ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ



Διάβασα προσεκτικά τα σχόλια που έκαναν οι επισκέπτες διαφόρων blogs σχετικά με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στην συναυλία του «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη.

Πιστεύω ότι ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του. Όπως κι εγώ δικαιούμαι να έχω τη δική μου άποψη, που την εξέθεσα στην σχετική μου δήλωση.

Το γεγονός όμως ότι ασχολήθηκαν τόσο πολλοί με το θέμα αυτό και κανείς με το θέμα που ανέπτυξα στην ομιλία μου στην Ακαδημία και που αφορά το ίδιο το μέλλον της χώρας μας, με προβληματίζει και με φοβίζει…

Αθήνα, 9.5.2015
Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr

Σχόλια

  1. Για μια ακομα φορα ο Μικης μας δειχνει την μεγαλη πολιτικη του ιδιοφυια.
    Αφου αντιληφθηκε το μεγαλο "ντορο" που προκαλεσε η εμφανιση του Ρουβα
    στην Ν.Σμυρνη στρεφει την προσοχη του κοσμου στην κατευθυνση που επρεπε απο καιρο να ηταν στραμμενη.
    Στην κορυφαια προταση που διατυπωσε στην Ακαδημια Αθηνων περι ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.
    Αποδεικνυει.για αλλη μια φορα,οτι αλλου ειναι τα ουσιαστικα θεματα ,που πρεπει να απασχολουν και να προβληματιζουν τον δοκιμαζομενο Ελληνικο Λαο!!
    ΧΡΕΟΣ ολων μας ειναι να δημοσιοποιησουμε ,να συζητησουμε και να αναλυσουμε την προταση για την ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ!!!
    Η αρχη γινεται με την εκδηλωση στην Εταιρεια Ελληνων Λογοτεχνων.
    Ας βοηθησουμε να γινουν αναλογες εκδηλωσεις σε ολη την Ελλαδα.
    Πολιτιστικοι συλλογοι,οργανωσεις,κινησεις,σωματεια,τοπικοι φορεις,εργατικες λεσχες να γινουν "κοινωνοι" της κορυφαιας αυτης προτασης!!!
    Ετσι θα τιμησει ο Ελληνικος Λαος τα 90χρονα του μεγαλυτερου εν ζωη Ελληνα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!!
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ουτε πνευματικος οδηγος ,ουτε εκφραστης της εθνικης μας συνειδησης και πρωτεργατης των συμφεροντων του λαου αποδειχτηκε η Ακαδημια Αθηνων διοτι ουδεποτε συζητησε ειτε προωθησε την κορυφαια αυτη προταση στην Ελλαδα και πολυ περισσοτερο στο εξωτερικο χρησιμοποιωντας το μεγαλο κυρος της για να πεισει την διεθνη κοινη γνωμη,που με την σειρα της θα επηρεασει τον ΟΗΕ ,τον μονο αρμοδιο για την ληψη μιας τοσο ιστορικης αποφασης. Αραγε γιατι?
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ! Η ομιλία εκείνη, ανεγνώσθη από τον Μίκη στον πνευματικό κόσμο της Ακαδημίας Αθηνών. Με μόνη απάντηση-αντίδραση στα όσα πρότεινε, ένα χειροκρότημα.. Αυτό !
      Δυστυχώς, όταν αυτό το όραμα δεν ενεργοποιείται με μπροστάρηδες τους διανοουμένους της χώρας για να ακολουθήσουμε στην υλοποίησή του, τί να κάνει ο ακαλλιέργητος ελληνικός λαός, γι'αυτό και δοκιμαζόμενος..

      Να φτιάξει επιτροπές ;...

      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
  3. ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΟΛΕΤΣΑ11 Μαΐου 2015 στις 5:56 π.μ.

    Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, ούτε του "διαίρει και βασίλευε", ούτε του αντιπερισπασμού στην ελληνική κοινωνία. Αν δε, το συνδιάσουμε και με το χαμηλό επίπεδο Παιδείας σε αντιπαράθεση με την εκπαίδευση που προσφέρεται από τα εκάστοτε Υπουργεία Παιδείας, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί παρουσιάζεται το φαινόμενο να μην δίνουμε την δέουσα προσοχή στα "μεγάλα" και τα ουσιώδη της Πατρίδας μας.

    Νομίζω πως αυτή η ιστοσελίδα είναι η ιδανική για να ξεκινήσει μία συλλογή υπογραφών παγκοσμίως σχετικά με αυτό το θέμα. Είναι πολλοί οι Φιλέλληνες στο εξωτερικό που θα συμφωνήσουν και θα στηρίξουν αυτήν την θέση όταν διαβάσουν το σκεπτικό και μάλιστα δια στόματος ή γραφίδας του Μίκη Θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.