Ανακοίνωση ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α για το Δημοψήφισμα της Κυριακής


ΟΧΙ!
Παρά το ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φέρνει στην κρίση του Λαού ένα Δημοψήφισμα που το ερώτημά του (από δειλία ή ανικανότητά της να “θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων”) είναι συγκεχυμένο και κατ' ουσίαν ανύπαρκτο, υποχρεωνόμαστε να υποστηρίξουμε το ΟΧΙ, για δύο λόγους:

1. Διότι το ΝΑΙ, υποστηρίζεται με λύσσα από όλες τις αντιΔημοκρατικές δυνάμεις και απο ολόκληρο το πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο που (υπό τον χιτώνα της Δημοκρατίας) έφεραν και ασκούν την οικονομική κατοχή στη Χώρα μας, απ’ το 2010 που εισήλθαμε στα μνημόνια έως σήμερα.

2. Διότι η υποστήριξη του ΝΑΙ, αποκάλυψε το αποτρόπαιο πρόσωπο των κατοχικών δυνάμεων που, πέραν των ανεπίτρεπτων διεθνών παρεμβάσεων προσώπων και θεσμών, δεν δίστασαν να επέμβουν με πραγματικά πυρά (το χρήμα) και να στήσουν στο απόσπασμα την εξασθενημένη αντοχή των βασανισμένων επί μία συνεχή πενταετία, Ελλήνων και Ελληνίδων, δείχνοντάς τους, στο πετσί τους, τί θα πάθουν αν δεν ψηφίσουν ΝΑΙ...

Σημειώνουμε την ηττοπαθή στάση της κυβέρνησης απέναντι σ΄αυτή την ανοιχτή και βάρβαρη εχθροπραξία των “δανειστών” απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και την χρεώνουμε με βαρειά αμέλεια για την έλλειψη της εξασφάλισης των απαιτούμενων προϋποθέσεων άμυνας, εν όψει των (υποτιθέμενων ελευθερωτικών) κινήσεών της.

Τα ενδεχόμενα (μεγάλα) ΟΧΙ για εμάς λοιπόν είναι δύο:

Ένα μεγάλο ΟΧΙ την επερχόμενη Κυριακή στους δανειστές και ένα μεγάλο ΟΧΙ την επερχόμενη Δευτέρα στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που επιχειρήσει να συνεχίσει στις πλάτες του Λαού την πολιτική των Μνημονίων.

ΔΙΚΤΥΟ ''ΣΠΙΘΩΝ'' ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. 
(Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)

Σχόλια

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει Δημοψήφισμα για την συμφωνία των δανειστών, αλλά δεν κάνει για την δική του, η οποία είναι εξίσου μνημονιακή, απάνθρωπη αλλά και αντεθνική (8 δις αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα). Στο όλο θέμα δηλαδή του ερωτήματος της Κυριακής εξαιρείται το ερώτημα αν συμφωνεί ο λαός και με την δική του συμφωνία (του ΣΥΡΙΖΑ).

    Η σπαζοκεφαλιά που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι είναι πολύ δύσκολο να λυθεί.

    O ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Tσίπρας μας δουλεύουν ψιλό γαζί επί μήνες. Η συμφωνία των δανειστών κοστίζει 8,5 δις και του ΣΥΡΙΖΑ 8 δις, μια διαφορά δηλαδή της τάξης των 500 εκατομμυρίων και μόνο.

    Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ έχει δίκιο: ΟΧΙ στην συμφωνία των δανειστών, ΟΧΙ και στην συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ΟΧΙ λέμε στα μνημόνια και στην ξένη εξάρτηση εν γένει, απ' όπου και αν προέρχονται.

    Θα είναι εθνική καταστροφή και προδοσία αν υπερισχύσει το ΝΑΙ. Όλο το κλεπτοκρατικό και φαύλο σύστημα της μεταπολίτευσης που μας έφτασε μέχρις εδώ υποστηρίζει το ΝΑΙ!

    Αλλά θα είναι εξίσου απαράδεκτο αν πιστωθεί συνολικά το ΟΧΙ (αν βγει) στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τραγική συμφωνία όπως προ είπα και έτσι δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί σε υψηλούς τόνους, μιας και οι δικές του παλινωδίες δεν είναι λίγες και δεν είναι ασήμαντες.

    Το ΟΧΙ είναι του λαού και πρέπει να γίνει κινηματικό και πανεθνικό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κομματικοποιηθεί.

    Όμως, δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός απ' το ΟΧΙ σε αυτήν την πολιτική και κοινωνική συγκυρία.

    Αν βγει το ΝΑΙ θα σημαίνει ότι γίναμε ραγιάδες και το δηλώνουμε κιόλας προς πάσα κατεύθυνση. Θα σημαίνει ότι με την συγκατάθεσή μας δίνουμε λευκή επιταγή στους ξένους να διαφεντεύουν την μοίρα της χώρας μας και του λαού μας. Θα σημαίνει ότι δίνουμε την συγκατάθεσή μας ώστε να εφαρμοστεί η πιο απάνθρωπη λιτότητα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αν βγει το ΝΑΙ, ότι έγινε τα τελευταία 5 χρόνια την εποχή των μνημονίων θα φαντάζει σαν παράδεισος.

    H κυβέρνηση έκανε πολλά λάθη. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ούτε υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ. Του έχουμε ασκήσει σφοδρή κριτική στο παρελθόν με αμείωτη ένταση και δίχως έλεος. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας ο Δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Αν βγει το ΝΑΙ, ας παραιτηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Ελληνική κυβέρνηση οριστικά και ας διορίσει έναν κυβερνήτη απ' την Γερμανία απευθείας ο κ.Σοιμπλε ή ο κ.Νταισελμπλουμ ώστε να κάνουν και την δουλειά τους πιο γρήγορα και πιο εύκολα...

