ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ “ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α” 
11 Ιαν. 2015


Μετά την διευκρινιστική (και ιστορικής σημασίας) παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη (8/1/2015) (http://diktioellada.blogspot.gr/2015/01/o.html) που επιρρίπτει στο ΣΥΡΙΖΑ την ιστορική ευθύνη της δολιοφθοράς που, “εκ των έσω”, ματαίωσε τη δημιουργία του  Παλλαϊκού Δημοκρατικού / Πατριωτικού Μετώπου, προ των εκλογών του 2012, και επέτρεψε έτσι, το βάθεμα και το ρίζωμα της αιχμαλωσίας της Ελληνικής κοινωνίας για 2,5 ακόμα  “πέτρινα χρόνια”, υπό την συγκυβέρνηση των δοσίλογων της “Νέας Δημοκρατίας”, του “Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος” και της “Δημοκρατικής Αριστεράς”, οι μάσκες έπεσαν και τα πράγματα (και τα πρόσωπα) μπήκαν στη σειρά τους.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται για μεθόδευση αήθους και ανάρμοστης σπέκουλας που αφορά τον πολιτικό λόγο του Μίκη Θεοδωράκη. 

Τα δε πρόσωπα που ανωνύμως και υπό την επιγραφή ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, καπηλεύονται το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, κατονομάζονται (από τον ίδιο) ως “φράξιες” του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πραγματικοί αγωνιστές και ειδικά οι Σπιθιστές, έχουν ονοματεπώνυμο. Αντίθετα, οι κουκουλοφόροι που βγαίνουν ανώνυμα κάτω απ' τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”, λοιδορούν και προβοκάρουν. Αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι το δημοσίευμα “Παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν…” είναι ψευδεπίγραφο. Σκοπό έχει την αποδόμηση του πολιτικού λόγου του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος καλεί τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί σε όλο το σύστημα εξουσίας, αλλά και στην αποδόμηση της ιδεολογίας της ΣΠΙΘΑΣ. 

Γιατί οι σκοτεινές αυτές δυνάμεις και οι παρατρεχάμενοί τους, γνωρίζουν ότι η δήλωση του Μίκη “ΣΠΙΘΑ ΤΕΛΟΣ”, αφορούσε τα πάσης φύσεως οργανωτικά σχήματα και όχι την ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ. Εντέχνως το αποκρύπτουν. Διατηρούν λοιπόν παρά την συγκεκριμένη και ξεκάθαρη διατύπωση του ιδρυτή και ηγέτη του ΚΑΠ – ΣΠΙΘΑ, οργανωτικά σχήματα, κάτω από βαρύγδουπους τίτλους όπως: “ΕΝΙΑΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”, “ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”, “ΣΠΙΘΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ”, ή οτιδήποτε άλλο ηγεμονεύει ολόκληρους νομούς, με όργανό τους τον ιστοχώρο “ispitha”, το οποίο ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι και το επίσημο site της ΣΠΙΘΑΣ. 

Μοναδικός σκοπός τους, η διάλυση. Οι πολιτικοί αυτοί τσαρλατάνοι δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι. Και πρόκειται για την φράξια του ΣΥΡΙΖΑ όπως την καταγγέλλει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης στο κείμενό του “Αναλυτική τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δήλωσή του”.

Μετά από αυτήν την ξεκάθαρη δήλωση του Μίκη, που έβγαλε τις μάσκες από τους μασκοφόρους, τού οφείλεται, ως ελάχιστο υπόλειμμα σεβασμού στο πρόσωπό του, η οριστική παύση κάθε χρήσης του ονόματος ΣΠΙΘΑ από όσους το χρησιμοποιούν σαν υπογραφή, για την προεκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ή άλλων κομμάτων.

Η “Σπίθα” αυτή, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά, ύπουλα και απατηλά την ταμπέλα “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ”, μέσα από μία πολυσέλιδη εισήγηση που περιέγραφε το γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ανάξια της εμπιστοσύνης του Λαού, καταλήγει (ώ, του θαύματος !!) να παροτρύνει για την ψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη που είχε δημοσιοποιήσει, (την προηγουμένη της ανακοίνωσης αυτής της Σπίθας) την επιστολή του, με την οποία κατακεραύνωνε το ΣΥΡΙΖΑ και τους αήθεις προεκλογικούς τακτικισμούς του, για την εκμετάλλευση του προσώπου του!! 

