ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΌΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!



Αγαπητοί αναγνώστες,

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι ένα και αυτονόητο. Και συνοψίζεται σε δύο λέξεις: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Ακόμα και τώρα, πλήθος κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων έκαναν ανακοινώσεις για την επέτειο, αλλά το σημαντικότερο μήνυμα και νόημα της επετείου που είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ούτε που το ανέφεραν (ούτε καν για τους τύπους), προς μεγάλη μας έκπληξη!

Είδαμε να αγωνιούν για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και για την μη διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς της εταίρους, είδαμε να αγωνιούν για την Δημοκρατία στην ευρωζώνη, είδαμε να αγωνιούν για την μη-χρεοκοπία της χώρας και να ξορκίζουν ένα πιστωτικό γεγονός, είδαμε να μιλούν για πατριωτικό ήθος και να ξορκίζουν τον “λαϊκισμό”, αλλά από κανέναν δεν είδαμε, δεν ακούσαμε και δεν διαβάσαμε ούτε λέξη για την αγωνία του ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει την Εθνική της Ανεξαρτησία, για την οποία πάλεψαν και έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας και την περίοδο της Επανάστασης του 1821, αλλά και την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης.

Προφανώς και την πολιτική τάξη της χώρας δεν την ενδιαφέρει και τόσο πολύ αυτή η “λεπτομέρεια”. Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και η κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας (οριστικά και τελεσίδικα) αποτελούν για εκείνους απλώς ανεπίκαιρα και ασήμαντα συνθήματα. Θεωρούν ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια ανούσια και μάταιη ονειροπόληση και οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί και να υπάρξει.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Ελληνικός λαός. 

Που συνεγείρεται από αυτόν τον μεγάλο στόχο και έχει στο μυαλό και την σκέψη του μονάχα μια Ελλάδα ανεξάρτητη, περήφανη και δυνατή, σε όλους τους τομείς.

Το μήνυμά μας ως συντελεστές του ιστολογίου Θεοδωρακισμός για αυτήν την επέτειο και ως εκ τούτου και ο μοναδικός μας στόχος για την συνέχεια του αγώνα μας, δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό που μας έμαθε ο εθνεγέρτης, δάσκαλος και πατέρας μας, Μίκης Θεοδωράκης.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 
με κάθε τίμημα!


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Σχόλια