ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - του Μίκη Θεοδωράκη

"βρισκόμαστε στην αρχή της δοκιμασίας, δηλαδή στο σημείο που τα προγράμματα, οι υποσχέσεις και οι προθέσεις οφείλουν να αρχίσουν να γίνονται πράξεις και έργα"

Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε πολλές φορές να παλεύουμε χέρι-χέρι για τους κοινούς στόχους της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αυτοτέλειας, την απελευθέρωση του Λαού μας από τον ζυγό των ξένων, τα Δικαιώματα του Λαού μας. Γι’ αυτό και θεωρούμε θετικό το εκλογικό του ποσοστό.

Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι εκλογές, η Βουλή και η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί προέκυψαν μέσα στο πλαίσιο του Συστήματος εκφράζοντας τις προθέσεις των αντιμνημονιακών κομμάτων. Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της δοκιμασίας, δηλαδή στο σημείο που τα προγράμματα, οι υποσχέσεις και οι προθέσεις οφείλουν να αρχίσουν να γίνονται πράξεις και έργα.
          
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λαός μας στη συντριπτική του πλειοψηφία αναμένει να υλοποιηθεί η μεγάλη αλλαγή μέσα από το Σύστημα, σύμφωνα με τις ρητές διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. ότι θα καταργηθούν τα Μνημόνια, οι Τρόικες και οι ασφυκτικές πιέσεις των ξένων και γι’ αυτόν τον λόγο διοχετεύθηκε η μεγάλη οργή του Λαού μας ενάντια στην πολιτική των μνημονιακών κομμάτων που μας κυβέρνησαν από το 2010 έως σήμερα κυρίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δείχνουν πια καθαρά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας δεν αντέχει πια και δεν δέχεται την εξάρτηση της χώρας από τις κάθε είδους ξένες δυνάμεις. Θέλει την Εθνική Ανεξαρτησία, που για μας, την Σπίθα, αποτελεί τον κορυφαίο και τελικό μας στόχο.

Εμείς πιστέψαμε ότι υπάρχει στον Λαό μας αυτή η συντριπτική πλειοψηφία που απορρίπτει την ξένη εξάρτηση και οραματίζεται την Εθνική Ανεξαρτησία. Και γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. με την ελπίδα ότι η μεγάλη αυτή πλειοψηφία θα μπορούσε να ενωθεί μέσα σε ένα Ενιαίο Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο, ικανό να αναμετρηθεί με το Σύστημα (που είναι ένα μίγμα ξένων και ντόπιων δυνάμεων), να απαλλάξει τη χώρα οριστικά από κάθε ξένη εξάρτηση και να χαρίσει στον Λαό μας την Εθνική μας Ανεξαρτησία.

Σ’ αυτό το Όραμα παραμένουμε πιστοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χαιρετίζουμε και δεν θα βοηθάμε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης που θα τολμά να συγκρουστεί με τους δεδηλωμένους εχθρούς του Λαού μας καθώς και κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος του Λαού μας και για την πλήρη έξοδό μας από τα δεσμά των Μνημονίων με την άμεση και ρητή κατάργηση όλων των όρων που θίγουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Αυτοτέλεια και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Λαού μας.

Ο ρεαλισμός και η αγάπη μας για τον Λαό μας, μάς επιβάλλει να συμμετέχουμε στους αγώνες του και να μην επιτρέψουμε στην πικρία μας για τον κατατεμαχισμό του Λαϊκού Μετώπου σε ανεξάρτητες και συχνά αντιμαχόμενες κομματικές δυνάμεις να μας μεταβάλει σε δύναμη αμέτοχων παρατηρητών.

Άλλωστε όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα στο Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., με όλες τις ψυχικές και τις πνευματικές μας δυνάμεις, επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο και είμαστε έτοιμοι να υποστούμε κάθε δοκιμασία, με τη βεβαιότητα ότι υπηρετούμε πάνω απ’ όλα το Όραμα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Αθήνα,  26.1.2014
Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/news/?nid=5108

