Ο Μίκης τιμάται σήμερα στα Χανιά και αύριο στον Αποκόρωνα



Τον παγκοσμίου φήμης Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, θα τιμήσουν από κοινού για την προσφορά του στον πολιτισμό ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στις 18.30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Χανίων θα ανακηρύξει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη σε επίτιμο δημότη Χανίων και θα ονοματοδοτήσει, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1023 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Παλιό Τελωνείο Χανίων σε Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης».

Παράλληλα, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα αποδώσει στον Μίκη Θεοδωράκη τη μέγιστη τιμή, παραδίδοντάς του το χρυσό μετάλλιο του Ιδρύματος για το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του και την εθνικά ενωτική στάση του σε όλη την πρόσφατη ιστορία.

Σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 20.00, ο Δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό «θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στον Εμπρόσνερο, όπου θα του επιδοθούν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου και το κλειδί του Δήμου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Πηγή: http://hania.news

Σχόλια