ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ



Οι τελευταίες εξελίξεις στις Σκουριές και συγκεκριμένα στον Κάκαβο Χαλκιδικής αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορεί στην διακυβέρνηση της Χώρας να είναι μια νέα συγκυβέρνηση όμως την "εξουσία" κατέχουν οι Εταιρείες και τα γνωστά συμφέροντα.

Η προγραμματισμένη ειρηνική πορεία στο βουνό χιλιάδων κατοίκων, που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού, με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον, την ζωή των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την οικονομική δραστηριότητα (γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμό κ.α) βρέθηκε αντιμέτωπη με αντισυγκέντρωση των υπαλλήλων της Eldorado αλλά και τις αστυνομικές δυνάμεις.


Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο βουνό και την περιοχή ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αντί να εγγυηθούν την ασφάλεια των Πολιτών ζήτησαν από τους κατοίκους που έκαναν την διαμαρτυρία να αποχωρήσουν διότι έρχονταν, ως αντι-διαδηλωτές, οι "εργαζόμενοι" της Εταιρείας και δεν θα μπορούν να τους προστατέψουν’’.

Δεν έπραξαν το ίδιο βέβαια με τους αντιδιαδηλωτές τους οποίους κάλυπταν πίσω από τις ασπίδες τους.

Αντίθετα τους επέτρεψαν να χτυπούν και να επιτίθενται σε διαδηλώτριες μπροστά στα μάτια τους.

Φαίνεται ότι οι χορηγίες της Eldorado προς την Ελληνική αστυνομία το προηγούμενο διάστημα "έπιασαν" τόπο.

Χρειάστηκε να αλλάξουν πολλοί Διοικητές Αστυνομίας τα τελευταία 4 χρόνια στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου, είτε γιατί δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τις εντολές είτε διότι δεν ήταν όσο κατασταλτικοί χρειαζόταν η "Εταιρεία" απέναντι στο Κίνημα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. δεν είδαν τίποτε από όλα αυτά παρά μόνο κάποιους κουκουλοφόρους που επιδίδονταν σε ρίψεις πετρών την ώρα που οι χιλιάδες των κατοίκων ήταν πολύ μακρύτερα και φυσικά με τα πρόσωπα τους ακάλυπτα.

Δεν μας προξενεί φυσικά εντύπωση η στάση τους, διότι ούτε την διαδήλωση 25.000 πολιτών πέρσι, αλλά και των 10.000 πριν από λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη θεώρησαν απαραίτητο να καλύψουν και να μεταδώσουν, αντιθέτως με την σημασία που δίνουν σε όποια διαμαρτυρία των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι η Eldorado χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως "ασπίδα" ώστε να διχάσει την κοινωνία και να πιέσει την αριστερή Κυβέρνηση ότι δεν την ενδιαφέρουν οι θέσεις εργασίας.

Για αυτό ενώ στον σχεδιασμό και στις κατατεθειμένες μελέτες της Eldorado, όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο, αναφέρει ότι θα απασχολεί 1300 εργαζόμενους, ενώ τώρα έχει προσλάβει 1500.

Τους  χρησιμοποιεί  μόνο  για να δημιουργήσει τον "εμφύλιο πόλεμο" που επιδιώκει σαν ύστατο "όπλο" πίεσης προς την κυβέρνηση.

Νωπή είναι εξάλλου η καταγγελία στην "κρατική ΝΕΡΙΤ"  του προέδρου της κοινότητας Μεγάλη Παναγιά ότι αυτοί λειτουργούν σαν "στρατός" της εταιρείας El Dorado, τους αποκάλεσε "ρουφιάνους του Μπόμπολα" και για τον λόγο αυτόν  "κόπηκε" στον αέρα!! 

Καλούμε την Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να σταματήσει να σχολιάζει την επικαιρότητα και να πράξει το καθήκον της που δεν είναι άλλο από την προστασία των Πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού.

Δηλώνουμε στήριξη και αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής και των υπόλοιπων περιοχών που προβλέπεται να γίνει εξόρυξη χρυσού.

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη των 350 κατοίκων.

ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.


Σχόλια