Σχόλια

  1. Μάλιστα..αυτούς που φωνάζατε ότι είναι φράξια τελικά τους επικροτείτε με το καλύτερο τρόπο και αντί να παραδεχτείτε το μεγάλο πολιτικό λάθος σας,συνεχίζεται άλλο ένα θέτοντας τον εαυτό σας εντός Δικτύου Ελλάδα,δηλαδή με την πραγματική φράξια.
    Τελικά ακολουθήσατε την γραμμή της ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και του ispitha που κάποιοι εδώ μέσα την έβριζαν???Μίκη τι σου συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα..αυτούς που φωνάζατε ότι είναι φράξια τελικά τους επικροτείτε με το καλύτερο τρόπο και αντί να παραδεχτείτε το μεγάλο πολιτικό λάθος σας,συνεχίζεται άλλο ένα θέτοντας τον εαυτό σας εντός Δικτύου Ελλάδα,δηλαδή με την πραγματική φράξια.
    Τελικά ακολουθήσατε την γραμμή της ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και του ispitha που κάποιοι εδώ μέσα την έβριζαν???Μίκη τι σου συμβαίνει?Να δημοσιευθεί το σχόλιο μου δεν θα ανεχθώ λογοκρισία από τους διαχειριστές ευχαριστώ.Π.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Π.Μ?ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ...ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ? ΚΑΛΟ ΣΥΡΙΖΑ ¨¨ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ¨
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα αυτό,γιατί μάλλον ούτε ο Μίκης κατάλαβε τι έχει κάνει το τελευταίο μήνα.Ούτε με ξέρεις ούτε είμαι στη σπίθα αττικής,κρίνω από τα όσα βλέπω και διαβάζω.Δεν έχω καμία σχέση με τη ΣΠίθα ούτε και είχα ούτε και θα έχω.Σέβομαι όμως και εκτιμώ το Μίκη και το σχόλιό μου ήταν προς αυτόν και όχι προς κάποιον..Διαμαντή
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  4. Τι δεν καταλαβαίνεις άραγε αγαπητή Π.Μ.;

    Ότι ακριβώς είχε πει προεκλογικά ο Μίκης λέει και τώρα.

    Ζήτησε να πει ξεκάθαρα ο Τσίπρας ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και τώρα λέει ότι θα πιέζει μαζί με το Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. προς αυτήν την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ούτε αγαπητή ούτε με ξέρεις ούτε είμαι στη σπίθα αττική,κρίνω από τα όσα βλέπω και διαβάζω.Δεν έχω καμία σχέση με τη ΣΠίθα ούτε και είχα ούτε και θα έχω.Σέβομαι όμως και εκτιμώ το Μίκη και το σχόλιό μου ήταν προς αυτόν και όχι προς κάποιον..Πατσίκα.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν είσαι Σπίθα ούτε και μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί ο Μίκης στα κείμενα του.

      Το ότι μπαίνεις ως ανώνυμη είναι μια ακόμη ένδειξη.

      Προφανώς δεν έχεις και καμία δημοκρατική ευαισθησία αλλά αντιθέτως μεγαλοιδεατισμό εφόσον δεν επιθυμείς κανέναν σχολιασμό από άλλον παρά μόνο από τον Μίκη.

      Διαγραφή
  5. Π.Μ Ο Μικης λεει αυτο ακριβως που ειπε και προεκλογικα! Αν δεν το καταλαβαινεις δεν φταιει ο Μικης. Οσο δε για το υφος με το οποιο απευθυνεσαι στους ανθρωπους που σου απαντησαν επεξηγηματικα, ο καθε ενας με το υφος του και το ηθος του!!!
    Αντρεας Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της δοκιμασίας, δηλαδή στο σημείο που τα προγράμματα, οι υποσχέσεις και οι προθέσεις οφείλουν να αρχίσουν να γίνονται πράξεις και έργα."

    Aυτό τα λέει όλα! ο θεοδωρακης βλεπει τουλαχιστον 6 μήνες μπροστά απο τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς εκεί είναι το κλειδί της ανάλυσης του Μίκη Θεοδωράκη και την ΣΠΙΘΑΣ αγαπητέ ανώνυμε. Και ακριβώς εκεί βρίσκεται και το επίκεντρο της κριτικής μας στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Συγχαρητήρια για το σχόλιο. Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δει ήδη μήνες μπροστά και η ανάλυσή του βρίσκεται εκεί ήδη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ΔΕΝ τον καταλαβαίνουν. Δυστυχώς διότι εκείνοι δεν μπορούν να δουν πέρα απ' την μύτη τους.

      Διαγραφή
  7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ27 Ιανουαρίου 2015 στις 11:46 π.μ.

