Γράφει ο… Σπινθήρας: Επικαιρικά και άλλα καυτερά




► Ενώ κοκορομαχούσαν στη Βουλή η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου, το ίδιο βράδυ και η ΝΔ  ψήφιζε την τροπολογία, που συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο, να ονομαστεί «τουρκική» η Ένωση Ξάνθης. Έτσι,  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας κύριος Hakan Cavusoglu, ο οποίος έκανε περιοδεία στη Θράκη,  είχε τη χαρά να τον  υποδεχτούν η «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», ενώ ο ΥΠΕΞ της  Τουρκίας κύριος Mevlut Cavusoglu έθεσε και πάλι θέμα μειονότητας στον Ν. Κοτζιά, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα», όπως μας ενημερώνει ο κύριος Ιγνατίου μέσω το site του mignatiou.com.

Ποιος είναι όμως ο κύριος Cavusoglou; Το ίδιο site αναφέρει: «Ο κ. Cavusoglu δεν είναι τυχαίος. Προστατευόμενος του πανίσχυρου επικεφαλής του IRCICA (Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού) Halit Erel, έκανε καριέρα στην Τουρκία ως επικεφαλής του ανθελληνικού Συλλόγου “Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” και εξελέγη βουλευτής Προύσας και στον τελευταίο ανασχηματισμό ο Tayyip Erdogan τον τοποθέτησε στην θέση αυτή με αρμοδιότητα  και τους “Τούρκους” του εξωτερικού και του οργανισμού ΤΙΚΑ που έχει αναλάβει την προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας  με τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και την αναστήλωση μνημείων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή και την Αφρική.» 


Όποιος οραματίζεται μια ισχυρή Τουρκία δεν μπορεί να περιορίσει τα σύνορα της καρδιάς του στα σημερινά τουρκικά σύνορα» δήλωνε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Φεβρουάριο του 2016 ο κ. Hakan Cavusoglu ο οποίος πολύ συχνά ποζάρει μπροστά στην σημαία του ανεξάρτητου κράτους της “Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης”.

Ο κ. Cavusoglu με την επίσκεψή του αυτή που κινητοποιεί τα ακραία στοιχεία της μειονότητας και προετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη του T. Erdogan ο οποίος θεωρείται ότι θα απαιτήσει να περιοδεύσει στην Θράκη μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα».

► Είδε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει 31% στη Ν.Δ. και μάλλον τρόμαξε. «Λες να χρειαστεί να κυβερνήσουμε;» ίσως σκέφτηκε κι άρχισε την ακροδεξιά ρητορική. Μόνον «τάξις και ηθική» δεν μας είπε, στην προσπάθειά του να τρομάξει τους αριστερούς για να πουν: «Καλύτερα ο Αλέξης κι ας μην έχω να φάω, παρά τούτος εδώ». Θύμωσε ο Κώστας Καραμανλής και σηκώθηκε κι έφυγε τσαντισμένος από τη Βουλή. «ΕΡΕ θα μου το κάνει το κόμμα» ίσως σκέφτηκε ο Κώστας.
Τέτοια στήριξη, Κυριάκο μου, ούτε στο όνειρό του το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πάντως ο Κυριάκος καταδίκασε τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Δηλαδή καταδίκασε και τη βία των ΜΑΤατζήδων; 

► Ο Πουτζδεμόν εγκατέλειψε τον λαό του, το ’σκασε και κρύβεται. Τι δειλός! Δεν παίρνω θέση για το Καταλανικό, αλλά δεν είναι τίμιο ο αρχηγός να εγκαταλείπει τον λαό του. Εμείς οι Έλληνες την ξέρουμε πολύ καλά αυτού του είδους την εγκατάλειψη.  

► Ο αυριανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εμετό είπε, τις προάλλες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Δίκιο έχει. Κάνε κάτι, Δημήτρη μου, να ξαναβρεί το ΚΚΕ την εθνικοαπελευθρωτική τακτική του (θυμάσαι, βεβαίως, εκείνο το «αγωνιζόμαστε για εθνική ανεξαρτησία» μέχρι και το 13ο συνέδριο), γιατί τα πράματα δεν πάνε καθόλου καλά στην πατρίδα, όπως βλέπεις. Τώρα θα μου πεις, πώς να ξεριζώσεις την παπαρήγια σέχτα; Δύσκολο δε λέω, αλλά κάνε κάτι όσο είναι καιρός… 

Αυτά για σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες. 

Χαιρετώ σας, 

Ο Σπινθήρας 
info@theodorakism.gr

ΥΓ: Μην παραλείψετε να δείτε «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη. Είναι το παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός!


Σχόλια