12 Φλεβάρη 2012 - 2015: Μία σημαντική επέτειος της ιστορίας που γράφουμε



Την 1η Φλεβάρη του 2012, είκοσι μήνες μετά την παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας (που συντελέστηκε με την παράδοση της διαχείρισης της εθνικής μας Οικονομίας σε χέρια εξωχώριων “τρίτων”, αυτά των δανειστών της κυβερνώσας Ολιγαρχίας) δύο γιγάντιες εμβληματικές φυσιογνωμίες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, οι Ιππότες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, έχοντας μαζί τους και τον “μέντορα των συνταγματολόγων” Γιώργο Κασιμάτη, προκηρύσσουν, στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Κακογιάννη, την έναρξη του αγώνα για τη δημιουργία ενός Πατριωτικού/Δημοκρατικού Μετώπου που το ονομάζουν Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (“ΜΕΤΩΠΟ Ε.ΛΑ.Δ.Α”) προκειμένου, αυτό, να αντισταθεί και να ανατρέψει την επονείδιστη αυτή κατάσταση.

Δώδεκα μέρες μετά, οι τρείς αυτοί ιστορικοί ογκόλιθοι, κατεβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος για να φωνάξουν στη συνεδριάζουσα απέναντι “Βουλή των άβουλων”,


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ! ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ!!!

Μαζί τους, ακούγοντας το κάλεσμά τους, συγκεντρώνονται 500.000 Έλληνες και Ελληνίδες Δημοκράτες/Πατριώτες, που δεν θέλουν την πατρίδας τους υπόδουλη στα αφεντικά της κυβερνώσας Ολιγαρχίας!

Η Αθήνα βουλιάζει στη θέληση του αδάμαστου φρονήματος του Λαού της, που γίνεται μία γροθιά, ακριβώς απέναντι και μία ανάσα από τις άβουλες μαριονέτες που ετοιμάζονται να υπογράψουν την πρωτοφανή (για τον κόσμο ολόκληρο) συνθηκολόγηση...

Οι συνεδριάζοντες κυβερνητικοί δωσίλογοι, πανικόβλητοι από τον φόβο τους, διατάσσουν τα ΜΑΤ να επιτεθούν και να εξοντώσουν τα σύμβολα του Αντι-Φασιστικού και Αντι-Δικτατορικού αγώνα των Ελλήνων, τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη!!

Τα ΜΑΤ, χτυπούν αδίστακτα, με δηλητηριώδη αέρια, τους τρείς υπερήλικες άφοβους έφηβους μπροστάρηδες .

Χτυπούν με μανία και το άοπλο και ειρηνικό πλήθος του Δημοκρατικού Λαού.


Όμως, “οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά: Όσο τις κτυπάς, καρφώνονται όλο και πιο βαθειά”.

Έτσι, σήμερα, 12 Φλεβάρη 2015, ακριβώς τρία χρόνια μετά, βλέπουμε ότι ο σπόρος της ιδέας δημιουργίας ενός “Πατριωτικού/Δημοκρατικού Μετώπου”, έξω από τα κλειστά προκάτ περιγράμματα της “Αριστεράς” / “Δεξιάς”, φαίνεται πως “έπιασε” !!

Έχουμε (με καθαρή λαϊκή εντολή)  δύο από τους προσκεκλημένους του “Μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α.” (Τσίπρα και Καμμένο) να συναποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας !!

Η ΣΠΙΘΑ και τα υπόλοιπα πολιτικά  κινήματα, εκπροσωπώντας τον τεράστιο λαϊκό όγκο των αγανακτισμένων πολιτών,που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 1ης Φλεβάρη 2012, μπορεί να μην έχουν “φυσική παρουσία” με κάποια πρόσωπα, αλλά έχουν κάτι παραπάνω: Αποτελούν τη βασική ιδέα της σημερινής συγκυβέρνησης, δηλαδή είναι η πεμπτουσία της !!!

Μπορεί “ο σπόρος να μην έπιασε” σ' εκείνο το χωράφι (το επαναστατικά ανατρεπτικό) που θέλαμε εμείς, της ΣΠΙΘΑΣ και να έπιασε στο κομματικό θερμοκήπιο...

Όμως, αυτό, αυτή τη στιγμή, είναι δευτερεύον.

Το πρωτεύον είναι, η Ελληνική κοινωνία να συσπειρωθεί γύρω από τη νέα αυτή κατάσταση που, εμπρός στον εθνικό κίνδυνο αφανισμού της Χώρας, καταργεί, στην πράξη, τις διαχωριστικές γραμμές “Αριστερά/Δεξιά” και δείχνει πως μπορεί να δημιουργήσει το (απροσπέλαστο για κάθε εχθρό) Μέτωπο Δημοκρατικού Πατριωτισμού που οραματίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης και προκηρύχθηκε την 1η Φλεβάρη του 2012, το οποίο επαγγέλλεται σήμερα (και στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του) η Συν-κυβέρνηση της Χώρας, δια στόματος του Πρωθυπουργού.

Σ' εμάς, τους “επί των επάλξεων” Σπιθιστές και Σπιθίστριες, ανατίθεται (από το όραμα αυτού τού “Μετώπου” και τον οραματιστή του) όχι μόνο το “μπόλιασμα” του με όλη την ουσία που έδωσε στο περιεχόμενό του ο Μίκης Θεοδωράκης, σκοπεύοντας τον αφανισμό της πολιτικής και Οικονομικής Ολιγαρχίας και της έξωθεν Εξάρτησής της που κατάργησε την Ανεξαρτησία της Χώρας ολόκληρης, αλλά και η επαγρύπνηση για να μη νοθευτεί το όραμα, για να μη αποπροσανατολισθεί, για να μη ξεφτίσει, για να μη “καεί”.


Διότι, ας μη ξεχνούμε πως, το κομματικό θερμοκήπιο, αποτελεί περιβάλλον γεμάτο ζιζάνια κι αγκάθια...

Υ.Γ: Αξίζει να αναφερθεί, πως η αρχική ιδέα για ονομασία του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση), το 2012, εμποδίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αντικαταστάθηκε με το Ε.ΛΑ.Δ.Α (με ένα "Λ" και το Έψιλον αντί να σημαίνει "ΕΛληνική", να σημαίνει "Ενιαία" (Ενιαία ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση).

Εκείνη η εθνομηδενιστική τάση, που καταγγείλαμε με κάθε τρόπο και μέσο, ευτυχώς φαίνεται να εκλείπει, από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη για συσπείρωση του ελληνικού Λαού γύρω από ένα ιδανικό, το οποίο δε θα μπορούσε να είναι άλλο, από τον υγιή Πατριωτισμό, όπως, εν τέλει, φαίνεται πως κατάλαβε !

Και, με την ευκαιρία, διατρανώνουμε πως ο υγιής Πατριωτισμός, (αυτός που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τώρα) είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην οριστική απαλλαγή της Ελληνικής κοινωνίας από το καρκίνωμα του φασιστικού εθνικισμού (ναζισμού) που κρύβεται κάτω από την πατριωτική προβιά της “Χρυσής Αυγής”, με την οποία ξεγελά εκατοντάδες χιλιάδων Έλληνες πατριώτες.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Πηγή: http://diktioellada.blogspot.gr/2015/02/12-2012-2015.html

Σχόλια