    Τι διάολο, πρεσβυωπία έχετε κάποιοι ή απλά τη "βρίσκετε" αν σας θεωρούν νοητικά καθυστερημένους όσοι διαβάζουν τα μηνύματα σας;

    Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει ξεκάθαρα:
    " Σ’ αυτό το Όραμα παραμένουμε πιστοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χαιρετίζουμε και δεν θα βοηθάμε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης που θα τολμά να συγκρουστεί με τους δεδηλωμένους εχθρούς του Λαού μας καθώς και κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος του Λαού μας και για την πλήρη έξοδό μας από τα δεσμά των Μνημονίων με την άμεση και ρητή κατάργηση όλων των όρων που θίγουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Αυτοτέλεια και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Λαού μας.

    Ο ρεαλισμός και η αγάπη μας για τον Λαό μας, μάς επιβάλλει να συμμετέχουμε στους αγώνες του και να μην επιτρέψουμε στην πικρία μας για τον κατατεμαχισμό του Λαϊκού Μετώπου σε ανεξάρτητες και συχνά αντιμαχόμενες κομματικές δυνάμεις να μας μεταβάλει σε δύναμη αμέτοχων παρατηρητών."

    Και αυτές τις κουβέντες κάποιος τις θεωρεί ως "ακολουθεί τη γραμμή της Σπίθας Αττικής"; Καταρχήν, δεν υπήρξε Σπίθα Αττικής, παρά μόνο κατ' όνομα. Υπήρξαν Προβοκάτορες Αττικής. Και κατά δεύτερον, ρε φιλενάδα ΠΜ, ειλικρινά "πέταξες" τέτοια κουβέντα;; Θα μπορούσε δηλαδή ο Μίκης, ο Ηγέτης και Ιδρυτής της Σπίθας, να "ακολουθήσει" την οποιαδήποτε Σπίθα; Πόσω μάλλον μία προβοκατόρικη, ψεύτικη;

    Σταματήστε τη Γη να κατέβω! Έτσι εξηγείται το 28% του Σαμαρά και το 6% της Χρυσής Αυγής. Με αυτά τα ανθρωπίδια έχουμε να κάνουμε...

    Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζουμε το έργο μας κάποιοι, στεκόμενοι δίπλα στον Λαό και αφυπνίζοντάς τον κάθε στιγμή... Πιστοί στο Όραμα που μας χάρισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Χρ. Σωτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά το φούσκωμα παιδιά στα πνευμόνια - μην έχουμε υπεροξυγόνωση ! Λέω για όλους όσους αυτόκλητα μπήκατε στη διαδικασία ερμηνείας του τι λέει και τι εννοεί ο ποιητής. Σας το λέω γιατί το πολύ οξυγόνο επιφέρει ζάλη ! ΓΜ

      Διαγραφή
  8. Για το Μίκη δεν θα μιλήσω, ας κρίνει η ιστορία. Μία ερώτηση προς τους σχολιαστές εκ μέρους του Θεοδωρακισμού: έχετε πάθει μαλάκυνση; Καλά να σέβεστε το Μίκη, αλλά το να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τα ανερμήνευτα, δηλώνει ότι εσείς έχετε πρόβλημα, Στέλιο Διαμαντή, Μιχάλη Πατσίκα, Σωτηρόπουλε, Χρίστο Ανδρέου και λοιποί. Και προσωπικά αδιαφορώ αν θα διαγραφεί το σχόλιό μου. Μου αρκεί που το είδατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ διαβάζοντας τα σχόλια και παλιά και νέα,στο συγκεκριμένο site,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα λόγια του κ.Θεοδωράκη,το κάνουν συνέχεια οι διαχειριστές και 3 4 άτομα.Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι χαζοί και εκείνοι είναι οι έξυπνοι?Προφανώς ο κ.Θεοδωράκης κατάλαβε πως έκανε τεράστιο σφάλμα λίγες μέρες πριν τις εκλογές να μιλήσει για την πικρία του προς το ΣΥΡΙΖΑ,ενώ πριν 1 μέρα είχε δηλώσει στήριξη σε περίπτωση ακύρωσης των μνημονίων και τώρα επανέρχεται με μια δήλωση δεν νομίζω ότι και ο ίδιος κατάλαβε γιατί την έκανε...Την μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζουν όλοι,από ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ μέχρι και ο τελευταίος απελπισμένος δεξιός.Το μέτωπο κύριε Θεοδωράκη έγινε αλλά χωρίς εσάς..αλλά μπορεί να σας πείραξε αλλά κάντε και λίγο αυτοκριτική...ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ-ΚΟΝΤΖΙΑΣ κ.α ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, κάνετε ένα σχόλιο, λέτε την άποψή σας ελεύθερα, την αναρτούμε χωρίς καμία λογοκρισία και παράλληλα ζητάτε να μην σας απαντήσει κανείς; Είναι δημοκρατικό αυτό;

      Θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε σε πιο καλό κλίμα αν το θέλατε.