Στο θέμα της τακτικής για την κατάκτηση της Εξουσίας δεν επιτρέπεται να αναφέρεται μόνο ο ένας βασικός πυλώνας, δηλαδή το Παλλαϊκό Μέτωπο και να αγνοείται ο άλλος, δηλαδή ο πλούτος της χώρας, όπως γίνεται με την κατάπτυστη Εισήγηση στην “Γεν. Συνέλευση της Σπίθας Αττικής” και την απόφαση που δημοσίευσαν. Ήδη με την παράλειψη αυτή αποκαλύπτεται η ευθυγράμμιση της εν λόγο ψευτοσπίθας με τα προγράμματα των κομμάτων της Αριστεράς.

Τώρα βλέπουμε ότι κάποιοι μυστηριώδεις κύκλοι αναρτούν κείμενα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία “στελέχη της Σπίθας” θεωρούν τη στάση του Μίκη Θεοδωράκη (δηλαδή την διευκρινιστική επιστολή του) “ύποπτη”, βλέπε δημοσίευμα του thebest.gr.

Αυτή η τραγική φαρσοκωμωδία θα πρέπει να σταματήσει. Κάποιοι θέλουν Σπίθα, χωρίς Θεοδωράκη. Όμως οι μάσκες έπεσαν... Βλέπουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι και πάλι ο βασικός στόχος των διαδόχων των ίδιων σκοτεινών δυνάμεων που κατάφεραν, μετά το Συνέδριο της Καβάλας να φτάσουν σε ηγετικές θέσεις μέσα στη Σπίθα και να διαλύσουν την οργάνωσή της.

Είναι οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις των δογματικών κύκλων της Αριστεράς που τον πολεμούν με όλα τα μέσα από την εποχή των “Λαμπράκηδων”, του “Πατριωτικού Μετώπου”, της “Ενωμένης Αριστεράς”, της “Κίνησης για την ενότητα της Αριστεράς” (ΚΕΑ), κτλ, κτλ. Όχι μόνον ως αγωνιστή, αλλά και ως συνθέτη και ως άνθρωπο. Εάν τους μετρούσαμε, θα βρίσκαμε δεκάδες,  αν όχι εκατοντάδες, που έκαναν τα πάντα για να τον εξαφανίσουν, με αποτέλεσμα, αυτός μεν να είναι πάντα όρθιος και παρών, εκείνοι δε να έχουν κερδίσει αιώνια αφάνεια, παίρνοντας μαζί τους το δηλητήριο της ντροπής.

Η ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ είναι η δεσπόζουσα ιδεολογία του Κινήματος Ανατροπής της τρέχουσας αιχμαλωσίας της Ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από υπάρχουσες Σπίθες, αλλά και άλλες Κινήσεις ενεργών πολιτών που, μέσα από τον δρόμο που έδειξε ο Μίκης, πορεύονται (θέλουν δεν θέλουν) προς μία μεγάλη και λυτρωτική συνάντηση που θα αποκαταστήσει την (αιχμάλωτη σήμερα) ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η οποία θα απαιτήσει την πολυπόθητη ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Στόχους, στους οποίους κανένα κόμμα (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) δεν αναφέρεται, αποδεικνύοντας έτσι, τον επιδιωκόμενο (από όλα τα κόμματα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος της “Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας”) αποπροσανατολισμό του Λαού από τον δρόμο της αέναης προόδου του.

Καλούμε όλους όσους συμφωνούν και στηρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη, (όπου και να βρίσκονται) και την πραγματική ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ, να προσυπογράψουν το παρόν κείμενο, είτε ως άτομα είτε ως τοπικές ΣΠΙΘΕΣ. 

Επίσης καλούμε να δημιουργηθούν νέες Σπίθες παντού σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, που θα εμφορούνται απ' την ιδεολογία και τον πολιτικό λόγο του Μίκη Θεοδωράκη και δεν θα έχουν ουδεμία οργανωτική και πυραμιδική δομή.

