Ακούστε ολόκληρη τη συναυλία "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη"!


 
Αγαπητοί αναγνώστες του Θεοδωρακισμού/Theodorakism, εξασφαλίσαμε από το προσωπικό αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη όλα τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στη μεγαλειώδη και ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο τον περασμένο Ιούνιο "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη", σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, και σας τα παρουσιάζουμε σε Υψηλή Ποιότητα ήχου.


Παρακάτω επίσης μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγή Μπαρμπάτη για την συγκεκριμένη χορωδιακή διασκευή.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
Αθήνα, 21.3.2017  
Αγαπητέ μου Παναγή,
Δεν έχω λόγια να σ’ ευχαριστήσω για το εξαίσιο δώρο σου. Δούλεψες με απόλυτη γνώση των μουσικών κανόνων και σεβασμό προς ένα υλικό, το τραγούδι, που κάτω από την απλότητά του κρύβει την σοφία της μουσικής. Είναι «σοφό», όπως «σοφό» είναι και το κρυστάλλινο νερό της πηγής. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύπλοκο και δύσκολο από το απλό. Γι’ αυτό και η επίδρασή του στους ανθρώπους είναι καταλυτική.
Σε συγχαίρω, γιατί με την χορωδιακή μορφή που έδωσες στα τραγούδια μου έμεινες απόλυτα πιστός στην πεμπτουσία τους. Μεγέθυνες τον βασικό πυρήνα του κάθε τραγουδιού. Και με τις συγχορδίες και τις ανθρώπινες φωνές πολλαπλασίασες το μαγικό φως δηλαδή την πεμπτουσία τους. Από την άποψη αυτή πιστεύω ότι η διάδοσή τους αποτελεί, ειδικά αυτή την εποχή, ένα πολύτιμο δώρο για την κουρασμένη ψυχή του λαού μας που διψά για μια γνήσια πνευματική τροφή, που θα τον βοηθήσει να σταθεί όρθιος περιμένοντας την ξαστεριά!
Με αγάπη, 
Μίκης Θεοδωράκης
Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism




Α' ΜΕΡΟΣ




















Β' ΜΕΡΟΣ




















Σχόλια