Για τις εκλογές - του Μίκη Θεοδωράκη


Στα σημερινά «ΝΕΑ» (11.9.2015) στην πρώτη σελίδα υπάρχει μια γελοιογραφία του Μητρόπουλου: Μια σκάφη με την επιγραφή «ΜΝΗΜΟΝΙΑ», μέσα στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός εν είδει ζύμης κι από πάνω της ο Γιούνγκερ-φούρναρης με τα μπράτσα γυμνά να τον … ζυμώνει με τις γροθιές του! Υπάρχουν και δυο «κείμενα». Το πρώτο γράφει: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω, που δίνει ψωμί στους πρόσφυγες». Το δεύτερο: «Ο Γιούνγκερ ξέρει από φούρνους. Χρόνια ζυμώνει ο άνθρωπος…».

Μπορεί όλα τα κόμματα σήμερα να είναι στη σκάφη ξέροντας ότι για την Ευρώπη οι Έλληνες είναι μια ζύμη που ο Γιούνγκερ τη ζυμώνει και ταυτόχρονα προειδοποιεί: «Όλοι όσοι ανήκετε σε κόμματα, έχετε υπογράψει φαρδειά-πλατειά δια χειρός Τσίπρα ότι όταν τελειώσει το ζύμωμα (οι εκλογές) σας  περιμένει ο φούρνος, δηλαδή το Τρίτο Μνημόνιο, για να ψηθείτε και να γίνετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα καρβέλι που προορίζεται για το φαγοπότι των … «θεσμών».

Η «Σπίθα» δεν μπήκε στη «σκάφη», δεν τη ζύμωσε ως τώρα κανένας, δεν θα μπει στον «φούρνο» ούτε θα γίνει «καρβέλι» για τους «θεσμούς».

Και ο νοών νοείτω !

Αθήνα, 11.9.2015
Μίκης Θεοδωράκης

ΥΓ. Υπήρξα και παραμένω πάντα θαυμαστής του Κώστα Μητρόπουλου!



Σχόλια