Τοποθέτηση του Θεοδωρακισμού για το αποτέλεσμα των εκλογών



Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική του νίκη και χαιρετίζουμε τον ελληνικό λαό που καταδίκασε την απάνθρωπη πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης ΝΔ.- ΠΑΣΟΚ,  δεν υπέκυψε στον κυβερνητικό εκφοβισμό και εναντιώθηκε στον άκρατο αντικομουνισμό του Συστήματος.

Οι εκλογές έγιναν μέσα σ’ ένα κλίμα εκφοβισμού, από την τροϊκανική ακροδεξιά κυβέρνηση Ν.Δ - Πασοκ και αποκλεισμού χιλιάδων ψηφοφόρων (εργαζόμενων στο εξωτερικό και νεολαίων) από την εκλογική διαδικασία.

Παρά το γεγονός ότι:
  • Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια μνημονιακής πολιτικής λαίλαπας,
  • εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος στους ξένους,
  • ο Ελληνικός λαός υπέστη ατελείωτες και άδικες θυσίες,
  • έφτασε σε απόγνωση η πλειοψηφία του λαού,
  • μεθοδεύτηκε και εφαρμόζεται το πιο άγριο και ακραίο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και του εθνικού πλούτου,
ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας για ενότητα λαού και δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης.

Επιβεβαιώθηκε  η  πάγια θέση του Μίκη Θεοδωράκη και της Σπίθας ότι  ριζική λύση για τον λαό δεν μπορεί να προκύψει  μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε καθεστώς υποτέλειας, πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης απ' τους ξένους. 

Η μετακίνηση μέρους των παραδοσιακά συντηρητικών ψηφοφόρων προς  τ’ αριστερά μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο λαός  τείνει να «γκρεμίσει»  τα ιδεολογικά «τείχη» που τον χωρίζουν επί 70 χρόνια και να επιδιώξει την ενότητα του. Ας αναλογιστούμε τι θα είχαμε κατορθώσει αν οι ηγεσίες της Αριστεράς, πρωτίστως, είχαν ακούσει τον Μίκη Θεοδωράκη και είχαν δεχθεί, από το 2011, να δημιουργήσουμε το Λαϊκό Κίνημα Αντίστασης και Ανατροπής…  

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα πολύπλευρο μήνυμα στο ποσοστό (+37%) της αποχής (περίπου ίδιο με του 2012),  το οποίο οφείλουμε να αναλύσουμε. Είναι όλοι αυτοί οι πολίτες αδιάφοροι; Μήπως προσπαθούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα; Κι αν ναι ποιο μπορεί να είναι αυτό; Μήπως θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα  ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική δύναμη που θα θέσει ως πρωταρχικό στόχο την απελευθέρωση της Χώρας από την Τρόϊκα; Είναι, μήπως,  και έκφραση απογοήτευσης προς το ίδιο το πολιτικό σύστημα; Ή μήπως είναι μια κραυγή αντίθεσης προς τη φυσιογνωμία και την μεθοδολογία του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων της Αριστεράς;   

Πιστεύουμε ότι η απόφαση του Σύριζα να συνεργαστεί σε επίπεδο κυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν ήταν «εξαναγκασμός» ούτε «η επιλογή του μικρότερου κακού», αλλά επιλογή που στηρίχτηκε στο ιστορικό προηγούμενο αναλόγων συνεργασιών της Αριστεράς. Για εμάς, όμως, είναι κάτι περισσότερο: είναι η απόδειξη της ρεαλιστικής τακτικής του Μίκη Θεοδωράκη από την εποχή της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Δηλαδή η τακτική της συνεργασίας και με αστικές πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και με την Δεξιά, όταν το έθνος  ποδοπατείται από τον φασισμό, όπως κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) ή  όταν κινδυνεύει η ίδια η αστική δημοκρατία, όπως το 1989.

Πρωταρχικό καθήκον της νέας αντιμνημονιακής κυβέρνησης   πρέπει να είναι η απαλλαγή μας από την υποτέλεια στην οποία μας καταδίκασε η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, με την υπογραφή  των δανειακών συμβάσεων, υποτέλεια που στήριξε και  συνέχισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την ακύρωση με νόμο των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.

Ευχόμαστε  στη νέα κυβέρνηση να επιτύχει  για το καλό της πατρίδας και του λαού μας. Είμαστε, όμως,  υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι βάσει της  ανάλυσής μας απ' το 2010 έως σήμερα και της στρατηγικής που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ για να κατακτήσει την εξουσία, η νέα κυβέρνηση σύντομα θα βρεθεί απέναντι σε μεγάλα και τραγικά αδιέξοδα, που μόνο ένα Μεγάλο Παλλαϊκό - Πλειοψηφικό Μέτωπο Αντίστασης θα μπορούσε αποφασιστικά και οριστικά να υπερβεί. 

Ευχόμαστε αυτό να μην συμβεί και να έχουμε κάνει εμείς και ο Μίκης Θεοδωράκης λάθος στην ανάλυσή μας. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί η αριστερά να αναιρέσει τον ίδιο της τον εαυτό, τις ίδιες της τις θέσεις και την ίδια της την ιδεολογία.

