Πρεμιέρα απόψε στην "μικρή" Επίδαυρο με Μίκη, Κορκολή-Μανουσάκη και Μαουτχάουζεν!Διπλή πρεμιέρα σήμερα 1 και αύριο 2 Ιουλίου, όπου στο πλαίσιο της «Συνάντησης» του Στέφανου Κορκολή με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστούν το «Μαουτχάουζεν» και τα «Προδομένα τραγούδια».

Ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη και συμμετέχει φιλικά στο βιολοντσέλο η Μαριλίζα Παπαδούρη.

Μια μεγάλη στιγμή, μια ξεχωριστή μουσική «Συνάντηση», την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης στο Μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του ίδιου. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται επανεκτέλεση ορισμένων τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη, της περιόδου 1980-2000.

«Παρουσιάζουμε το μεγαλείο του Μίκη Θεοδωράκη» σημειώνει ο Στέφανος Κορκολής, τον οποίο πριν 4 χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακήρυξε πρεσβευτή των τραγουδιών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, μόνο με ένα πιάνο και μια φωνή, αναδεικνύοντας το γνωστό αλλά και άγνωστο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη ερμηνεύτρια-αποκάλυψη, κατ' ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

Έπεται συνέχεια στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 11 Ιουλίου!

Πηγή: ogdoo.gr

Σχόλια