«Ηχηρή» παρέμβαση Μίκη από τα Χανιά για τη δολοφονία Φύσσα



Την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα έχει αφεθεί ελεύθερος, ενώ η δίκη του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο μεγάλος Κρητικός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε την πατρική του οικία στον Γαλατά Κυδωνίας, η οποία έχει μετατραπεί σε Μουσείο και ξεναγήθηκε στους χώρους της. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο κ. Θεοδωράκης αφηγήθηκε μια παλιά ιστορία βεντέτας, με αρκετά θύματα, που αφορούσε άμεσα την οικογένειά του.

Ολοκληρώνοντας την ιστορία, ο κ. Θοεδωράκης είπε: «Τώρα, για να έρθουμε και λίγο στα σημερινά. Είναι αυτός ο μουσικός, ο Παύλος, που το σκότωσαν το παιδί. Ο Φύσσας. Η μάνα του πάει στα δικαστήρια. Και ο σφάχτης έρχεται και αυτός και κάθεται απέναντι. Τι τον κάνεις; Στην Κρήτη είμαστε… Τον σφάζεις ή όχι;»

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης σχολίασε άμεσα ότι «άμα χαθεί ο έλεγχος, από ‘κει κι ύστερα πάμε σε…».

Και ο Μίκης Θοεδωράκης πρόσθεσε: «Τον δικάζουν τώρα τρία χρόνια; Και είναι ελεύθερος; Είναι ελεύθερος; Δεν πάει αυτό…».

«Μόνο στα εγκλήματα τιμής υπάρχει ένα όριο. Στα πολιτικά εγκλήματα δεν υπάρχει όριο. Δηλαδή, αν συνεχιστεί η αλυσίδα, μετά χάνεται τελείως ο έλεγχος. Είναι άλλο τα πολιτικά εγκλήματα και άλλο τα ζητήματα τιμής», συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστάκης.

«Εννοεί, όμως, ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη», σημείωσε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαντωνάκης, ο οποίος κατάγεται από τον Γαλατά.

Συνέχεια στον σύντομο αυτό διάλογο δεν δόθηκε…

Υπενθυμίζεται ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δυνατότητα μετάβασης, με αστυνομική συνοδεία, μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες των δικασίμων του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.


Σχόλια