Μίκης Θεοδωράκης: Σας αποχαιρετώ...

Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη «Μονόλογοι στο λυκαυγές». Η κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Μέρκελ και η αναδρομή στην ζωή του.Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη «Μονόλογοι στο λυκαυγές», εκδόσεις Ιανός που αποτελεί συνέχει και ολοκλήρωση του προηγούμενου βιβλίου του συνθέτη με τίτλο «Διάλογοι στο λυκόφος 90 συνεντεύξεις». Στην παρουσίαση του βιβλίου του ο Μίκης μίλησε για το παρελθόν, έκανε πικρό χιούμορ και άσκησε ακόμα μια φορά κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους δανειστές. 


Ο συνθέτης μίλησε  για την Ελλάδα: «όσο θα είμαστε ξέφραγο αμπέλι θα μπαίνουν οι δυνάστες - οικονομικοί και πολιτικοί - που θέλουν μόνο τον πλούτο μας χωρίς να έχουν "σύμβαση" με τον ελληνικό λαό»... «Ο Σόιμπλε μάς κουνάει το χέρι επειδή έχουμε υπογράψει. Είμαστε δούλοι. Αυτός μαζί με τη Μέρκελ και τους άλλους είναι σαρκοφάγα ζώα. Είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όλα μπήκαν κάτω από το χαλί. Σήμερα ο μνημονιακός είναι πατριώτης». «Έχει χυθεί αίμα για την ελευθερία της πατρίδας. Και το αίμα είναι ιερό. Αυτοί που αντιμετωπίζουν τον λαό ως σκουπίδια να ξέρουν ότι σε βάθος χρόνου, τα σκουπίδια αυτά μπορούν να μεταβληθούν σε δυναμίτες με απρόβλεπτες συνέπειες».

Ο Μίκης αφού αναρωτήθηκε τι θα ήθελε για πέντε λεπτά από τη ζωή του είπε: «Θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο Ηλείας, όπου πήγαινα γυμνάσιο και κάθε βράδυ, μετά το φαγητό παρουσίαζα στους γονείς μου, τα τραγούδια που είχα γράψει. Κι αν ήταν και βαλς το χόρευαν κιόλας η μαμά και ο μπαμπάς». 

Ο Χάρος είναι φιλαράκος μου είπε ο μεγάλος συνθέτης... σας αποχαιρετώ. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας καλέσω στην κηδεία μου»!


Σχόλια