Διότι αυτό, θα σήμαινε την οριστική απαξίωση των ιδανικών της, απ' την εποχή του ΕΑΜ έως  σήμερα.

Τόσο μεγάλο είναι το βάρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την στιγμή!

Καλούμε τον ελληνικό λαό:

Να μην επαναπαυθεί  στη νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων και να παλέψει για τη δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης ενάντια στην υποτέλεια και την εξάρτηση.

Να υπερασπιστεί αυτήν την πρώτη κατάκτησή του, να κάνει πράξη την ενότητα στη βάση του λαού και  να οργανώσει το λαϊκό κίνημα για την μεγάλη κατάκτηση της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας.

Να απομονώσει  το ναζιστικό μόρφωμα που παραμένει στην Βουλή και να απαιτήσει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να ψηφιστεί άρθρο στο Σύνταγμα που να απαγορεύει την ίδρυση ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων.  

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού, έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθειά του στην κατεύθυνση της Αντίστασης ενάντια στην υποτέλεια.

Συμφωνώντας με το χθεσινό σχόλιο του Μίκη Θεοδωράκη για το αποτέλεσμα των εκλογών, θα χαιρετίζουμε και θα «βοηθάμε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης που θα τολμά να συγκρουστεί με τους δεδηλωμένους εχθρούς του Λαού μας καθώς και κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος του Λαού μας και για την πλήρη έξοδό μας από τα δεσμά των Μνημονίων με την άμεση και ρητή κατάργηση όλων των όρων που θίγουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Αυτοτέλεια και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Λαού μας».

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Σήμερα που αστράφτουν ακόμη τα φλας για την ορκισθείσα κυβέρνηση, είναι η μέρα του χαμόγελου..
    Από αύριο, αρχίζουν τα δύσκολα, ελπίζω μόνο της Κυβέρνησης και όχι της χώρας..

    Όταν ο Μίκης, την 1η Φεβρουαρίου 2012 ανακοίνωνε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα του είχε αποκλείσει στις συζητήσεις που προηγήθηκαν, την συμμετοχή του Καμμένου. Έτσι, το κάλεσμα για Παλλαϊκό Μέτωπο, απέκλεισε τον αντιμνημονιακό Καμμένο, γιατί έτσι θέλησε ο Μ. Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ..
    Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με προσυνεννόηση φυσικά, έχει κάνει συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, που τότε ωρύετο να μην συμμετέχει..Επίσης, για όσους θυμούνται, ούτε ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε παραστεί στο Κακογιάννη για το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., γιατί είχε ψηλό πυρετό...

    Μακάρι, να είναι η σημερινή κυβέρνηση σε θέση να δώσει μία ανάσα στον λαό, χωρίς όμως να την πληρώσει ο τελευταίος με τόκους στο μέλλον..
    Όμως, επειδή ο καθένας έχει γράψει προσωπική Ιστορία, δυστυχώς κρατώ επιφυλάξεις..

    Καλή επιτυχία στους νέους Υπουργούς-Υφυπουργούς (ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν πράγματι και αξιόλογοι Καθηγητές).

    Κι η κυρία Κωνσταντοπούλου...αντιπρόεδρος Βουλής...
    Από το να ήταν Υπουργός βεβαίως, ας είναι..

    Ίδομεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Μέτωπο έτσι όπως το οραματιστήκαμε και έτσι όπως το φαντάστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης με το ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ, θα ήταν μια πλειοψηφική σύμπραξη όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, κινημάτων, λαϊκών συλλογικοτήτων και αντιμνημονιακών κομμάτων, σε μια μεγάλη κυβερνητική σύμπραξη ριζοσπαστισμού.

      Τώρα δεν πρόκειται περί αυτού. Τώρα έχουμε απλώς μια κυβερνητική σύμπραξη δύο αντιμνημονιακών κυβερνητικών εταίρων. Και μόνο.

      Το Μέτωπο του Μίκη Θεοδωράκη δηλαδή θα ήταν πολύ πιο πλατύ, πολύ πιο λαϊκό και πολύ πιο μαζικό.

      Αυτή είναι η μεγάλη και ουσιαστική διαφορά και δεν νομίζουμε ότι διαφωνεί κανείς με αυτό.

      Κάνουμε αυτές τις διευκρινήσεις διότι ακούγεται τις τελευταίες μέρες και ώρες από κάποιες πλευρές το ανεδαφικό επιχείρημα ότι το Μέτωπο δήθεν ΈΓΙΝΕ, χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη.

      Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε κανένα Μέτωπο. Όπως ήδη είπαμε, αυτό που έγινε είναι μια κυβερνητική σύμπραξη δύο κυβερνητικών εταίρων στα κοινοβουλευτικά πλαίσια του συστήματος. Και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μαζί, δεν αθροίζουν ούτε το 50% του εκλογικού σώματος.

      Το όραμα του Μίκη Θεοδωράκη ήταν και είναι πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο ουσιαστικό.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.