αντί τα μέλη, ψηφοφόροι και οι οπαδοί των κομμάτων της αριστεράς να σπεύσουν στα κόμματά τους και να διώξουν από μέσα τους αριστερόστροφους τα έβαλαν με τον Μίκη. Επί 16 ημέρες λάσπη και τίποτε άλλο.

    Αυτή η επίθεση είναι ισχυρότερη από τις επιθέσεις της περιόδου 1989-1992. Μόνον που αυτή τη φορά ο Μίκης έχει στο πλευρό του έναν κόσμο που βγαίνει δημόσια και τον στηρίζει. Αυτό κάτι σημαίνει, κυρίως επειδή αυτός ο κόσμος είναι Προοδευτικός και Αριστερός.

    Δηλώνει μια ώριμη στιγμή και μια ανάγκη. Ανάγκη για την αναβίωση εκείνης της Αριστεράς που εκπροσωπεί ο Μίκης-και μόνον αυτός- δηλαδή της ΕΑΜικής.

    Τα στοιχεία της εταιρίας ΚΑΠΑ RESEARCH αναφέρουν ότι το 36% των πολιτών του συλλαλητηρίου ανήκουν στην Αριστερά και στην Κεντροαριστερά. (βλπ εδώ το άρθρο του Στέλιου Ελληνιάδη). Ας το κρατήσουμε αυτό.

    Οι επιθέσεις, η λάσπη και οι ύβρεις προς το πρόσωπο του Μίκη δείχνουν: α) Ποιοι δεν θέλουν την ενότητα του λαού, β) ποιοι στηρίζουν υπόγεια την κυβέρνηση και γ) ποιοι ήταν εκείνοι που πολέμησαν τη Σπίθα, ακριβώς για να μην υλοποιηθεί η λαϊκή ενότητα.
    Οι μεθοδεύσεις, τα ψεύδη, η διαστρέβλωση του λόγου του Μίκη και η λάσπη είναι ακριβώς αυτά που έκαναν για να χτυπήσουν τη Σπίθα. Επομένως τώρα γνωριζόμαστε φανερά. Οι μάσκες έπεσαν.

    Προ ημερών ένας φίλος μου είπε πόσο λυπάται από τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος προσωπικά από φίλους του της συστημικής αριστεράς και κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής.
    Του απάντησα:α) Ο Μίκης έσπασε το απόστημα και τώρα τρέχει το πύον. Θα καθαρίσει η πληγή και μετά θα επουλωθεί. Κι έτσι το σώμα θα είναι και πάλι υγιές, ώστε να κυοφορήσει και να γεννήσει τη Νέα Αριστερά. Να εύχεσαι μόνο να προλάβουμε να το ζήσουμε αυτό. β) Τώρα λυπάσαι που οι φίλοι σου σε χλευάζουν επειδή είσαι με τον Θεοδωράκη. Αύριο όμως θα χαίρεσαι, γιατί αυτό που σήμερα σε πονάει, δηλαδή η απόμόνωσή σου, αύριο θα σου ανοίξει νέους δρόμους για νέες επικοινωνίες με άλλους. γ) Εγώ δεν λυπάμαι γι αυτό που συμβαίνει. Αν και είναι επώδυνο κάπου μέσα μου χαίρομαι γιατί επιτέλους ξανασυστηθήκαμε. Τώρα φανερώθηκε ποιος είναι ποιος και τι εκπροσωπεί. Ποιος υπερασπίζεται την πατρίδα, ποιος τις ξένες δυνάμεις.

    Προς τον Θεοδωρακισμό: Τέτοιοι πέρασαν πολλοί από τη ζωή του Μίκη-το ξέρετε. Πού είναι αυτοί σήμερα; Στο πουθενά, ξεχασμένοι. Πού είναι ο Μίκης; Στην οικουμένη να λατρεύεται από τους Λαούς.
    Σκεφτείτε ότι οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί κλπ τραγουδάνε «Ναοί στο σχήμα τ' ουρανού» και τα δικά μας τα βυζαντινά, καθώς που τα έβαλε ο Μίκης στα τραγούδια του, που είναι πια Πανανθρώπινα, Οικουμενικά.

    Το ελληνικό τραγούδι-δηλαδή η ελληνική ψυχή- ταξιδεύει στην Ανθρωπότητα, ενώνει τους ανθρώπους, ανταριάζει την ψυχή τους, τούς δείχνει τον δρόμο της δημιουργίας, δηλαδή της ελευθερίας. Η ελληνική ψυχή, η δική μας ψυχή, η δική σου, η δική μου, του κάθε Έλληνα, στέλνει το μήνυμα στην ανθρωπότητα μέσα από τα τραγούδια του Μίκη: Ελευθερία!

    Αφήστε τους να λένε. Εμείς, οι ανυπότακτοι Έλληνες, τραγουδάμε στην Ανθρωπότητα, μέσα από τα τραγούδια του Μίκη: Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ.

    Αφήστε τους να λένε. Εκείνοι έχουν ήδη ξεχαστεί. Τα τραγούδια του Μίκη -δηλαδή η ελληνική ψυχή- ταξιδεύουν ήδη στο μέλλον και ανοίγουν δρόμους στους αγέννητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως περιμένει και αυτός κάποια θεσούλα στην ΕΡΤ όπως και ο κύριος Ζουγανέλης που ενώ μετανόησε που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βολεύτηκε;; Τί λες βρε θερίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σα δεν ντρέπεται λιγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.