ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ



Οι τελευταίες εξελίξεις μάς φέρνουν πολύ κοντά στην Κυβέρνηση.
- Το αλαζονικό και υβριστικό ύφος του Σόιμπλε, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών,
- Η απόφαση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την επιδίωξη της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία,
- Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάσχεση της γερμανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα σε περίπτωση που οι Γερμανοί αρνηθούν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας και
- Η υβριστική εκστρατεία του συνόλου των γερμανικών ΜΜΕ κατά της χώρας μας είναι γεγονότα και πράξεις που μας φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης, την Γερμανία, που θα θελήσει να μας οδηγήσει με όσα μέσα διαθέτει σε εθνική ασφυξία.

Δεν θα τα καταφέρει!

Με την προϋπόθεση βεβαίως, ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε μισό βήμα πίσω και ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας θα σταθεί σταθερά στο πλευρό της.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, γιατί όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη των Γερμανών. Πρέπει όμως να έχουμε εμπιστοσύνη και στις δικές μας δυνατότητες, που μπορούν να υπερασπίσουν τα Δίκαια της Πατρίδας μας αλλά και να μας οδηγήσουν σε πλήρη ικανοποίηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Αθήνα,  12.3.2015
Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/statements/?nid=5164

Σχόλια

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΞΙΟΣ13 Μαρτίου 2015 στις 9:40 π.μ.

    Η συγκεκριμένη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη ήρθε σχεδόν παράλληλα με τη παρουσίαση του έργου "Το τραγούδι του nεκρού αδελφού".

    Αν κάποιος δε γνωρίσει την ιστορία του παραπάνω έργου, δε θα μπορέσει ποτέ του να αξιολογήσει σωστά και τη παραπάνω δήλωση...

    Μίκης δεν είστε μια γενιά των όρθιων πια. Δυστυχώς, είσαι ο ΜΟΝΟΣ όρθιος...

    Παναγιώτης Αξιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμέναμε να δούμε στην ΑΥΓΗ και μάλιστα πρωτοσέλιδη την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη που αποτελεί κάλεσμα προς τον λαό να σταθεί πλάι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο επιθετικότητα της Γερμανίας.

    Τα χθεσινά ΝΕΑ έχουν κύριο τίτλο "Ισορροπία τρόμου" μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας.

    Μήπως ο Μίκης Θεοδωράκης έπεσε σε δυσμένεια επειδή τόλμησε να επαινέσει την πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την ψήφιση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, όπως άλλωστε το είχε υποσχεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά;

    Ή μήπως γιατί καλεί την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε μισό βήμα πίσω στην αντεπίθεσή της απέναντι στην επιθετικότητα της Γερμανίας, με δύο κορυφαίες ενέργειες, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και την δήμευση της Γερμανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα;

    Δηλαδή για πράξεις που ανεβάζουν το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν τον λαό μας να αδιαφορεί για την χειροτέρευση των συνθηκών της καθημερινότητας, δηλαδή της πραγματικής του ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σχέση της Αριστεράς με τον Μίκη ήταν ανέκαθεν προβληματική.

    Γιατί "το χθες του ποιητή είναι το αύριο του κόσμου", που λέει ο Μίκης στην όπερα "Κώστας Καρυωτάκης".

    Γιατί ο Μίκης δεν δέχθηκε ποτέ την ένταξη της Αριστεράς στο Σύστημα.

    Γιατί και η Αριστερά έχει τους "πρίγκιπες" της. Με την διαφορά ότι τούτοι οι "πρίγκιπες" έχουν μικρά μέτρα και κοντά παντελόνια.

    Γιατί ο φθόνος είναι η κατάρα του Ελληνα.

    Γιατί οι "πρίγκιπες" ουδεμία διάθεση έχουν να κάμουν εστω και την παραμικρή θυσία. Τα λόγια είναι εύκολα.

    Καλά, για τους...διανοούμενους της Αριστεράς ας μην μιλήσω. Εκτός εξαιρέσεων οι περισσότεροι ούτε μπορούν να πλησιάσουν το βάθος και το ύψος της Σκέψης του Θεοδωράκη.

    Αυτό που δεν έχουν ακόμη καταλάβει, οι άφρονες, είναι ότι αν όλα αυτά τα χρόνια είχαν ακούσει, έστω μία φορά τον Μίκη, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε ούτε η Αριστερά θα ήταν διασπασμένη σε χίλια κομμάτια.

    Αυτό που γράφετε για την δυσμένεια δεν νομίζω ότι ισχύει. Εχω μιλήσει με κόσμο από τον Σύριζα. Ουδείς διαφώνησε με τον Μίκη που στήριξε την αντιμνημονιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ. Εγινε κατανοητό ότι η στήριξη δεν ήταν για το ΚΚΕ ειδικά αλλα΄για το περιεχόμενο της συγκέντρωσης. Αυτά βέβαια που γράφω ισχύουν για κάποιους από την βάση και τους ψηφοφόρους του Συριζα με τους οποίους είχα προσωπικές συζητήσεις. Τί λέει ο κομματικός μηχανισμός, τα στελέχη κλπ, δεν γνωρίζω.

    Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να κατανοεί (επιτέλους) τί λέει ο Μίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.