Γράφει ο …Σπινθήρας: «Ο φασισμός ξυπνά, το παρακράτος ξυπνά, η βία ξυπνά, το ...ΠΑΣΟΚ ξυπνά! Ο Λαός πότε;!»





Έψαχνα την αφορμή να επανακάμψω στην αρθρογραφία μας, μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων που ακολούθησαν την τελευταία επαφή μας, και ένα μεγάλο «κεφάλαιο» της χώρας, ένας άνθρωπος με τα δύο μικρά ονόματα, με «ξύπνησε»!

Την στιγμή που ο Μίκης κάνει λόγο για «κουτσή» Δημοκρατία με συγκυβέρνηση του 15%, βγαίνει ένας «γίγαντας» της Οικονομίας, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, και με αφορμή το κείμενο/παρέμβαση του Μίκη, αρθρογραφεί ο ίδιος για να μας πει πόσο σημαντικός είναι ο Μίκης Θεοδωράκης για τη χώρα και πόσο σημαντική είναι η …συμμετοχή μας στις εκλογές, αντί της «καταστροφικής» αποχής!

Τι είπατε; Ποιος είναι ο Νεκτάριος Μιλτιάδης; Θα σας μαλώσω…

Όπως αναφέρεται και στην σχετική σημερινή ανάρτηση του Θεοδωρακισμού (μπορειτε να την διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ), ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ιδρυτικό μέλος της Ώρας Αποφάσεων. Και εντάξει, μπορεί να μην έχετε περάσει ούτε απ’ έξω από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αλλά την «Ώρα Αποφάσεων» δεν την ξέρατε; Δεν γνωρίζατε αυτή την κορυφαία πολιτική κίνηση, με ιδρυτικά στελέχη την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη; (σας παρακαλώ, όχι και ΠΑΣΟΚ!).

Σε αυτή την ελπιδοφόρα και πολλά υποσχόμενη πολιτική κίνηση που θα σώσει τη χώρα, με αυτά τα νέα και φρέσκα πρόσωπα, συμμετέχει και ο Νεκτάριος Μιλτιάδης, ειδικός στα οικονομικά, ασφαλιστικά, κδσ...

Εκτός από διακεκριμένος οικονομολόγος και ανιδιοτελής πατριώτης, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, είναι και wannabe κομματάρχης, βουλευτής και –γιατί όχι;- Υπουργός ή πρωθυπουργός! Στα χνάρια όλων των κομματαρχών, βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών των ημερών μας, ο Νεκτάριος Μιλτιάδης ακολουθεί πιστά την τακτική του γκαιμπελικού πολιτικού λόγου και της παραπλάνησης. Αλλά και επειδή και η κίνηση την οποία υπηρετεί, είναι wannabe κόμματος εντός βουλής, αυτός ο γκαιμπελικός πολιτικός λόγος και η παραπλάνηση πρέπει να έχουν σκοπό και την προσέλκυση ψηφοφόρων.  Που θα βρεθούν οι ψηφοφόροι όμως με Αποχή 50-60% στην Ελλάδα; Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος έχει αναλάβει λοιπόν την δαιμονοποίηση της Αποχής και σύμμαχο σε αυτό έχει και τον …Μίκη!

Ναι καλά ακούσατε, τον Μίκη. Αυτόν τον εχθρό της αποχής και …αρνητή της Αριστεράς! Τουλάχιστον κατά τα λεγόμενα του Νεκτάριου Μιλτιάδη, ο οποίος αναφέρει στο άρθρο του:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης  για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να οριοθετήσει ως εθνικό στόχο  την μαζική συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο σφοδρός οπαδός  αλλά και αρνητής  της Αριστεράς καλεί τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την ουσιαστική κατάρρευση της δημοκρατίας και υποδεικνύει ότι μόνο η μαζική συμμετοχή τους σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να αναστρέψει αυτή τη καταστροφική για το πολιτικό πολιτισμό πορεία.»!

Τι πραγματικά ανέφερε όμως ο Μίκης Θεοδωράκης στη δήλωσή του με τίτλο «Ο βασιλιάς είναι γυμνός»; Ας το θυμηθούμε (παρατίθεται αυτούσιο):

Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.

Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή τη τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!
         
Αθήνα, 12.9.2017
Μίκης Θεοδωράκης

Βρήκε αυτό το άρθρο λοιπόν ο φίλος μας ο Μιλτιάδης Νεκτάριος για να χρίσει τον Μίκη «αρνητή της Αριστεράς» και υπέρμαχο των εκλογικών διαδικασιών. Αυτό το άρθρο, στο οποίο ο Μίκης για ακόμη μία φορά ξεγυμνώνει τον «βασιλιά» Τσίπρα και αποκαλύπτει ως αφετηρία της καταστροφικής πολιτικής στην Ελλάδα, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πολιτικό «δάσκαλο» προφανώς του Νεκτάριου Μιλτιάδη!

Δηλαδή ρε Μιλτιάδη, έχουν προσπαθήσει κι άλλοι να στρεβλώσουν τα λεγόμενα του Μίκη και να τον παρουσιάσουν ως «σύμμαχό» τους για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά εσύ το τερμάτισες! Τα λεγόμενα του Μίκη βρήκες για να υπερασπιστείς  τις εκλογικές διαδικασίες εν καιρώ μνημονίων και να καλέσεις τον Λαό να συμμετέχει σε στημένες κάλπες; Τόσα άλλα ονόματα κυκλοφορούν που θα σου ταίριαζαν καλλίτερα, αλλά επέλεξες τον Μίκη!

Τέλος πάντων, απ’ ότι κατάλαβα δεν έχεις και κανένα λαμπρό μέλλον στη πολιτική σου καριέρα Νεκτάριε. Φιλικά στο λέω. Ως ψηφοφόρος προς ψηφοφόρο. Εκεί, στην ουρά των πολιτικών κάρβουνων Διαμαντοπούλου και Ραγκούση θα μείνεις, να γλύφεις ΠΑΣΟΚοειδή ανδρείκελα μπας και πετύχεις καμία βουλευτική έδρα ή κανένα ΕΣΠΑ να ξεκοκκαλίσεις!

Τα παραπάνω δυστυχώς όμως, μόνο αστεία δεν είναι. Είναι το αποτέλεσμα της καιροσκοπικής και επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Alexis, που αναβιώνουν –και με τη βούλα πλέον- την ΠΑΣΟΚική νοοτροπία και όσα στραβά κουβαλά αυτή εδώ και κοντά 40 χρόνια!

Και όλα αυτά, τη στιγμή που κράτος και παρακράτος συνεργάζονται πλέον αγαστά, αβαντάροντας ανοικτά τον φασισμό και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Την στιγμή που οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, κυκλοφορούν ελεύθεροι και στις φυλακές και τα νοσοκομεία βρίσκονται ανήλικοι διαδηλωτές, 15 και 16 ετών, επειδή «τόλμησαν» να ενταχθούν στο Αντιφασιστικό Κίνημα!

Κατά έναν οργουελικό τρόπο, ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι πλέον το καλό και οι αντιφασίστες εχθροί του Λαού! Η Αξία και τα Ιδανικά της Ισότητας φαίνεται πως αποτελούν κοινωνικές αυταπάτες, ενώ η Ανισότητα σηματοδοτεί το φυσιολογικό στην ανθρώπινη φύση! Έτσι δεν είναι Κούλη;

Αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της, σε συνδυασμό με την χειρότερη Αντιπολίτευση –όχι μόνο την Αξιωματική- όλων των εποχών στην πολιτική ιστορία της χώρας, έχουν βαλθεί να ξυπνήσουν ότι πιο σαθρά, πιο σάπια και πιο ευτελή στοιχεία συνθέτουν μία άρρωστη Κοινωνία. Προφανώς, αυτός είναι και ο σκοπός τους. Η δημιουργία μίας άρρωστης Κοινωνίας, ανήμπορης να αντιδράσει. Κι αν κρίνουμε από τα σημεία του Καιρού, μάλλον το καταφέρνει. Και το «σύμβολο το αιώνιο» εξακολουθεί να μην λέει να ξυπνήσει…

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.