"Ο κύκλος του νερού" ζωντανά στη Ρόδο από τον Στέφανο Κορκολή!

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Καστέλο της Ρόδου
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη έκρυβε σήμερα το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, καθώς λάβαμε το παρακάτω ερασιτεχνικό βίντεο από τη χθεσινοβραδινή εμφάνιση του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη στο Καστέλο της Ρόδου (Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου)!


Η έκπληξη βέβαια δεν έγκειται στη παρουσίαση σπουδαίων έργων του Μίκη Θεοδωράκη από το Στέφανο Κορκολή, αλλά στη παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου που ακούμε και βλέπουμε στο βίντεο, καθώς πρόκειται για το παντελώς άγνωστο έργο στην Ελλάδα, "Ο κύκλος του νερού", από τον δίσκο "Μία θάλασσα γεμάτη μουσική" (1994). Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Απρίλου το πρώτο (!) εκτενές αφιέρωμα σε αυτόν τον εξαιρετικό, λυρικότατο δίσκο του Μίκη Θεοδωράκη, που ανήκει πλέον στα ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ της περιόδου 1980-2000. (Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα του Θεοδωρακισμού στο έργο).

Και σήμερα, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, βλέπουμε έναν δημιουργό του βεληνεκούς και της αξίας του Στέφανου Κορκολή, να το παρουσιάζει για πρώτη φορά σε ζωντανή εμφάνιση. Χαρακτηριστική δε η προτροπή του στο τέλος του βίντεο, όταν εκφράζει την πεποίθησή του να φύγει το κομμάτι από τη Ρόδο "και να ακουστεί, και να ακουστεί...".

Υπενθυμίζουμε βέβαια πως τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το άλμπουμ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ", όπου ο Στέφανος Κορκολής διασκευάζει στο πιάνο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ο Έλληνας δημιουργός με τη συνοδεία της Σοφίας Μανουσάκη, παρουσιάζει φέτος συνεχώς τα έργα του Μίκη σε όλη την Ελλάδα!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Στέφανο Κορκολή και στη Σοφία Μανουσάκη, για αυτές τις κινήσεις και (τους) ευχόμαστε να συνεχίσουν να προβάλλουν τα ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ του Μίκη Θεοδωράκη και γιατί όχι, να προχωρήσουν στην επανεκτέλεση ολόκληρων κύκλων τραγουδιών, όπως το "Μία θάλασσα γεμάτη μουσική"!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


"Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ"
Τελευταία ημέρα Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 2015» (6/9/2015)
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Στίχοι/Ποίηση: Δήμητρα Μαντά
Album: Μία Θάλασσα Γεμάτη Μουσική
Πιάνο: Στέφανος Κορκολής
Ερμηνεία: Σοφία Μανουσάκη 




Ακόμη ένα βίντεο της χθεσινής εμφάνισης των Κορκολή-Μανουσάκη, από το www.rodiaki.gr


Σχόλια