Η επιβολή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και οι Σύμμαχοί της από το μπλοκ της Δεξιάς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), ψήφισαν τον νόμο 4334, ο οποίος,  μεταξύ των  άλλων αυταρχικών μέτρων:

Παραδίδει εκ νέου την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές και καταργεί, μεταξύ άλλων, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αφού:

Επιβάλλει την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των δανειστών επί όλων των νομοσχεδίων, πριν αυτά κατατεθούν στη Βουλή.

Επιβάλλει την άμεση επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα (αν έφυγε ποτέ) και την εγκατάστασή της στα θεσμικά όργανα του κράτους και ενισχύει το αποικιοκρατικό καθεστώς που είχαν επιβάλλει οι προηγούμενες δεξιές  κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  

Αναγνωρίζει το σύνολο του παράνομου χρέους και αναγνωρίζει τα προηγούμενα παράνομα  Μνημόνια.  

Ανοίγει το δρόμο να  πληρώνουν οι μικροκαταθέτες για τις ανακεφαλαιώσεις των Τραπεζών.

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων των Οργανισμών της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  των Νοσοκομείων,  των ΑΕΙ, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.λπ.

Επιβάλλει τη μείωση των συντάξεων, τις ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση της  Κυριακάτικης αργίας.

Με την αύξηση του  ΦΠΑ και την ληστρική φορολόγηση, διαλύει σχεδόν το σύνολο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οδηγεί σε ένδεια τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες. Οι αγρότες θα κινδυνέψουν άμεσα να χάσουν τη γη τους με τα νέα φορολογικά μέτρα που τους επιβάλλονται.  

Με την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, οδηγεί τα προλεταριοποιημένα στρώμματα της κοινωνίας στην απόλυτη ένδεια και στην μεγαλύτερη στέρηση ακόμα και της ίδιας της τροφής!

Βάζει σε ενέχυρο ολόκληρη τη δημόσια περιουσία προς όφελος των δανειστών και των τραπεζών μέσω ειδικού ταμείου. «Πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο ταμείο που θα ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ε.Μ.Σ. (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης)» (πηγή ΦΕΚ Α’ τεύχος, 80, 16/7/15).

Το ψευδές αφήγημα και  ψευτοδίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μας είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και το αποδέχθηκαν οι Σύμμαχοί της, σε μία πρωτοφανή  πολιτική ταύτιση) ότι το δίλημμα που ετέθη από τη μαφία των Δανειστών ήταν: ή το τερατώδες μνημόνιο ή το σχέδιο Σόιμπλε, δηλαδή η επιστροφή στη δραχμή.

Δηλαδή ή ευρω-μνημόνιο ή δραχμο-μνημόνιο. Ή ευρω-βαρβαρότητα ή δραχμο-βαρβαρότητα.

Παρακολουθήσαμε και διαβάσαμε  σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το ψευδές αφήγημα της «γενναίας διαπραγμάτευσης» της Κυβέρνησης, «το πιστόλι που μπήκε στον κρόταφο του Πρωθυπουργού» και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα.

Η αλήθεια

Είναι ότι η «σκληρή διαπραγμέτευση» δεν αφορούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των φοιτητών, των προλεταριοποιημένων πλέον επιστημόνων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η «σκληρή διαπραγμάτευση» αφορούσε τα συμφέροντα του εγχώριου και διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και της εγχώριας και  διεθνούς ολιγαρχίας.

Η «σκληρή διαπραγμάτευση» αφορούσε στην επιτάχυνση των διαδικασιών της εξαθλίωσης του Λαού και του γενικού ξεπουλήματος της Χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι εσείς εκβιάσατε, κοροϊδέψατε τον Λαό και εφαρμόσατε επάνω στο σώμα της κοινωνίας ένα νέο ισχυρότερο «Σοκ και Δέος».

Η αλήθεια είναι ότι είστε μεταπράτες των ξένων συμφερόντων και λαμβάνετε μέρος  στις αντιθέσεις του Διεθνούς Κεφαλαίου, από την πλευρά των  πέραν του Ατλαντικού Δυνάμεων. 

Η αλήθεια είναι ότι ξεπεράσατε ακόμα και την ανάλγητη Δεξιά.

Προς τους βουλευτές και τα στελέχη του Σύριζα που διαφωνούν (Αριστεροί και κομουνιστές, όπως αυτοπροσδιορίζονται): 

Γελοιοποιείτε την Αριστερά και τους εαυτούς σας με την τάχα αντιστασιακή σας στάση.

Θέτετε το θέμα του νομίσματος  ως κυρίαρχο, αποπροσανατολίζοντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματός σας.  Από πότε ένα «εργαλείο», όπως το νόμισμα, γίνεται το κυρίαρχο και το  διακύβευμα  ενός αγώνα;  

Το να μιλάτε για αντίσταση εντός της Βουλής είναι αστείο. Παραδεχθείτε, έστω από αξιοπρέπεια, ότι το «ψηφίζω ‘όχι’ στις ψηφοφορίες αλλά στηρίζω την κυβέρνηση» είναι συμμετοχή στην επιβολή της βαρβαρότητας και του ξεπουλήματος  της  Πατρίδας μας και δεν είναι αντίσταση!

Η ηγεσία του Σύριζα να σταματήσει να μας εμπαίζει!

