Πρόβες Κορκολή - Μανουσάκη για την επανεκτέλεση του δίσκου "Μία Θάλασσα Γεμάτη Μουσική"!

Αγαπητοί αναγνώστες,

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως ξεκίνησαν ήδη οι πρόβες για την επανεκτέλεση ενός έργου από τη λίστα των "προδομένων" έργων του Μίκη Θεοδωράκη, της περιόδου 1980-2000! Πρόκειται ίσως για το πιο λυρικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το "Μία Θάλασσα Γεμάτη Μουσική", που κυκλοφόρησε το 1994 από την γαλλική εταιρεία παραγωγής AUVIDIS. Και το δίδυμο που ανέλαβε να φέρει εις πέρας την επανεκτέλεση του έργου, μετά από πρόταση του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι άλλο από τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη!

Παρακάτω επισυνάπτουμε και την αφιέρωση του Μίκη Θεοδωράκη στην 20χρονη Σοφία Μανουσάκη, στο σχετικό βιβλίο με τους στίχους της Δήμητρας Μαντά, που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Romanos. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κορκολή: "Αυτό το έργο αποτελεί το απόσταγμα της μουσικής μου"!




Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κορκολής λάτρεψε από τη πρώτη στιγμή που το άκουσε αυτό το έργο, ενώ άρχισε εδώ και μήνες να το δουλεύει, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει πρόσφατα ένα τραγούδι του δίσκου, το "Ο Κύκλος του Νερού" στη Ρόδο (δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ).

Το βίντεο από τη Ρόδο:



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Στέφανος Κορκολής σκοπεύει να παρουσιάσει και κάποια από τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου, στις 17 Οκτωβρίου 2015, στη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής, όπου έχει προγραμματιστεί και η απονομή του χρυσού δίσκου της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς των Κορκολή-Μανουσάκη, "Η Συνάντηση", στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη!

Ευχόμαστε στον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη καλή αρχή, στη προσπάθειά τους να αναδείξουν ένα πραγματικό διαμάντι της μουσικής, το οποίο λατρεύτηκε τη δεκαετία του '90 σε Γαλλία και ΗΠΑ, αλλά παραμένει άγνωστο ακόμη και σήμερα στη χώρα μας. Αξιοσημείωτο και απόδειξη περί του "προδομένου" αποτελεί το γεγονός πως το διαδικτυακό αφιέρωμα του Θεοδωρακισμού στο έργο, τον περασμένο Απρίλιο (μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ) ήταν το πρώτο, 21 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του δίσκου!

Από τη πλευρά μας, ως συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που ένα χρόνο μετά από την αποκλειστική δημοσίευση του κειμένου του κου Θεοδωράκη για τα "ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ" και τη δική μας προσπάθεια ανάδειξης αυτών, βλέπουμε μουσικούς του επιπέδου του Στέφανου Κορκολή, να σκύβουν πάνω από τα έργα αυτά και να μη διστάζουν να μπουν στη "φωτιά", αποφασίζοντας την επανεκτέλεσή τους!

Θα σας ενημερώνουμε για ότι νεότερο από τις πρόβες του δίσκου!



Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Σχόλια