ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ!




Πολυαγαπημένε μας Μίκη, 

Με τα τραγούδια και τους αγώνες σου γέμισες τη ζωή μας φως, λευτεριά κι αγάπη. 

Η ζωή σου είναι τα τραγούδια σου. Και τα τραγούδια σου περιλαμβάνουν τον αγώνα, τις θυσίες και τις τιτάνιες προσπάθειες των χιλιάδων αλύγιστων Ελλήνων και Ελληνίδων της γενιάς σου, που αγωνίστηκαν μέχρι τέλους για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δυνατή. 

Σημείο αναφοράς και βράχος της υπομονής και της επιμονής όλων μας, μάς έδειξες τον δρόμο της τιμής, της αξιοπρέπειας και της λεβεντιάς. 

Πλούτισες τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων με τον λόγο τον ελληνικό, που στα σπλάχνα του κρύβει τη Ρωμιοσύνη, που όταν φανερώνεται φωτίζει την Οικουμένη και γίνεται  Ελλάδα.  

Με τη Σπίθα μας έδωσες καινούριο όραμα και στόχο για νέους αγώνες. Ανέσυρες τη σκέψη την ελληνική, οδηγό και τρόπο ύπαρξης για όσους θέλουν να παραμείνουν άνθρωποι και να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της πατρίδας. 

Μέσα στη γενικευμένη νύχτα της εποχής μας είσαι ο πάμφωτος ουρανός που φωτίζει τα βήματά μας κι η απέραντη θάλασσα που μας δίνει ζωή. 

Ό,τι γίναμε κι ό,τι παλεύουμε να γίνουμε σαν άνθρωποι και Έλληνες, σε σένα Μίκη, το χρωστάμε. 

Μαζί σου και τώρα και πάντα. 

Να είσαι καλά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

Σχόλια

  1. Αγαπημένε Μίκη,

    Ο Θεός να σε έχει γερό, με αέναη σοφία και διαύγεια σκέψης.
    Οι νότες και οι αγώνες σου πάντοτε θα μας συντροφεύουν και θα μας οδηγούν.

    Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α !!!

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.