Γράφει ο ...Σπινθήρας: Φαύλοι και ένοχοι εναντίον Μίκη Θεοδωράκη


Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Μίκης Θεοδωράκης απ' την πατρίδα του την Κρήτη στην Αθήνα και άρχισαν τα όργανα...

Τα παπαγαλάκια του δημοσιογραφικού κατεστημένου (και όχι μόνο) άρχισαν να εξαπολύουν μύδρους εναντίον του για την δήλωση με το Καλάσνικοφ!

Θίχτηκε η αστική τους ψυχοσύνθεση! Τρόμαξαν! Τους έπιασε λύσσα να αποδημήσουν την δήλωση γρήγορα – γρήγορα! Ανέλαβαν υπεργολαβία να παρουσιάσουν τον Θεοδωράκη ως κάποιον που δεν ξέρει τι λέει και τα έχει χαμένα!

Τους πείραξε (στην πραγματικότητα έγιναν έξαλλοι) η γεμάτη συμβολισμό δήλωση ότι θα ήθελε να ήτανε νέος και να μπορούσε να στέκεται στα πόδια του για να πάρει ένα Καλάσνικοφ και να πάει στις πλατείες! 

Έξι χρόνια όμως τώρα που είμαστε υπό καθεστώς μνημονίων, που έχουμε εκχωρήσει ολοκληρωτικά ως έθνος την εθνική μας ανεξαρτησία, που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας την κρίσης που προκάλεσαν τα μέτρα των μνημονίων και η ύφεση, που χιλιάδες επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) έκλεισαν και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι, για όλα αυτά, δεν έγιναν ποτέ έξαλλοι!

Όταν όμως θεωρείς ότι επί 6 χρόνια δεν συμβαίνει δα και τίποτα κακό στην χώρα, όταν διαφωνείς με την αυταπόδεικτη πραγματικότητα ότι η Ελλάδα πια είναι ένα κράτος δίχως την παραμικρή ανεξαρτησία, τότε δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις τον τρόπο που τοποθετείται  κάποιος πατριώτης σαν τον Μίκη Θεοδωράκη και το γιατί τοποθετείται.

Το γνωστό ποίημα που ακούμε για τον Μίκη Θεοδωράκη ειπώθηκε και πάλι: Μεγάλος μουσικός ο Μίκης, αλλά για πολιτική καλύτερα να μην μιλάει! Βέβαια δεν μας λένε αυτοί ποιόν πολιτικό θαυμάζουν και ποιος πολιτικός πρέπει να μιλάει! Δεν μας λένε γιατί (και πως) η χώρα έφτασε στο σημείο που βρίσκεται και ποιοι πολιτικοί φταίνε για το κατάντημά της (διότι σίγουρα δεν έφτασε την Ελλάδα σε αυτό το τραγικό σημείο ο Μίκης)!

Μήπως την χώρα μάγκες την έφτασαν σε αυτό το σημείο τα αφεντικά σας και οι πολιτικοί που υπηρετείτε και θαυμάζετε διαχρονικά; 

Είναι πραγματικά αστείο να κατηγορούν οι διάφοροι “τίποτα” τον μεγάλο Έλληνα αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν του έχουν φορτώσει ακόμα... To ακόμα πιο αστείο βέβαια είναι ότι αυτοί οι οποίοι απαιτούν απ' τον Μίκη Θεοδωράκη να μην μιλάει, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τώρα την δυνατότητα να μιλούν και να λένε όποια κοτσάνα τους κατέβει στο κεφάλι ΕΛΕΥΘΕΡΑ, επειδή ο Μίκης Θεοδωράκης και κάποιοι άλλοι αγωνιστές έκαναν εξορία και φυλακή επί χούντας, ακριβώς για να έχουν το δικαίωμα αυτοί σήμερα να ομιλούν!

Ένας τραγικός δημοσιογράφος από το protagon προχώρησε την λάσπη ένα βήμα παραπέρα και βάλθηκε μέσα στην γενικότερη λύσσα του να αμφισβητήσει και το μεγαλείο της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας ότι “απ' το 1973 έχει να γράψει καλή μουσική” και ότι η συμφωνική του μουσική δεν αξίζει.

Καρφώνεστε με τέτοιες δηλώσεις παίδες!

Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Θεοδωράκης δεν θα τους κάνει την χάρη... Θα συνεχίσει να μιλάει και να λέει τις απόψεις του για όσο ζει... Και οι απόψεις του θα συνεχίσουν να αναλύονται και  να προβάλλονται και όταν δεν θα ζει, απ' τα “χαρτάκια” που έχει αφήσει, και μάλιστα με χίλιες φορές πιο μεγάλη ένταση και απήχηση απ' ότι τώρα...

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

  1. Την αληθεια πολλοι δεν την θελουν...δεν τους βολευει..γιατι η
    αληθεια ειναι πως μονο με καλασνικωφ θα ελευθερωσουμετην χωρα μας και θα ξεφορτωθουμε τα κορακια και τις βδελλες που μας πινοιυνε το αιμα....εγω το λεω 4 χρονια τωρα...και μπραβο που το ειπε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.