"ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΕΙ" - ένα έργο με έντονο άρωμα Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι 28 Απριλίου στο θέατρο "Μεταξουργειο"

"Δείτε την, με την αθωότητα ενός παιδιού."
ONLYTHEATER.GR



ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
Κάποιος να με φωνάξει

«ό,τι δεν ζήσαμε στην ώρα του δεν θα το ζήσουμε ποτέ»
Με μουσική επένδυση από έργα του Μίκη Θεοδωράκη

Στο θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ Δευτέρα και Τρίτη από 9 Μαρτίου ως 28 Απριλίου 2015
Παίζουν

Ελένη Τζαγκαράκη, Αντιγόνη Δρακουλάκη

Κείμενο: Αναστασία Βούλγαρη
Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης
Σκηνική επιμέλεια - Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογία: Αυγουστίνος Κούμουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κορακάκη
Βοηθός παραγωγής: Ηλίας Κουρέτας
Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας
Μακιγιάζ: Make up Lab by Yiannis Marketakis
Γραφιστικά: malddim
Επικοινωνία: BrainCo
Παραγωγή: 10th group of artist

Ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στο εν δυνάμει και το πεπερασμένο.
Μια γυναίκα που περνά ολόκληρη τη ζωή της περιμένοντας την επιστροφή του πατέρα της. Η θυσία, η προδοσία, η εγκατάλειψη, και η μοναξιά   στιγματίζουν την ύπαρξή της και καθορίζουν την πορεία της ζωής της, με φόντο την ιστορία της Ελλάδας. Μια αέναη αναζήτηση της χαμένης παιδικής ηλικίας, σε μια βασανιστική προσμονή αγάπης και τρυφερότητας.
Ένα νέο κοινωνικό μονόπρακτο βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά
Εισιτήριο 12 ευρώ, 8 μειωμένο
Ημερομηνίες παραστάσεων 9,10,16,17,23,24,30,31/Μαρτίου & 6,7,20,21, 27,28 /Απριλίου 2015, στις 9:00μμ

Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ Ακαδήμου 14 Κεραμεικός 210 5234382 www.metaxourgeio.com -Τηλέφωνο πληροφοριών παράστασης 6977464171


Αναστασία Βούλγαρη:  
"Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του έργου, καθώς υπάρχει ένας σαφής και έντονος υπαινιγμός για τον ίδιο μιας και η Ειρήνη, στα νειάτα της, ενώνεται με την μουσική του και τα μηνύματα και τα συναισθήματα που φέρει. Είναι ο μουσικός λόγος που την συντροφεύει ,την λυτρώνει αλλά και την διαμορφώνει μέχρι σήμερα." 



Η κριτική από το onlytheater.gr
ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ "ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΕΙ" ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙO
της Κορίνας Γεωργίου

Λωρίδες φωτός. Μπλε, κόκκινες, πράσινες, κίτρινες. Δυο καρέκλες κι ένα κουβάρι κόκκινο να σφίγγεται γύρω τους. Μια ανάμνηση οδυνηρή, μια πληγή που αιμορραγεί αργά και βασανιστικά, μια προσφυγική ιστορία, αφηγημένη από την Αναστασία Βούλγαρη, δια στόματος Ελένης Τζαγκαράκη και Αντιγόνης Δρακουλάκη σκηνοθετημένη από τον Αλέξιο Κοτσώρη.

"Όταν αναστενάζουν οι γερόντισσες μπορείς να ακούσεις την ανάσα της ιστορίας..."

Βουτώντας βαθιά στα χρόνια της παιδικής της ηλικίας και ταξιδεύοντας σε κάθε στιγμή του παρελθόντος, φτάνοντας στο πικραμένο παρόν της η Ε. Τζαγκαράκη στο ρόλο της Λούλας, με τη θερμή, αισθαντική και βαθιά μελαγχολική φωνή της κατάφερε να κάνει το κοινό να δακρύσει, φωνάζοντας "Θα γυρίσεις;" στη χθεσινή πρεμιέρα της παράστασης ”Κάποιος να με φωνάξει", στο Μεταξουργείο. Στο πλευρό της η Αντιγόνη Δρακουλάκη, σύμβολο της νεότητας, της αρχοντιάς και της μητρικής στοργής, με κινήσεις αιθέριες πάνω στη σκηνή, συνοδοιπόρησε στην κατάθεση ψυχής της Λούλας, τυλιγμένη σε ένα κατάλευκο σατέν φόρεμα.

«Ακόμη αχνίζει στα ρουθούνια μου η κανέλα από το ρυζόγαλο της γιαγιάς...»

Η Λούλα, ή αλλιώς Ειρηνούλα, βιώνει μια ζωή στερημένη από την οικογενειακή θαλπωρή που αναζητά ένα παιδί... Βλέπει τα χρόνια να περνούν από μπροστά της αναζητώντας τη φιγούρα του πατέρα, ένα του γράμμα, μια απάντηση, μια ένδειξη ότι υπάρχει ακόμη, ότι την αγαπά. Εκείνος, σε αναζήτηση μιας καλύτερης δουλειάς και τύχης, εγκαταλείπει τη μικρή Λούλα και τον αδερφό της, με την υπόσχεση να επιστρέψει σύντομα, φέρνοντας μαζί του δώρα, γλυκά, παιχνίδια... Ο χρόνος παγώνει και οι γλυκιές μελωδίες του Θεοδωράκη πλημμυρίζουν το δωμάτιο. Η Λούλα, γριά πια, γίνεται και πάλι παιδί: "Εξακολουθώ να στέκομαι ακίνητη μπροστά στην αυλόπορτα, ολομόναχη, πιο μόνη και από τη μοναξιά και περιμένω κάποιος να με φωνάξει. Θα γυρίσεις;"

Μια παράσταση που ταξιδεύει το θεατή στις πληγωμένες μνήμες της ηρωίδας, καταφέρνοντας να τον συγκινήσει με τρόπο λεπτό και ειλικρινή.

Δείτε την, με την αθωότητα ενός παιδιού.

Σχόλια