Ανοιχτή επιστολή ΣΠΙΘΩΝ στον Μανώλη Γλέζο



Αγαπημένε του λαού Μανώλη,

Οι σάλπιγγες της υποτέλειας ήχησαν επισήμως τον Μάιο του 2010, όταν η τότε κυβέρνηση Πασοκ, με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου τον νεώτερο, υπέγραψε την πρώτη δανειακή σύμβαση, με την Τρόικα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραιτήθηκε από την προστασία του Διεθνούς Δικαίου, παραιτήθηκε από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και δέχτηκε τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας της Χώρας. Αυτοί οι όροι μπήκαν σε όλα τα μνημόνια. Και στο τελευταίο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ήδη ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, είχαν επισημάνει τον κίνδυνο της μεγάλης καταστροφικής περιπέτειας που έμπαινε η πατρίδα.

Ο Μίκης ίδρυσε την Σπίθα και μαζί με τον Γ. Κασιμάτη κάλεσαν όλες τις πατριωτικές, προοδευτικές δυνάμεις της Χώρας και όλο τον λαό, σε αντίσταση και  αγώνα εθνικοαπελευθερωτικό, με διακύβευμα την εθνική ανεξαρτησία και άμεσο -πρώτο στόχο την απαλλαγή από την παράνομη δανειακή σύμβαση.

Δυστυχώς η Βουλή, στην οποία κάνεις έκκληση[1], ακουσίως ή εκουσίως, έπαιζε το ρόλο των δανειστών. Και αυτό κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ανέλαβαν την ευθύνη για τη δημιουργία της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.), στην οποία συμμετείχες κι εσύ, με στόχο την ενότητα του λαού και την δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης.

Τότε, είχες παραδεχτεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον οικονομικό, αλλά κυρίως πολιτικό.

Αλήθεια, τί συνέβη και αποχώρησες από το ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.;

Γιατί η  Αντίσταση  διαλύθηκε εν τη γενέσει της;

Ο  Μίκης έχει τοποθετηθεί δημόσια επ’ αυτού πολλές φορές. Εσύ;

Η έκκληση σου είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω, εκτός αν κατανοήσεις ότι η πραγματική δύναμη είναι η δύναμη του λαού. Αυτού του λαού, που μετά τον Φλεβάρη του 2012 τον εγκατέλειψες για να γίνεις βουλευτής στη Βουλή των Μνημονίων.

Δεν  γνωρίζεις, άραγε,  ότι η σημερινή Βουλή, όσο δεν θέτει το πρόβλημα του παράνομου χρέους, είναι αναγκασμένη να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών;  

Εσύ, ένας μεγάλος αντιστασιακός, δεν γνωρίζεις ότι όταν μια Χώρα βρίσκεται σε κατοχή, όπως σήμερα, το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας αριστερός αγωνιστής είναι να κάνει αντίσταση;

Όχι αντίσταση συστημική, αλλά αντίσταση μέσα από ένα Μαζικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

Γνωρίζεις, βεβαίως  ότι  το πόρισμα  της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επονείδιστο. Κανένας βουλευτής δεν αναφέρεται σ’ αυτό.  

Μήπως γνωρίζεις ότι την παραμονή του διεθνούς συνεδρίου συνταγματολόγων, που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή,  ο Ν. Βούτσης διέλυσε πραξικοπηματικά την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος; Κανένας βουλευτής δεν αντέδρασε.

Γνωρίζεις ό τι ο Πρόεδρος της Βουλής εξαφάνισε το  πόρισμα της Επιτροπής; Τέτοιες ενέργειες μόνον η χούντα έκανε. Κανένας βουλευτής δεν αντέδρασε.  

Γνωρίζεις, φυσικά,  ότι με τις δανειακές συμβάσεις έχει δεσμευτεί το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της Χώρας. Κανένας βουλευτής δεν μιλάει γι αυτό.  

Γνωρίζεις ότι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η διάλυση του μεσαίου επιχειρηματικού χώρου, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η εξευτελιστική πώληση των 4 Τραπεζών στα ξένα Funds, το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων και όλα όσα ξεπουλιούνται και πρόκειται να ξεπουληθούν, δεν είναι παρά τα επακόλουθα των παράνομων δανειακών συμβάσεων που όλες οι κυβερνήσεις υπέγραψαν.

Κανένας βουλευτής δεν το λέει αυτό. Μόνον κάποιοι, για λόγους κομματικού πατριωτισμού, βγάζουν κορώνες για τα μέτρα λιτότητας, αποκρύπτοντας από τους ψηφοφόρους τους ότι αυτά δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά το αποτέλεσμα της κατοχής της Χώρας από τους δανειστές.

Γνωρίζεις και τα δεινά που έπονται για τον λαό μας.

Όπως γνωρίζεις ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι εγκληματική οργάνωση. 


Όπως γνωρίζεις ότι την Ελλάδα την χάνουμε.

Αυτή την Ελλάδα για την οποία αγωνίστηκες, μάτωσες, εξορίστηκες, καταδικάστηκες σε θάνατο... Θυμάσαι; Εμείς τα θυμόμαστε όλα…

Πιστεύουμε ότι αγαπάς πολύ την πατρίδα και τον λαό της για να επιτρέψεις το ξεπούλημά της.

Περιμένουμε από εσένα να καλέσεις τον λαό σε αντίσταση και να μπεις μπροστάρης, πλάι στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Γιώργο Κασιμάτη, στη δημιουργία του Παλλαϊκού Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου της Αντίστασης.


Η Συντακτική Επιτροπή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα.


Σχόλια