Ο Μίκης επέστρεψε στο σπίτι του (φωτορεπορτάζ από τον Γαλατά)



Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί στον Γαλατά καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στο πατρικό σπίτι του για να το δει να διαμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Μουσείο.

Στον χώρο του Μουσείου, αφιερωμένο στον μεγάλο Χανιώτη μουσικοσυνθέτη,  σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθούν χώρος προβολών, μουσειακός – εκθεσιακός χώρος, αίθουσα σεμιναρίων, ξενώνας, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Μίκης Θεοδωράκης και ο Δήμος Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως στις έξι το απόγευμα ο Μίκης Θεοδωράκης, τιμάται από τα Χανιά, παραλαμβάνοντας το χρυσό κλειδί της πόλης και το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Τον καταξιωμένο Χανιώτη μουσικοσυνθέτη συνόδευαν στον Γαλατά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Αγοραστάκης, η κόρη του Μαργαρίτα και οικεία του πρόσωπα, ενώ τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με τους πρώην δημάρχους Μαν. Σκουλάκη και Μ. Σταματάκη.

Η πιο ευχάριστη όμως έκπληξη ήταν ότι τον Μίκη καλωσόρισαν στο πατρικό του μικροί μαθητές της παιδικής χορωδίας του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων που του τραγούδησαν ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχε συνθέσει στα νεανικά του χρόνια, ”Το καραβάκι”. Ο μουσικοσυνθέτης άκουσε με χαρά τα παιδιά που του πρόσφεραν ένα μπουκέτο λουλούδια και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Ο Μίκης που στις 27 Ιουλίου μπαίνει στα 91, περιηγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται ξανά στον τόπο του, στο πατρικό του, λέγοντας ιστορίες από τα παλιά, αναζητώντας και συναντώντας τους ανθρώπους που γνώριζε από εκείνα τα χρόνια, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Χαρακτηριστική η αφήγηση από τον ίδιο, της ιστορίας της βεντέτας μεταξύ Ψιλάκιδων- Θεοδωράκηδων την οποία συνέδεσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο με την Δικαιοσύνη σήμερα και την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Δευτέρας των Χανιώτικων νέων

(φωτογραφία εξωφύλλου: Μάκης Καρτσωνάκης)


Σχόλια

  1. Έπιτέλους και μία μεγάλη χαρά μέσα στο μαύρο σκοτάδι και την πίκρα που βασιλεύει στην Ελλάδα!
    Περιμένουμε με αγωνία σύντομα να λειτουργήσει αυτό το νέο Σύγχρονο Μουσείο στον Γαλατά Χανίων, να προσέλθουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο να ξαναγεννηθεί το πνεύμα του πολιτισμού που οι περισσότεροι τον έχουμε ξεχάσει!
    Σε ευχαριστούμε Μίκη που υπάρχεις για να φωτίζεις ψυχές μας!
    Είσαι ένας Θεός που κατοικεί στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.