    ​Συστρατεύομαι και συντάσσομαι πλήρως με την ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

    ​Βροντερό ΟΧΙ την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος θέλει πραγματικά να πει ΟΧΙ σε όλους και σε όλα, δεν πρέπει να ψηφίσει την Κυριακή, για να μην είναι έγκυρο το δημοψήφισμα.
      Αν δεν ψηφίσει το 40% του εκλογικού σώματος, το δημοψήφισμα είναι άκυρο.

      Κανείς δεν θέλει φόρους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτονόητο, γι'αυτό και είναι πολύ πονηρό το ερώτημα..
      Επομένως, το δίλημμα-δημοψήφισμα σημαίνει μόνο διχασμό, ό,τι άρεσε πάντοτε σ'αυτούς..

      Το ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη στήριξη στην κυβέρνηση και μην κρυβόμαστε πίσω από φανφάρες και συνθήματα..

      Το δημοψήφισμα είναι ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΣΥΡΙΖΟΝΙΟ..
      Κι επειδή, για άλλη μία φορά ήρθαν στην εξουσία απατεώνες, καιρός να φεύγουν..

      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
    2. Kαλησπέρα,

      Ο προβληματισμός σου ομολογώ ότι έχει ισχυρή βάση.

      Αλλά είναι άλλο να φύγουν αν και όταν το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός. Και άλλο να φύγουν επειδή το αποφάσισαν (ήδη) οι ξένοι. Και κλείνοντας την στρόφιγγα της χρηματοδότησης εκβιάζουν μια κυβέρνηση η οποία δεν τους είναι αρεστή, οδηγώντας την στην πτώση της.

      Σκέψου το γιατί είναι κλειδί της υπόθεσης. Αν την Δευτέρα πρωθυπουργός είναι κάποια δοτή μαριονέτα ή κάποια δοτή κυβέρνηση, αυτό θα συνιστά οικονομικό πραξικόπημα και ωμή παρέμβαση στην Ελληνική Δημοκρατία, απευθείας απ' τους ξένους.

      Άλλο διαφωνούμε με μια κυβέρνηση και της ασκούμε κριτική (ακόμα και σκληρή) και άλλο συναινούμε στην πτώση της, η οποία πτώση εκπορεύεται από ξένα κέντρα και χώρες.

      Συγνώμη, αλλά εγώ συναίνεση σε πτώση Δημοκρατικά εκλεγμένης Ελληνικής κυβέρνησης (και μάλιστα με νωπή λαϊκή εντολή) δεν θα δώσω σε καμία περίπτωση και ποτέ.


      Διαγραφή
    3. Το δημοψήφισμα δεν το αποφάσισαν οι ξένοι.. Το αποφάσισε η κυβέρνηση, επειδή, δεν θα περνούσε από την Βουλή η όποια συμφωνία τους. Μία μνημονιακή συμφωνία, που είχε την δική τους "αντιμνημονιακή" υπογραφή, και θα επιβεβαίωνε την "αριστερή παρένθεση", αφού θα έπεφτε από μέσα και όχι απ'έξω..

      Σαφώς, δεν είναι αρεστή η κυβέρνηση στους έξω.

      Την Δευτέρα, πρωθυπουργός θα είναι ένας τραπεζίτης, όπως έγινε με τον Παπαδήμο, πιθανώς ο Στουρνάρας, αλλά δεν θα φταίει η Ευρώπη γι'αυτό.
      Θα φταίει η ανικανότητα της κυβέρνησης. Πραξικόπημα ήταν ότι θα υπέγραφε την Τετάρτη συμφωνία 29 δις αν του έλεγαν ναι και δίχως να ρωτήσει τον λαό !! και τώρα αναγορεύει την ανευθυνότητα σε δημοκρατία.

      Εφ'όσον είχε νωπή εντολή από τον Ιανουάριο και ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος (κι αυτό λόγω ΕΝΦΙΑ τον οποίο όμως θα διατηρούσε), να έλεγε το βροντερό ΟΧΙ μόνος του.

      Δεν διαφωνώ απλά με την σημερινή εξουσία, την θεωρώ ύποπτη.

      Όποιος κι αν έρθει, δεν θα είναι καλλίτερος αλλά ούτε χειρότερος.
      Το ίδιο έκαναν στον Σαμαρά τον Δεκέμβριο οι ξένοι κι εκείνος αποφάσισε εκλογές. Ο σημερινός, δημοψήφισμα. Ανάστημα, από κανέναν..

      Χτυπάει μόνος του τα πόδια του ο πρωθυπουργός, αφού σε 5 μόλις μήνες, ξαναζητεί ψήφο εμπιστοσύνης..

      Κι ο λαός μοιράστηκε..

      Στα τσακίδια..

      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
    4. Για την ανικανότητα της κυβέρνησης ούτε συζήτηση. Δεν στέκομαι σε αυτό όμως τώρα.

      Πρώτον, στο αυριανό Δημοψήφισμα δεν διαλέγουμε κυβέρνηση, αλλά απαντάμε στο (κίβδηλο δεν διαφωνώ) ερώτημα που τίθεται στο Δημοψήφισμα.

      Δεύτερον, εγώ ξέρω ότι πρωθυπουργοί αλλάζουν με εκλογές. Άρα αν την Δευτέρα έχουμε άλλον πρωθυπουργό, αυτό θα συνιστά πραξικόπημα.

      Όπως αντιλαμβάνεσαι, ο λαός αυτό το καταλαβαίνει.

      Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ο Τσίπρας θα πάρει 50%.





      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.