      Διαγραφή
    2. Παραθέτω το παρακάτω κείμενο των συντελεστών του Θεοδωρακισμού ως απάντηση, γιατί με κάλυψε πλήρως αν και δεν ταιριάζει εκεί όπου τοποθετήθηκε σε κάποια άλλη ανάρτηση. Εδώ, όμως, ταιριάζει "γάντι"...

      "To Μέτωπο έτσι όπως το οραματιστήκαμε και έτσι όπως το φαντάστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης με το ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ, θα ήταν μια πλειοψηφική σύμπραξη όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, κινημάτων, λαϊκών συλλογικοτήτων και αντιμνημονιακών κομμάτων, σε μια μεγάλη κυβερνητική σύμπραξη ριζοσπαστισμού.

      Τώρα δεν πρόκειται περί αυτού. Τώρα έχουμε απλώς μια κυβερνητική σύμπραξη δύο αντιμνημονιακών κυβερνητικών εταίρων. Και μόνο.

      Το Μέτωπο του Μίκη Θεοδωράκη δηλαδή θα ήταν πολύ πιο πλατύ, πολύ πιο λαϊκό και πολύ πιο μαζικό.

      Αυτή είναι η μεγάλη και ουσιαστική διαφορά και δεν νομίζουμε ότι διαφωνεί κανείς με αυτό.

      Κάνουμε αυτές τις διευκρινήσεις διότι ακούγεται τις τελευταίες μέρες και ώρες από κάποιες πλευρές το ανεδαφικό επιχείρημα ότι το Μέτωπο δήθεν ΈΓΙΝΕ, χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη.

      Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε κανένα Μέτωπο. Όπως ήδη είπαμε, αυτό που έγινε είναι μια κυβερνητική σύμπραξη δύο κυβερνητικών εταίρων στα κοινοβουλευτικά πλαίσια του συστήματος. Και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μαζί, δεν αθροίζουν ούτε το 50% του εκλογικού σώματος.

      Το όραμα του Μίκη Θεοδωράκη ήταν και είναι πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο ουσιαστικό."

      Διαγραφή
  10. Πριν τις εκλογες τα λενε αυτα Μικη θα μπορουσες ναχες δωσει μερικα ποντακια στο συριζα,αν δεν εβγαιναν οι αν.ελ θα μας πνιγαν τα ποταμια.
    Ευτυχως που εγιναν οπως εγιναν τα πραγματα αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως πριν με τοση ευκολια πηγαινες απο το ενα κομμα στο αλλο δεξια και αριστερα και τωρα εισαι δυσκολος,ο λαος αξιωσε και νικησε ανθελληνες και τρομο τελικα εχουμε ανοιχτο μυαλο αρκετοι.
    Οι πατριωτες βαζουν πλατη θεοδωρακη δεν φοβουνται το τιμημα και αν κανουμε λαθος ειναι τιμιο λαθος προς τη σωστη κατευθυνση.
    Δεν ειναι ωρα για τετοια,δεν ψηφιζονται ουτε κυβερνανε οι ιδεοληψιες δεν ειναι πια αυτος ο στοχος δεν υπαρχει πια αυτη η στειρα αντιπαραθεση δεξιας αριστερας ιδεοληψιων και φραξεων ο στοχος ειναι το μνημονιο και η λευτερια οτι σημαινει για το καθενα μας στην κοινωνια.
    Μου αρεσει το νεο σου μηνυμα εμπα πιο δυναμικα τα καγκελα βγηκαν σημερα απο το συνταγμα ελα να το γιορτασουμε εβγα εξω και κανε μια συναυλια για το λαο που νικησε και ασε τι θα κανουν αυτοι,μετα απο χρονια νιωθω περηφανος.
    Με σεβασμο Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.