Η Κηφισιά βάφτηκε σε "χρώματα νυχτερινά" του Μίκη, από τον Στέφανο και την Σοφία!




Αυτό το δίδυμο έχει βαλθεί να μας εκπλήσσει κάθε φορά! Και όταν οι «φορές» είναι τόσες πολλές, τότε οι εκπλήξεις δεν προβλέπονται  και τόσο έντονες ή συχνές. Κι όμως, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, η έκπληξη εμφανίζεται και μας μαγεύει.

Αυτό ακριβώς συνέβη και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη, παρουσίασαν την συνεργασία τους πάνω στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, σε ειδική διήμερη εκδήλωση στην Κηφισιά, ως καλεσμένοι του Δήμου Κηφισιάς.

Από την μία ο κορυφαίος σολίστ, Στέφανος Κορκολής, κι από την άλλη η Σοφία Μανουσάκη, που μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο καλή και λαμπερή.


Η παραστάσεις των δύο ημερών έκρυβαν και από μία έκπληξη, καθώς παρουσιάστηκαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη με χορωδία και τετραφωνικά, όπως το «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», αλλά και η έκπληξη του Σαββάτου, το «Όμορφη Πόλη», από τη μικτή χορωδία Κηφισιάς και παιδική χορωδία!


Στις εκπλήξεις της κυριακάτικης βραδιάς, εκτός του εκπληκτικού διδύμου, ήταν η παρουσία της Χορωδίας Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, υπό την καθοδήγηση του αξιολογότατου μαέστρου, Παναγή Μπαρμπάτη! Ένας μαέστρος με πάθος …θεοδωρακικό, διεύθυνε την χορωδία, αλλά και τον Στέφανο, στα «Μαργαρίτα-Μαγιοπούλα», «Μαρίνα» και «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», αποσπώντας ένα τεράστιο χειροκρότημα από όλους αλλά και  τα διθυραμβικά σχόλια του Στέφανου Κορκολή!

Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης
Τέλος, η παρουσίαση τριών "προδομένων" έργων από τον επερχόμενο δίσκο των Κορκολή-Μανουσάκη, "Μία Θάλασσα Γεμάτη Μουσική", ήταν πράγματι μία έκπληξη για τους περισσότερους φίλους στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Κηφισιάς. Με αριστουργηματικό τρόπο, ο Στέφανος Κορκολής παρουσίασε τα "Ο κύκλος του νερού", "χρώματα νυχτερινά" και "και Σ' αγαπώ", που συμπεριλαμβάνονται στον νέο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από ελληνική εταιρεία παραγωγής!

Σας αφήνουμε όμως να απολαύσετε τα τραγούδια, μέσα από την βιντεοσκόπηση του φίλου του Θεοδωρακισμού, Χρήστου Ζουλιάτη…

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


ΟΚΤΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΜΙΚΡΗ ΣΟΥΙΤΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ


Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια!!!!! Άξιοι πρεσβευτές του έργου του Μίκη μας!!!!! Σας περιμένουμε και στο Λαύριο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.