Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

«Μάγεψαν» το αθηναϊκό κοινό οι μελωδίες του ΜίκηΣτην κατάμεστη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – για λίγο καιρό ακόμα στο κτίριο της οδού Ακαδημίας – οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ορισμένα αποσπάσματα από την συνθετική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης διαβάζει το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Δίπλα του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ και κρητικός στην καταγωγή, Μύρων Μιχαηλίδης.
Παρουσία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν κάποια από τα εμβληματικότερα έργα του, από τις άριες της Μήδειας, της Αντιγόνης και της Ηλέκτρας, έως το μεγαλειώδες Κάντο Χενεράλ και τον Ζορμπά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι σολίστ Τζίνα Πούλου, Τζούλια Σουγλάκου, Ελένη Δάβου, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς, η Ορχήστρα και Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ τη μουσική διεύθυνση είχε ο Ηλίας Βουδούρης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.