Μίκης Θεοδωράκης σε Τσίπρα στις 12/2/2012: Μας πούλησες, σε περιμέναμε, γιατί δεν κατέβηκες;

Ο Γιώργος Βήχας εξιστορεί το διάλογο Μ. Θεοδωράκη – Αλ. Τσίπρα στις 12 Φεβρουαρίου 2012


Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του Μίκη στον Τσίπρα, θυμήθηκα τις στιγμές που έζησα με τον Μίκη τον Φεβρουάριο του 2012. Θα σας διηγηθώ κάτι που δεν είναι γνωστό, κάτι που το έζησα από κοντά και αφορά τον Μίκη και τον Τσίπρα.

11 Φεβρουαρίου 2012 μία μέρα πρίν την ψήφιση του 2ου μνημονίου, είμαστε στο σπίτι του Μίκη και σχεδιάζουμε το πλάνο της διαδήλωσης της επόμενης μέρας. Έχουν αποφασίσει ο Μίκης με τον Μανώλη Γλέζο να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν μαζί με τις χιλιάδες των πολιτών. Εγώ θα τους συνοδεύω ως γιατρός, γιατί γνωρίζουν και οι δύο πως θα δεχτούν επίθεση. Μέσα στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η έξοδος του Τσίπρα από την Βουλή, μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη, όπου θα συναντήσει τον Μίκη και τον Μανώλη και οι τρείς τους να διαδηλώσουν με τον λαό. Η συνεννόηση Μίκη-Τσίπρα γίνεται μπροστά μου τηλεφωνικά. Ο Μίκης είναι ενθουσιασμένος!

12 Φεβρουαρίου 2012. Έχουμε φτάσει μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομία και ΜΑΤ παντού. Ο Τσίπρας πουθενά. Τα ΜΑΤ δεν χάνουν χρόνο και ρίχνουν τα πρώτα χημικά πάνω στον Μίκη και στον Γλέζο. Σε πολύ λίγο πνίγεται η Αθήνα από τα χημικά. Ο Τσίπρας πουθενά!


Μετά από λίγες ώρες μπαίνουμε στην Βουλή με τον Μίκη. Καταβεβλημένος από τα χημικά πάνω στο καροτσάκι, φωνάζει μέσα στη Βουλή "δολοφόνοι σήμερα ψηφίζετε τον θάνατο της Ελλάδας" . Είναι μία από τις πολλές στιγμές που εκείνη την μέρα κατάλαβα από τι σπάνιο "υλικό" είναι φτιαγμένος αυτός ο άνθρωπος.

Ο Τσίπρας προφανώς έχει ενημερωθεί πως ο Μίκης έχει μπεί στη Βουλή και βγαίνει από την ολομέλεια και έρχεται πρός το μέρος μας.

Μίκης: (στο καροτσάκι καταβεβλημένος σωματικά αλλά με ακμαίο ηθικό και ψυχή έφηβου ) <<μας πούλησες, σε περιμέναμε, γιατί δεν κατέβηκες;>>

Τσίπρας: (με το κουστούμι - χωρίς γραβάτα – ατσαλάκωτος ) σε φανερή αμηχανία, σαν παιδάκι που το μαλώνουν, με ένα αταίριαστο χαμόγελο << αγωνιζόμαστε εδώ εμείς Μίκη>>

Μίκης: <<όχι Αλέξη, έξω αγωνίζονται, ο αληθινός αγώνας δίνεται έξω αυτή τη στιγμή και η θέση σου ήταν εκεί όχι εδώ.>>

Ο Τσίπρας ψέλλισε κάτι και απομακρύνθηκε…

Αυτό αντί άλλης απαντήσεως σε όσα γράφονται για τον Μίκη από χθές.


