Γράφει… ο Σπινθήρας - O Ισκρίτης Λαφαζάνης και άλλα δαιμόνια...

Εκεί που βλέπουμε το ημερολόγιο και μετράμε λίγα 24ωρα πριν γιορτάσουμε τα 90ά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, αντί να απολαμβάνουμε τη παρουσία και τον Λόγο του μέγιστου των Ελλήνων και να σταυροκοπιόμαστε που τον έχουμε δίπλα μας, έχουμε τους Λαφαζάνηδες, τους Βαρουφάκηδες, τους Μεϊμαράκηδες και λοιπούς κυβερνητικούς και μη και δε μας αφήνουν σε ησυχία!

Αφήστε μας κύριοι! Μνημόνιο δε θέλατε; Μνημόνιο έχουμε! Μέτρα δε θέλατε; Μέτρα έχουμε! Τρόικες και Θεσμούς δε θέλατε; Μπόλικα και από αυτά έχουμε! Νά' ναι καλά ο Λαός που βρόντηξε και άστραψε δηλαδή με το "ΟΧΙ"! 

Βγαίνει λοιπόν ο κος Λαφαζάνης σήμερα και κάνει εκδήλωση για το "ΟΧΙ"! "ΌΧΙ μέχρι τέλους" λέει ο Λαφαζάνης στην εκδήλωση. Αυτή είναι η πολιτική όμως. Παραπλανητική. Διότι δε μας είπε, μέχρι το τέλος ποιου; Αν εννοεί του λαού, μέσα έπεσε...

Ο "σύντροφος" Λαφαζάνης όμως έκανε αναφορά και στη Σπίθα! Βέβαια... "Iskra στα ρωσικά σημαίνει Σπίθα", είπε και σείστηκε το Πανελλήνιο! Διότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Πανελληνίου... 

Ίδια εποχή βέβαια, πριν από τρία χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης γύριζε την Ελλάδα και εξηγούσε τι σημαίνει Σπίθα στα ελληνικά. Και τότε, σειόταν το Πανελλήνιο. Το κανονικό όμως, όχι το προκάτ με τις μπασκέτες... 

Και ενώ βλέπω τα βίντεο με την ομιλία του Σπιθίτη, ή καλλίτερα Ισκρίτη, Λαφαζάνη, νά' τος πάλι μπροστά μου ο Ανδρέας! Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς παιχνίδι παίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βαλθεί να μιμούνται τον Παπανδρέου! Από τον Τσίπρα, μέχρι τον Λαφαζάνη, οι αγαπημένες τους κινήσεις, το αγαπημένο τους ύφος, η αγαπημένη τους φωνή, είναι αυτά του Ανδρέα Παπανδρέου! Μεγάλη σχολή ο Ανδρέας. Θα μου πείτε, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Έτσι λοιπόν και πολιτικό τυχοδιωκτισμό και δημαγωγία που κερδίζει, δεν την αλλάζεις... 

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι αυτή που θα σώσει τη Τιμή του 62% που είπε "ΟΧΙ". Μπορεί να μη κατάφερε να σώσει, ούτε το 10% της αύξησης στο ΦΠΑ, αλλά τουλάχιστον είναι φιλόδοξη. Βέβαια, κι αυτό είναι ένα αίνιγμα για γερούς λύτες, παραμένει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει ...αντιπολίτευση! Ευτυχώς όμως που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμπολιτεύεται με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θ...Θ... (Αφήστε το δε μπορώ!). Συμπολιτεύεται η κυβέρνηση λοιπόν με την αντιπολίτευση, τη στιγμή που ένας μέρος της κυβέρνησης εφαρμόζει αντιπολίτευση στη κυβέρνηση! 

Ή το πολιτικό μας Σύστημα βουλιάζει όλο και περισσότερο στον βούρκο του, ή μας χτύπησε ο καύσωνας κατακούτελα! Μέχρι σήμερα πάντως, καύσωνα φέτος δεν είδαμε!

