Αποθεώθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Θέατρο του Αττικού ΆλσουςΣε ένα κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Αττικού Άλσους, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Στην έναρξη παρέστει ο  κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, και καταχειροκροτήθηκε από το κοινο. Παρουσιάστηκε η μουσική παράσταση «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αφροδίτη Μάνου, μαζί με τον Γιώργο Μεράντζα, τη Σοφία Παπάζογλου και τον Βασίλη Κορακάκη ερμήνευσαν τραγούδια για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, όπου με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής μας πήγαν πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του ΄60, μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο Μίκη Θεοδωράκη, εξήρε το έργο του επισημαίνοντας τη μακρά, καθοριστική πορεία του στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός συνεργάστηκε με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και αντί εισιτήριου ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο προσέφερε τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στο «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» και συνεχίζεται έως τις 25 Ιουλίου και από 22 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ στις Γειτονιές της Αθήνας, ενώ ξεκινάει την Τρίτη 19 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου το Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού.

Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο.


Σχόλια