Προς τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του Σύριζα:

Το πολιτικό σύστημα, δηλαδή, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, η  ΕΚΤ, το Χρηματοπιστωτικό Κεφάλαιο, τα Μονοπώλια, οι Πολυεθνικές και η Ολιγαρχία, κέρδισαν μία μάχη και αυτή τη νίκη τους την πρόσφερε ο Σύριζα. 

Εμείς, από το 2010,  δεν είχαμε καμμία αυταπάτη ότι εντός του Συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπέρ της Πατρίδας και του Λαού της.

Ο Μίκης Θεοδωράκης  είχε προτείνει:

(Μερικές από τις προτάσεις του)

Να δημιουργήσουμε το Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής προκειμένου:

·    Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.

· Να χαρακτηρίσουμε άκυρες όλες τις δεσμευτικές και παράνομες συμβάσεις-συμφωνίες που υπέγραψαν οι Κυβερνήσεις των Μνημονίων.

·    Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.

·     Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.

·     Να συνάψουμε επικερδείς συμφωνίες με τρίτες χώρες.

·  Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ (Σύστημα κοινοπραξιών αλλά με διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων).

· Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης- Κοινωνικής Ανόρθωσης-Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού-κοινωνικού-μορφωτικού και πολιτικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στον διεθνή χώρο.
·    
Να διεκδικήσουμε το status της Ουδετερότητας.

Τότε οι αγαπητοί μας φίλοι, αφού μας εγκατέλειψαν μετά την μεγάλη μάχη της 12ης Φλεβάρη του 2012 και είχαμε μία ιστορική ήττα του Λαϊκού Κινήματος, μας έκαναν αμείλικτη κριτική.

Μας ασκούσαν οξεία κριτική για «ιδεολογική ουτοπία», ότι ήμασταν «εκτός τόπου και χρόνου και βαθιά ανιστόρητοι» και ότι «αυτά που έλεγε ο Μίκης ήταν προσωπικές απόψεις του και μας καλούσε  να θυσιαστούμε χωρίς λόγο και αιτία».

Μας  ασκούσαν  αμείλικτη  κριτική για «εθνικισμό», επειδή με όλη μας τη δύναμη  λέγαμε ότι  το πρόβλημα της  Ελλάδας  είναι η Εξάρτηση και το διακύβευμα είναι η Εθνική Ανεξαρτησία.

Ακολούθησαν τον ήσυχο και βολικό δρόμο του κοινοβουλευτισμού και διάλεξαν αντί να ξηλώσουμε, όλοι μαζί, τις ράγες να αλλάξουν μηχανοδηγό στο τραίνο…

Εμείς, όμως,  καταφέραμε, μόνοι μας,  να σηκωθούμε από το χώμα  διότι καταλάβαμε τις δικές μας  ευθύνες και τα λάθη μας.

Όσο η Χώρα πλησίαζε προς την εκλογική αναμέτρηση, προσπαθούσαμε να πείσουμε τους φίλους μας της ευρείας Αριστεράς, έστω, να μας ακούσουν. Εκείνοι, όμως,  έπαιρναν μια χούφτα χώμα και μας το έριχναν στο πρόσωπο.

Βλέπετε, ζούσαν στην μέθη «της ιστορικής δικαίωσης για την Αριστερά». Πάλι καλά γιατί οι «αυριανιστές» (ειδική κατηγορία πολιτών που έχουν μεγάλο γεωγραφικό πλάτος από την αριστερά έως την δεξιά) μας έριχναν φορτηγά χώμα...

Σήμερα, κατανοούμε απόλυτα την κατάστασή σας,  μετά τις τελευταίες επονείδιστες ενέργειες της Κυβέρνησης, που συμμάχησε με την Δεξιά και εμείς δεν θα είμαστε  αμείλικτοι μαζί σας.

Αντίθετα, σας  προτείνουμε  να απαλλαγείτε από την εξάρτηση από τους κομματικούς  μηχανισμούς, από την αυταπάτη  ότι το πρόβλημα θα λυθεί κοινοβουλευτικά και να κρατηθείτε από τον βράχο Μίκη Θεοδωράκη. Ακούστε τον!

Προς όλους:

Σήμερα, οι διαφωνίες για επιμέρους  ιδεολογικά ζητήματα  που οδηγούν στην πολλαπλή  διάσπαση του λαϊκού κινήματος , είναι άκαιρες και εκ του πονηρού. Η «Βάρκιζα», η διάσπαση του 1968, «η λάθος ανάγνωση της αποτυχίας του σοσιαλισμού», «οι δίκες της Μόσχας», το 1917, το 1946…, η «λαθολογία» το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν, να οδηγούν στον οπορτουνισμό, να αποκρύπτουν το πραγματικό πρόβλημα και  να λειτουργούν ως  εμπόδιο στη δημιουργία του  Λαϊκού Μετώπου.

Η πρότασή μας:  

Να ανταποκριθούμε  όλοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη για ένα Παλλαϊκό-Ταξικό-Πατριωτικό Μέτωπο.

Για ένα νέο ΕΑΜ, που θα αγωνιστεί για την απελευθέρωση της Πατρίδας και την ευημερία του Λαού της.

Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη και δυνατή.

Για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Αναγέννηση της Πατρίδας  και τη Λαϊκή Κυριαρχία.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ!
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Oι συντελεστές του Θεοδωρακισμού / Τheodorakism
Αθήνα, 24.7.2015

Σχόλια