ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤ. 2015



ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΕΓΕΘΟΣ στις εκλογές αυτές, αναδείχθηκε η ΑΠΟΧΗ που έκανε νέο άλμα/ρεκόρ προς τα πάνω, φθάνοντας το 43,5 % +2,5% λευκά και άκυρα = 46 %!

Αιτία, η απαξίωση του Λαού προς τη διαδικασία των εκλογών που τελούνται σε μία γκρίζα ατμόσφαιρα υποταγής της Χώρας σε εξωχώριες δυνάμεις, την οποία υποταγή, ομολογεί κυνικά η πολιτική ελίτ.

Σημειώνεται πως η αποχή, με την υπογραφή των Μνημονίων, έκανε ένα άλμα 10 μονάδων και, από το σύνηθες (ως τότε) 25%, πετάχτηκε στο 35-37%, ποσοστό που είχαμε σε όλες τις προηγούμενες εκλογές (και στο Δημοψήφισμα) που έγιναν μέσα στην 5ετία των Μνημονίων.

Και τώρα, μετά την πρόσφατη προσχώρηση και της Αριστεράς στο Μνημονιακό στρατόπεδο, πήγε στο 46%!

Με τα δεδομένα αυτά, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα κυβερνήσει τη Χώρα, στηρίζεται στο 21,2 % της κοινωνίας (ΣΥΡΙΖΑ 19,17 + ΑΝΕΛ 2,00).

Στο Κοινοβούλιο, έχουμε πλέον αυτό που επεδίωξαν οι δυνάμεις των “δανειστών”, όταν έτρεξαν στη διεξαγωγή των εκλογών: Ένα πανίσχυρο “Μέτωπο των Μνημονιακών δυνάμεων” που καλύπτει το 90% των εδρών του, γεγονός που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη νομοθέτηση της βούλησης των δυνάμεων αυτών, σαν βούληση του Ελληνικού Λαού.

Με την ψήφιση του Γ' Μνημονίου από όλα τα Μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ) από την απελθούσα βουλή, ο όμηρος των “δανειστών” ΣΥΡΙΖΑ - AΝΕΛ, έχει ομήρους του τα κόμματα αυτά.

Το σκηνικό, λοιπόν, και το έργο στο Κοινοβούλιο, είναι δεδομένο.

Μένει να στηθεί το σκηνικό και το έργο που θα παίξει η Κοινωνία, μόλις αντιληφθεί την παγίδα που της στήθηκε.

Η αντίδραση προχωρά αδίστακτα, μεθοδικά και εξαιρετικά αποτελεσματικά στο καταστροφικό έργο της.

Οι Λαϊκές δυνάμεις, μπορούμε να συνέλθουμε και να αντισταθούμε το ίδιο αποτελεσματικά;

Αυτό είναι το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε, όσοι νοιαζόμαστε.

Η ώρα να δημιουργηθεί το μεγάλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ / ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που έχει καλέσει ο Μίκης Θεοδωράκης, έχει έρθει.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ (που δεν τα δημοσιεύει κανένας):

                 (%)         ΕΔΡΕΣ
ΑΠΟΧΗ   46                 -
ΣΥΡΙΖΑ   19,17          145
ΝΔ           15,17           75
Χ.Α            3,78           18
ΠΑΣΟΚ       3,4           17
ΚΚΕ            3,0           15
ΠΟΤΑΜΙ    2,21         11
ΑΝΕΛ          2,0            10
ΕΚ              1,83             9

Πηγή: http://diktioellada.blogspot.gr/2015/09/2-2015.html

Σχόλια

  1. Στις 22 Σεπτεμβριου, ο Γραμματεας του Υπ. Εξωτερικων Γ. Τσιπρας,εξαδελφος του πρωθυπουργου των δυναμεων Κατοχης, δηλωσε περιχαρής " «Οι πολίτες με την τωρινή τους ψήφο νομιμοποίησαν πολιτικά το μνημόνιο. Ο κόσμος είναι που ορίζει πολιτικά τα πράγματα, τι είναι ηθικό και τι όχι, τι είναι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο»,
    Αυτή η επαισχυντη δηλωση, περαν του ότι δεν ανταποκρίνεται στα πραγματα (αποχη κλπ), εχει ένα καθαρα ναζιστικό υποβαθρο .Όπως και οι Ναζι ,θεμελιωνει το "επιτρεπτο"/"ηθικο" , στην "θεληση του Λαου", ενσαρκωνόμενη από τον Αρχηγό ,απαράλλακτα όπως και η πολιτικη θεωρια των Ναζιστων. Δεν προσέθεσε -ισως ακομη δεν το θεωρουν σκοπιμο (γιατι προφανως η δηλωση δεν είναι καθολου τυχαια), ότι ο Αρχηγος του συριζα ενσαρκωνει ως ο Νεος Φυρερ του ελληνικου λαου, την θεληση αυτή. Αυτά -και οσα θα ακολουθησουν στο αμεσως προσεχες διαστημα- επιβεβαιωνουν παλαιοτερο σχολιό μου περι του ότι το πρώτο τους μέλημα ,όταν τελειωσουν με τα μετρα οικονομικης εξόντωσης των πληβειακων στρωματων,θα είναι η πλήρης και με νέα νομοθεσια καθιέρωση ενός καθεστώτος Μνημονιακης Διαρκους Εκτακτου Αναγκης, ητοι Δικτατορίας με "κοινοβουλευτική " πρόσοψη. Προετοιμαζουν όλα αυτά με τέτοιες δηλωσεις,ωστε να αρχισουν να φαινονται σιγα- σιγα ως "λογικα" και "αποδεκτα" . Να γινεται σιγα - σιγα αποδεκτό το ότι η "θεληση του Αρχηγου" ,μπορεί να καταργεί ακομα και θεμελιώδεις διαταξεις του Συνταγματος,γιατι όχι αυριο και το ίδιο το Συνταγμα -αυτό είναι το ακριβες νόημα της αισχρής αυτης δηλωσης- οριζοντας τι είναι ηθικο και τι όχι,τι είναι επιτρεπτό και τι όχι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.