Νέα εκπομπή ξεκινά: "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ"

Απο το προσωπικό ιστολόγιο του Θεοδωρακιστή και φίλου του Θεοδωρακισμού, Νίκου Θεοδωράκη, αλιεύσαμε την παρακάτω ανάρτηση - είδηση, η οποία μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Από την νέα χρονιά το Μίκης Ράδιο γίνεται πιο δυνατό πιο ζωντανό!!! Η νέα εκπομπή θα έχει τον τίτλο "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ" με την συνεργασία του αγαπημένου μας Γιώργου Λογοθέτη... 

Παραθέτω το σημείωμα του Γιώργου Λογοθέτη...

Αγαπητέ Νίκο ! 

Μαζί με τις ευχές μας για το 2018, σου ευχόμαστε Καλή Δύναμη για να συνεχίσεις την μοναδική προσπάθεια παρουσίασης του έργου του Μίκη στα πέρατα της γης. Ήταν καιρός να γίνει και χαίρομαι που εσύ μπήκες μπροστά.

Για τους φίλους της σελίδας σου στέλνω ένα άρθρο που γράφτηκε στην εφημερίδα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ της Κρήτης από τον δημοσιογράφο και εκπαιδευτικό Βαγγέλη Κακατσάκη. Το άρθρο αναφέρεται στην νέα έκδοση του βιβλίου μου για την ζωή και το έργο του Μίκη με τίτλο «ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ» που επιμελήθηκε ο επίσης δημοσιογράφος και ερευνητής του έργου του Μίκη Βαγγέλης Σπύρου. Να τονίσουμε ότι ο Βαγγέλης Σπύρου ανέλαβε και το κόστος της έκδοσης και επίσης ότι χάρη στις προσπάθειες του κ. Σπύρου το βιβλίο εκδόθηκε και στην κινέζικη γλώσσα.

Στο άρθρο του ο κ. Κακατσάκη θεωρεί ότι η έκδοση του βιβλίου αποτελεί ένα «εκδοτικό θαύμα». Στην συνέχεια αναφέρει χαρακτηριστικά «Τρεις απ’ τις… χίλιες δεκατρείς “στάσεις” (σημειώσεις) που έκανε διαβάζοντας το βιβλίο.

Διαβάζοντας με συγκίνηση οφείλω να ομολογήσω τα όσα έγραψε ο άγνωστος σε εμένα μέχρι σήμερα κ. Κακατσάκης, θυμήθηκα με ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση αυτά που έγραψες ο ίδιος ο Μίκης για εμένα και το βιβλίο:

«Ο Γιώργος Λογοθέτης έσκυψε όσο κανένας άλλος στην πολιτική και καλλιτεχνική μου δράση και στο έργο μου, δημιουργώντας μερικά από τα πιο σημαντικά ντοκουμέντα που με αφορούν...»


Το βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη, αποτελεί ένα μέρος της πρόσφατης ιστορίας μας, της ιστορίας της πατρίδας μας, ειδικά όπου η χαρά και ο πόνος, η Νίκη και η Ήττα, η Δόξα και η Ατίμωση κατάντησε να αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο Γιώργος Λογοθέτης δούλεψε με γνώση, σύστημα, φαντασία και προπαντός με αγάπη... Και θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί μπόρεσε να δημιουργήσει ένα αληθινό μνημείο προς τιμήν της Φιλίας, καταγράφοντας συγχρόνως ένα ζωντανό τμήμα αυτής της αδυσώπητης πορείας, με τα πάνω της και με τα κάτω της, που όμως ήταν ειλικρινής και αληθινή, αφού διαμόρφωσε εμάς αλλά και τον κόσμο. Αυτή είναι η Ελλάδα. Κι εμείς έτσι την ζήσαμε. Και το βιβλίο, όπως και το ντοκιμαντέρ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ, είναι ο καθρέφτης που οι Έλληνες,  μπορούν να δουν  τα πρόσωπά τους.


Σχόλια