Σχόλια

  1. Aυτή είναι αλήθεια! Όλοι οι σπιθιστές ξέραμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είχαν πουληθεί και είχαν πουλήσει τον αντιμημονιακό αγώνα ήδη απ' το 2012. Η διάλυση του ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α και τα υπόλοιπα χτυπήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο αντιμνημονιακό κίνημα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περι αυτού! Εξάλλου δεν χρειάζεται πολλές αποδείξεις ακόμα για να πειστεί ο καθένας! Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση, η προδοσία του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα και η πλήρης υποταγή του στα μνημόνια και στους δανειστές, το αποδυκνείουν απο μόνα τους...

    Συγχαρητήρια στον κ.Βήχα για την δημοσιοποίηση αυτού του διαλόγου και συγχαρητήρια στον μέγιστο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη για τον αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια και γενικά όλες τις δεκαετίας που δρά και δημιουργεί σε αυτήν την χώρα. Αυτός είναι ο μόνος που κάνει πραγματική πολιτική για το όφελος της Ελλάδας και οχι για κάποιο κόμμα, τον εαυτό του ή κάποιο άλλο ιδιοτελές συμφέρον! Χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη είμαστε πραγματικά χαμένοι!

    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το ερώτημα έρχεται από μόνο του: Γιατί δεν μίλησε κανείς;
    Τότε. Τεράστιο λάθος, τεράστιο Και καιρός χαμένος.
    Οπως ίδιο ερώτημα έχω για αυτούς που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ.
    Εβλεπαν τα πάντα. Πολλά περισσότερα από όσα βλέπαμε όλοι εμείς και από όσα θέλαμε ή δε θέλαμε να αντιληφθούμε.
    Βεβαίως τα δύο υπερπόντια ταξίδια πρίν τις εκλογές και πριν ανεβεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, για μένα τουλάχιστον ήταν ενδεικτικά ... απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κ.Γιαμπάνη μίλησε η ΣΠΙΘΑ και μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης, διαρκώς απ' το 2012 έως το 2015, αλλά κανένας δεν άκουγε και δεν πίστευε τίποτα διότι, όλοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ ήταν ΜΕΤΩΠΟ των αντιμνημονιακών δυνάμεων!

      Ο ΣΥΡΙΖΑ με εισοδισμό επιχείρησε (και κατάφερε) να δημιουργήσει Σπίθες προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες έπαιζαν το εκλογικό και κομματικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.
      Επίσης έγινε φράξια στον συνέδριο της ΣΠΙΘΑΣ αλλά και μετέπειτα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στελέχη προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά και ιδεολογικά να έχουν θέσεις κλειδιά μέσα στα όργανα της ΣΠΙΘΑΣ.

      Κάπως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε την ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωρακη και συνολικά το αντιμνημονικό κίνημα, με τα γνωστά αποτελέσματα που βιώνουμε τώρα απ' την διακυβέρνησή του.

      Αν μπορείτε διαβάστε εδώ στον Θεοδωρακισμό τα κείμενα της ΣΠΙΘΑΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
  3. Τί να πει κανείς για τους αγώνες που δίναμε καθημερινά στην Κρήτη! Μέχρι που την τελευταία φορά είχε έρθει και ο κύριος Γλέζος παρέα με τον κύριο Κουρουμπλή που υποτίθεται θα αγωνιζόταν μαζί μας για το Παλλαϊκό Μέτωπο που είχαμε ξεκινήσει (Κινηματογράφος Αστόρια στο Ηράκλειο).
    Δύο ή τρεις μέρες μετά ο κύριος Γλέζος μιλούσε υπέρ του συριζα στις Σέρρες αν θυμάμαι σωστά την περιοχή.
    Τότε κατάλαβα πως μας είχαν πουλήσει! Η πίκρα ήταν απερίγραπτη καθώς αργότερα έμαθα πως από τον συριζα έπεισαν κάποιους σπιθιστές πως θα τους χαρίσουν τα χρέη...! Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάτι περισσότερο...
    Από τότε άρχισε το Κίνημά μας να καταρρέει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.