Η ΣΠΙΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝAΤΡΟΠΗΣ 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κείμενο υπογράφουν οι ΣΠΙΘΕΣ:

Βύρωνα
Θερμαϊκού
Καλαμαριάς – Μαχητής
Κουκακίου – Νέου Κόσμου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Μαρκοπούλου “Ζ”
Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Νέας Φιλαδέλφειας 
Πειραιά “Όραμα”
Περάματος “ΣΙΑΟ”
Συκεών

Εδώ θα εμφανίζονται όσες Σπίθες ή πρόσωπα συνυπογράφουν το κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Ν. Ιωνίας
Σ. Φώσκολος (Αίγινα)
Κ. Καραϊσκος (Κομοτηνή)
Παπάγου - Χολαργού
Α.Ρ.Η.Σ

Σχόλια

  1. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΠΙΘΑ!!
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΛΥΒΔΩΝΟΥΝ.
    ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ..
    ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ?
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΠΙΘΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ12 Ιανουαρίου 2015 στις 2:59 μ.μ.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

    Η Σπίθα Παπάγου-Χολαργού χαιρετίζει τον αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη και τάσσεται στο πλευρό του με ακλόνητη την πίστη της στην ιδεολογία της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, όπως αυτή εκφράζεται στο πολιτικό μανιφέστο «Σπίθα, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», του Μίκη Θεοδωράκη.

    Συμφωνεί και προσυπογράφει το κείμενό του « Αναλυτική τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δήλωσή του».

    Συμφωνεί και προσυπογράφει την πάγια θέση του Μίκη Θεοδωράκη ότι ο αγώνας για την απαλλαγή της Χώρας από τα «μνημόνια» πρέπει να είναι καθολικός, μέσα από ένα Παλλαϊκό Μέτωπο, το οποίο, αφού εξασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους από τη συνεκμετάλλευση του πλούτου της Χώρας, θα προχωρήσει δημοκρατικά προς την κατεύθυνση της λαϊκής κυριαρχίας.

    Η Σπίθα Παπάγου-Χολαργού καλεί όλους τους όσους συμφωνούν και στηρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη να προσυπογράψουν το κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

    Η Σπίθα Παπάγου –Χολαργού καταδικάζει τα κατάπτυστα δημοσιεύματα της «ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» , τα οποία διαχέει στον συστημικό τύπο με τον οποίον συναλλάσσεται, και στόχο έχουν να χτυπήσουν απάνθρωπα τον Μίκη Θεοδωράκη, πολιτικά και ηθικά, ενώ ταυτόχρονα παίζουν το παιχνίδι του πολιτικού συστήματος και των υποτελών του, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων που δυναστεύουν την πατρίδα μας.

    Με σύμμαχό της τον εθνικοσοσιαλιστικό «αυριανισμό», προσπαθεί, η «ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» να πισωγυρίσει τη σκέψη της κοινωνίας σε μία από τις χειρότερες εποχές της Μεταπολίτευσης. Την ωμή περίοδο της κυριαρχίας του πασοκικού κίτρινου τύπου, ως όργανο και εκφραστή της πολιτικής του Πασοκ και του Ανδρέα Παπανδρέου ή , ακόμα χειρότερα, να πισωγυρίσει την σκέψη της κοινωνίας στα μαύρα χρόνια της δίωξης των Αριστερών.

    Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιστρέψει στην δεκαετία του 1980 τότε που οι «αυριανιστές» έστηναν καρτέρι στον Θεοδωράκη και του πετούσαν πέτρες, ίδιοι με τους τραμπούκους της δεκαετίας του 1960.

    Ο λαός γνωρίζει και θα απαντήσει ανάλογα.

    Η Σπίθα Παπάγου-Χολαργού συμφωνεί και προσυπογράφει το παραπάνω κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ και θέλει να συμπεριληφθεί στη λίστα υπογραφών.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

    ΣΠΙΘΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ13 Ιανουαρίου 2015 στις 3:28 π.μ.

    Το σχόλιό μου για όλα τα σχόλια που δημόσια αλλά και of the record ειπώθηκαν σχετικά με τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη

    "Όταν ο Εθνεγέρτης Μίκης μιλά καλό θα είναι οι χρυσόμυγες να μπουν στα σκατά τους"

    Μανώλης Χατζηδημητρίου

    Υ.Γ. Οι φράξιες να φράξουν τώρα τους βόθρους τους και οι θεματοφύλακες του συστήματος να κοιμούνται ανήσυχοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντοτε στήριζα τις επιλογές του Μίκη, πριν και μετά την Σπίθα. Με αυτό το δεδομένο, στηρίζω το Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. και συντάσσομαι με το κείμενο "οι μάσκες έπεσαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.