Γράφει ο ...Σπινθήρας: Ψηφίδες



Στη Συρία έχουν σκοτωθεί 220.000 άνθρωποι σε 5 χρόνια πολέμου.

Η Ε.Ε. θα ξοδέψει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντικές δαπάνες, μετά τη δολοφονική επίθεση των Τζιχαντιστών στο Παρίσι. Φυσικά τα χρήματα θα πληρώσουν οι λαοί της Ε.Ε.
Διάβασα σ’ ένα άρθρο, στο γαλλόφωνο Καναδικό Mondialisation.ca, ότι από την επίθεση στο Παρίσι ωφελείται η ομάδα των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ, γύρω από τον Ντόναλντ Τράμπ, που αποτελείται από ημι-φασίστες (semi-fascistes), όπως τους αποκαλεί το site.
Σημερινή είδηση: Το Ολλανδικό Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την κυβερνητική πολιτική που προβλέπει άρνηση χορήγησης τροφής και στέγης σε όσους αιτούντες άσυλο η αίτησή τους έχει απορριφθεί και αρνούνται να επαναπατριστούν (πηγή: in.gr). Ο δυτικός ορθολογισμός πάντα ακουμπούσε τα όρια της απανθρωπίας και του φασισμού, ενίοτε δε τα ξεπερνούσε μετουσιωμένος σε Άουσβιτς…

Στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του Ορθόδοξου Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συλλέγουν υπογραφές, προκειμένου η κυβέρνηση να ζητήσει από τη Ρωσία να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στο νησί.
Ψηλά στης Ρωσίας τα χιόνια/ εκεί που φυσάει ο βοριάς/το ξανθό γένος να’ ρθει αιώνια/προσμένει ο δόλιος ο ραγιάς- Μίκης Θεοδωράκης, από το τραγούδι «Ψηλά στης Ρωσίας τα χιόνια».
Στο Ισραήλ πήγε ο Πρωθυπουργός με το πλατύ χαμόγελο και την κούφια ψυχή, για να αγοράσει φυσικό αέριο. Να έχεις φυσικό αέριο στην Χώρα σου για να τροφοδοτήσεις ολόκληρη την Ευρώπη και να πηγαίνεις να αγοράζεις από τους την κυβέρνηση που δολοφονεί τα παιδιά Παλαιστίνης. Business is business, ποιος νοιάζεται αν είναι ματωμένες…
Εκείνη η ΑΟΖ που είπες Αλέξη στις προγραμματικές δηλώσεις τί απέγινε; Σιωπή, επειδή έτσι σε διέταξαν οι …ανώτεροι σου.
Να θυμίσουμε ότι στην Ολομέλεια του ΟΗΕ 136 χώρες ψήφισαν ότι το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο. Το Ισραήλ καταψήφισε. Μαζί του οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Αγγλία. Μία πατριωτική πράξη θα ήταν οι Έλληνες να μην στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές σ’ αυτές στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.
Μετά ο Αλέξης πήγε στην Παλαιστίνη, αλλά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους δεν την ψήφισε η Ελλάδα στον ΟΗΕ. Ο τύπος μάς ρεζιλεύει παγκοσμίως.
Να καταθέτεις στεφάνι στην Καισαριανή, εκεί που εκτέλεσαν τους κομμουνιστές και μετά να απέχεις από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την καταδίκη του Ναζισμού. Τέτοια φαυλότητα ούτε το Πασοκ…
Συνέλαβαν 28 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη επειδή συμμετείχαν σε μια απεργιακή κινητοποίηση. Νομίζω ότι το έκαναν για λόγους εξάσκησης της μνήμης μας. Για να μην ξεχνά ο λαός τί σημαίνει Δεξιά.
Ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης κατήργησε την Επιτροπή της Βουλής για το χρέος την παραμονή του διεθνούς συνεδρίου των συνταγματολόγων για το χρέος. Αυτό μόνον η Δικτατορία το έκανε. Ποτέ κυβέρνηση σε αστική δημοκρατία δεν κατάργησε επιστημονική επιτροπή.
Εξαφάνισαν και το πόρισμα της Επιτροπής, που λέει ότι το χρέος είναι παράνομο και επονείδιστο και ότι δεν χρωστάμε τίποτα. Ευτυχώς κάποια μέλη της Επιτροπής είχαν προνοήσει και είχαν πάρει σπίτι τους μπόλικα αντίτυπα κι έτσι πήραν στα χέρια τους οι σύνεδροι το πόρισμα.
Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Τσίπρας μας καλεί σε εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, την παιδεία και το Σύνταγμα. Αφού ξεπούλησε τα πάντα, μας καλεί να το συζητήσουμε κιόλας. Ετοιμάζει και αναθεώρηση του Συντάγματος; Ωχ!
Για το ασφαλιστικό μια ερώτηση προς τον υπουργό: Κατρούγκαλε, δεν ντρέπεσαι καθόλου;
«Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό!» φωνάζει το ΚΚΕ. Μετά από 5 χρόνια μνημονίων, τώρα την είδε την «αιτία πολέμου» το ΚΚΕ; Σα δεν ντρεπόμαστε λέω ‘γω…
Ο νέος Γραμματέας της Νεολαίας του Σύριζα δηλώνει ράπερ. Τί να περιμένεις από τη Νεολαία ενός κόμματος που στο πρόγραμμά του, στο κεφάλαιο του πολιτισμού, γράφει ότι το κόμμα πρέπει να προωθήσει την «ελληνική παραδοσιακή τζαζ»(!!!). Το είπα σ’ έναν φίλο μου τζαζίστα και , εμβρόντητος, με ρώτησε: «την ποιαν;». Μετά δεν ξαναμίλησε, ήταν σε κατάσταση σοκ, είχε ψηφίσει Σύριζα.
Ο πρίγκηψ Νικόλαος θα ιδρύσει κόμμα με τις ευλογίες του κ. Ψυχάρη; Κι αν γίνει κόμμα βασιλοφρόνων ποιος θα βγει μετά να πει ένα «πιστεύομεν και εις την βασιλείαν»; Έχει και αποστασία το σενάριο; Μπα, μετά από τόσες προδοσίες η αποστασία μοιάζει με περίπατο…
Η Νέα Δημοκρατία θυμίζει σκοτεινό, αραχνιασμένο, μισογκρεμισμένο μεσαιωνικό κάστρο.
Αντιγράφω σχόλιο από το facebook: «Πλάκα θα έχει να κάνει κυβέρνηση η ΝΔ με τον Σύριζα και η ΛΑΕ να είναι η επόμενη αντιπολίτευση, που με αριστερά συνθήματα θα εκλεγεί κυβέρνηση και θα υπογράψει το 4ο μνημόνιο και μετά θα διασπαστεί και θα γίνει ένα άλλο αριστερό κόμμα και η ΛΑΕ θα συνεργαστεί με τον Σύριζα και τότε το άλλο αριστερό κόμμα θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και με αριστερά συνθήματα θα βγει κυβέρνηση για να υπογράψει το 5ο μνημόνιο και θα φτάσουμε στο 28ο μνημόνιο και οι Έλληνες (όσοι θα έχουν απομείνει ζωντανοί) θα ψάχνουν κοινοβουλευτική λύση. Εν τω μεταξύ το ΚΚΕ δεν θα κάνει Μέτωπο γιατί είμαστε όλοι σιχαμένοι οπορτουνιστές. Ο λαός θα σέρνεται ρακένδυτος και νηστικός κι η Ελλάδα θα είναι ρετάλι με όλο της τον πλούτο κλεμμένο από τους ξένους…».
Επιτέλους, ας το καταλάβουμε η λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την σημερινή Βουλή, αλλά από εκείνη που θα εκλέξει επαναστατικά ο λαός.
Ο λαός παραμένει διαιρεμένος και περιμένει κάποιον να τον ενώσει. Αντέχει ακόμα η ψυχή του λαού. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο λαός δεν βλέπει ότι αυτός ο «κάποιος» δεν θα έλθει εξ’ ουρανού, αλλά θα έλθει μέσα από μια νέα πολιτική σκέψη. Και τότε ο λαός θα δημιουργήσει τη μήτρα που θα γεννήσει αυτόν τον «κάποιον», τον ηγέτη που λένε όλοι.
Ο Μίκης σωπαίνει… Όταν ο Μίκης σωπαίνει το σκοτάδι γίνεται πιο πηχτό κι η ερημιά αβάσταχτη…
Οι Έλληνες τον οδηγήσαμε εκεί. Γυρίσαμε την πλάτη στον τελευταίο Έλληνα ηγέτη. Κι αυτό δεν έγινε τώρα. Από την περίοδο της χούντας ξεκίνησε. Ας θερίσουμε τώρα ό,τι σπείραμε…
Θυμάστε τη συναυλία του Μίκη το 1999 στο Σύνταγμα, όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε την Σερβία; Τώρα, με τόσες σφαγές γύρω μας και τόσο θάνατο που ούτε ο Χάρος δεν αντέχει, ποιος θα καλέσει τον Λαό στο Σύνταγμα να φωνάξει «Ειρήνη!»; Αφού όλοι οι καλλιτέχνες κι οι δημιουργοί αποδείχτηκαν δειλοί!
503 εκατομμύρια είναι ο πληθυσμός των κρατών μελών της ΕΕ και δεν μιλάει ούτε ένας άνθρωπος για την ειρήνη!
Σώπασε ο Μίκης και σίγησαν όλοι οι Λαοί του κόσμου...

Ο Σπινθήρας
26/11/2015

Σχόλια