Ο Βαρουφάκης από την άλλη, με το πλαν-μπι, κάνει συλλογή από μηνύσεις! Τρομοκρατήθηκε το πολιτικό Σύστημα μπας και βγούμε από το ευρώ. Από το ευρώ το οποίο ο τωρινός πρωθυπουργός, Αλεξης Τσίπρας, ως αντιπολίτευση (κανονική, όχι Λαφαζάνικη!) διατυμπάνιζε πως δε πρόκειται να μείνουμε "πάση θυσία"! Μη μου πει κανείς κακοπροαίρετος τώρα πως το Μνημόνιο ΙΙΙ αποτελεί θυσία για τον Λαό! Όποιος το πει, θα κινδυνέψει με μήνυση! Ή ακόμη χειρότερα, θα κινδυνέψει με διάψευση!

Για να κλείσουμε τα τόσο σοβαρά θέματα των ημερών, θα αναφερθούμε και στον Μεϊμαράκη, για να του δώσουμε τα συγχαρητήριά μας για την ανάδειξή του σε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας! Ντόρα, Κυριάκος, Άδωνις, Βορίδης, Βαρβιτσιώτης και Κικίλιας βρήκαν επιτέλους τον αρχηγό που τους αξίζει. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...

Τι "έχει μείνει όρθιο" αναρωτιούνται συμπολίτες μας καθημερινά... 

Θα ήθελα να τους απαντήσω "Η αξιοπρέπειά μας"! Βοηθήστε όλοι να επιτύχει αυτή η απάντηση. Αξιοπρέπεια αγαπητοί μου. Γυρίστε τη πλάτη σε όλους αυτούς! Δε τους έχουμε ανάγκη! Απομονώστε τους και στη κατάλληλη στιγμή ρίξτε τους στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας, πλάι στους Ντάισεμπλουμ και τους Γιούνκερ. Η ιστορία και το μέλλον μας ανήκει. Δε το χαρίζουμε σε κανέναν...

Ο Σπινθήρας

Σχόλια

  1. Αυτό που συμβαίνει στους κόλπους της ευρείας αριστεράς είναι πρωτοφανές στην Ελλάδα.

    Τη στιγμή που η Τρόικα ΑΦΑΝΙΖΕΙ τους Έλληνες και την Ελλάδα η ευρεία αριστερά (τόσο ευρεία που μπάζει από παντού) δημιουργεί τη νέα αντιπολίτευση.

    Αυτή η νέα αντιπολίτευση επειδή θα παίξει με όρους κοινοβουλετικούς μόνον θα λειτουργήσει, επίσης, ως ανάχωμα.

    Καταστρέφεται η χώρα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά κι ο νους τους σε εκδηλώσεις και περισσή "φιλολογία".

    Αρπάζουν τα κείμενα του Μίκη και τα οικειοποιούνται. Οχι για να τα εφαρμόσυν αλλά για να "πουλήσουν" αριστερωσύνη.

    Διαλύουν την αριστερά ως φορέα του ανθρωπισμού, του αγώνα, της ανιδιοτέλειας, της πάλης για έναν άλλο κόσμο.

    Προσβάλλουν την αγωνιστική της ιστορία.

    Συμμαχούν με εθνομηδενιστές.

    Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της ανεξαρτησία. Είναι αποικία χρέους. Η Βουλή δεν μπορεί να νομοθετήσει χωρίς την έγκριση των δανειστών της κι αυτοί χαρές και πανηγύρια.

    Ντροπή τους!

    Αριστερά σημαίνει ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΑΠΗ για την ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Από την άλλη το ΚΚΕ, ενώ έχει δίκιο σε όλα κολλάει στο δια ταύτα.
    Αν το ΚΚΕ δεν βάλει πλάι στον ταξικό αγώνα και τον πατριωτικό αγώνα κι αν δεν θέσει τον στόχο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκό Μέτωπο δεν θα γίνει ποτέ.

    Πάμε για 400 χρόνια σκλαβιάς, το έχουμε καταλάβει. Και δυστυχώς δεν έχουμε ούτε τα Κοινά ούτε τις ελληνικές παροικίες. Και δεν έχουμε ούτε τον πολιτισμό μας ως συνεκτικό κρίκο.

    Θα χαθούμε όλοι μαζί. Το καταλαβαίνει κάποιος από την Αριστερά αυτό;;;;;

    Επιτέλους με τους μηχανισμούς και τα συμφέροντα! Νισάφι πια με τις ηγεσίες και τους μηχανισμούς τους!

    Οι Αριστεροί ας κάνουμε κάτι επιτέλους! Ή με τον Μίκη ή στο χάος.
    Διαλέξτε.

    Μια οργισμένη Θεοδωρακίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.