Σαν παραμύθι συνεχίζεται η μαγευτική συνεργασία Μίκη Θεοδωράκη-Στέφανου Κορκολή



Στη μεγαλύτερη "έκπληξη" της χρονιάς εξελίσσεται η συνεργασία του Στέφανου Κορκολή με τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς συνεχίζονται με τεράστια επιτυχία οι εμφανίσεις του διδύμου Κορκολή (πιάνο) - Μανουσάκη (ερμηνεία) πάνω σε έργα του μεγαλύτερου Έλληνα μουσουργού!

Χθες, ολοκληρώθηκε η σειρά των εμφανίσεων «ΦΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ» των Κορκολή-Μανουσάκη στο HALF NOTE JAZZ CLUB (20-23/11, αλλά η μεγάλη ζήτηση ανάγκασε τους διοργανωτές σε ακόμη μία εμφάνιση, στις 24/11!), ενώ συνέχεια παίρνει η ιδιαίτερη πατρίδα του Μίκη Θεοδωράκη (αλλά και της Σοφίας Μανουσάκη!), Κρήτη, όπου έχουν προγραμματιστεί (ήδη sold out!) μία εμφάνιση στα Χανιά στις 29/11 και στο Ηράκλειο 1/12.


Ανάρτηση του Στέφανου Κορκολή στο Facebook για την επερχόμενη εμφάνιση στα Χανιά

Η αρχή έγινε βέβαια με την μεγαλειώδη εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17-10-2015, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η συνέχεια ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις επίσης sold oult εμφανίσεις σε Λάρισα (18/11) και Θεσσαλονίκη (19/11) να αποτελούν πραγματική "μουσική Σπίθα", μέσα σε ένα σκοταδιστικό πολιτιστικό καιρό για τη χώρα μας.

 

Ο "Ζορμπάς" του Μίκη στα δάκτυλα του Στέφανου Κορκολή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (17-10-2015) 


Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Στέφανος Κορκολής είχε αρχίσει τις εμφανίσεις πάνω στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη από το καλοκαίρι, με παρουσία στο Φεστιβάλ της Σύμης, μία εμφάνιση στις πρώην φυλακές Ωρωπού στον εορτασμό των 90 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στην Ρόδο με εκατοντάδες όρθιους θεατές που κατέκλυσαν και τους τρεις χώρους!
 

"ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ"

Στην Ρόδο μάλιστα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα τραγούδι από τον κύκλο "Μία Θάλασσα Γεμάτη Μουσική" (1995) του Μίκη Θεοδωράκη, ενός δίσκου που δεν κυκλοφόρησε ποτέ από ελληνική εταιρεία παραγωγής (μόνο στη Γαλλία). Στη συνέχεια, στην εμφάνιση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκαν ακόμη τέσσερα έργα του δίσκου, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ένα ακόμη τραγούδι (βλ σχετικό βίντεο πιο κάτω).

 

Η Πρώτη ζωντανή παρουσίαση του τραγουδιού "Ο κύκλος του νερού", 
στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Ρόδος, 6-9-2015)

Το ιστολόγιό μας παρακολουθεί από κοντά την πορεία αυτής της μαγευτικής συνεργασίας που φέρει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, ανυπομονώντας πάντα για την κυκλοφορία του δίσκου "Μία Θάλασσα Γεμάτη Μουσική" δια χειρός Στέφανου Κορκολή!



Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism



Σχόλια