ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;



Αγαπητοί αναγνώστες,
Με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την διαδικασία εκλογής προέδρου που ξεκίνησε, ας μας επιτραπεί να θέσουμε μερικά ερωτήματα προς σκέψη και προβληματισμό.

Πρώτον: Γιατί ο Σαμαράς αποφάσισε αιφνιδιαστικά να γίνει τώρα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφ’ όσον θεσμικά θα έπρεπε να γίνει τον Μάρτιο, οπότε θα μπορούσε να περιμένει;

Δεύτερον: Γιατί εφ’ όσον ισχυρίζεται ότι χρειαζόταν μόνο δυο μήνες (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) για να τα βρούνε με την Τρόικα και να βγούμε από το Μνημόνιο, καταστρέφει ουσιαστικά αυτή την προοπτική;

Τρίτον: Γιατί προτείνει για Πρόεδρο έναν εξέχοντα Νεοδημοκράτη, γεγονός προκλητικό για όσους θα μπορούσαν να ψηφίσουν οιονδήποτε άλλον, χωρίς στενή κομματική ταυτότητα;

Τέταρτον: Γιατί δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στη συνεργασία του με τον κ.Καραμανλή, προκειμένου να υποδειχθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος ο κ. Δήμας;

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ουσιαστική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οι 4-5 μονάδες (που ήδη μειώθηκαν σε 3) αλλά η συσπείρωση των δύο κομμάτων, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι περίπου 80% για τον ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 60% για τη Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει ότι το ποσοστό των δημοσκοπήσεων αντιπροσωπεύει τα 8/10 του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο τα 6/10 της Ν.Δ.

Εκεί λοιπόν κατά τη γνώμη μας στηρίζεται η στρατηγική του Σαμαρά. 

Δηλαδή στη μεγάλη μάζα των δεξιών που ως χτες απέχουν και δεν συσπειρώνονται στο κόμμα. Όπως επίσης έτσι μονάχα μπορούν να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέσαμε.
            
Δηλαδή

Πρώτον: Διακόπτει απότομα τις επαφές με την Τρόικα κάτω από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ δυο μήνες πριν από την μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησής του με την έξοδο από το Μνημόνιο ρίχνοντας την ευθύνη στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και φανατίζοντας έτσι όλους εκείνους που πίστεψαν ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο τέρμα της μεγάλης δοκιμασίας και φυσικά κυρίως τους οπαδούς της δεξιάς.

Δεύτερον: Σε περίπτωση ήττας της Κυβέρνησης μεταβιβάζει στον ΣΥΡΙΖΑ την καυτή πατάτα των τελικών εξαιρετικά δύσκολων και επικίνδυνων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Τρίτον: Προτείνει τον νεοδημοκράτη Σταύρο Δήμα, γιατί θέλει τις εκλογές, πιστεύοντας ότι βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση λόγω του αρνητικού κλίματος που θα δημιουργηθεί και που θα κινητοποιήσει τους οπαδούς του, χαρίζοντάς του τη νίκη.

Τέταρτον: Στη στρατηγική αυτή η συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στην μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης, είναι μια επί πλέον ένδειξη ότι ο Σαμαράς πιστεύει ότι η ενεργητική συστράτευση των Καραμανλικών που αποτελούν την πλειοψηφία της Ν.Δ θα βοηθήσει ώστε η σημερινή συσπείρωση του 60% να εκτιναχθεί, χαρίζοντας στη Ν.Δ τις επιπλέον μονάδες που χρειάζεται για να την καταστήσουν το πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Συμφωνώ με το άρθρο, αλλά να θέσω έναν προβληματισμό.

    Ποιες οι επιλογές των Ελλήνων σήμερα;

    Το σκηνικό έχει διαμορφωθεί ως εξής:

    Από τη μια πλευρά μια κυβέρνηση απολύτως υποτελής στους ξένους και Ακροδεξιά. Κυβέρνηση καταστολής, βίας κρατικής και οικονομικής. Ξεπουλά την Ελλάδα και μετατρέπει τους Ελληνες σε σκλάβους των εταιριών. (Στις εταιρίες γίνεται όργιο αναίδειας, ασέβειας και λεκτικής βίας από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους, τους οποίους πληρώνουν μόνον έναντι μισθού, ήτοι 200-300 ευρώ τον μήνα. Τους βρίζουν χυδαία και τους απειλούν. Στους προμηθευτές τους φέρονται το ίδιο άσχημα).
    Οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης βγαίνουν στα κανάλια και ουρλιάζουν ενάντια στον συνδικαλισμό και την αριστερά.
    Η κοινωνική κρίση είναι ακόμα χειρότερη. Ο άνθρωπος μετετρέπεται σε εργαλείο εργασίας και όχι μόνον...1600% αύξηση της πορνείας από το 2010 μέχρι σήμερα.
    Σχολεία κλείνουν. Περιοχές ολόκληρες ερημώνουν καθώς κλείνουν δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες. Αλλες περιοχες δεν έχουν πλέον αστυνομία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εγκληματικότητα. Και αυτά είναι μόνον μερικά από όσα συμβαίνουν.

    Η Θράκη...παίζεται στα ζάρια της γεωπολιτικής σκακιέρας και είναι απαγορευμένο στα αεροπλάνα μας να πετούν πάνω από τα νησιά μας. Δεν μπορούν, επομένως, να αναχαιτίσουν τις εναέριες παραβιάσεις.
    Και πολλά άλλα...

    Από την άλλη πλευρά η Αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς αλλάζει τις θέσεις του συντηρητικά. Το ΚΚΕ κάνει μόνον ταξικό αγώνα και δεν θέλει να ενώσει τους εργαζόμενους σε παλλαϊκό μέτωπο. Εχει εγκαταλείψει την τακτική των σταδίων και προτείνει "ή σοσιαλιστική η επανάσταση ή καθόλου επανάσταση".
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται καθόλου με τα εθνικά θέματα ούτε με το θέμα του εθνικού πλούτου. Μιλά μόνον για μισθολογικά θέματα και κάποια ανθρωπιστική κρίση (ντροπή η λεηλασία του ανθρώπου να περιορίζεται σε δυο γενικόλογες έννοιες). Η κοινωνία ολόκληρη είναι σε κατάσταση θλίψης, απογοήτευσης και ντροπής. Χιλιάδες άνθρωποι καταπίνουν καθημερινά ψυχοφάρμακα για να αντέξουν. Η νεολαία είτε εγκλωβισμένη στα κόμματα είτε σε μια φαινομενική αδιαφορία πνίγει την οργή της ή παραδίδεται.
    Τα λαϊκά στρώματα σε απερίγραπτη κατάσταση. Κάντε μια βόλτα με το τρένο τη διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς και θα καταλάβετε τί λέω.


    Ο λαός λοιπόν τί επιλογές έχει; Δεν πρέπει να φύγει η ακροδεξιά; Την αντέχει κάποιος; Ούτε κάποιοι δεξιοί ίσως.
    Κι αν έλθει ο Συριζα; Όλοι ξέρουν ότι μάλλον λίγα θα κάνει, έως καθόλου.

    Τί κάνουμε λοιπόν;
    Αντίσταση; Αυτό κανένας δεν το θέλει γιατί δεν υπάρχει ηγετική δύναμη να ενώσει τους πολίτες.

    Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι δικά μου. Με όποιον συζητώ αυτα μου λέει.
    Ας τοποθετούν οι αναγνώστες μήπως βρούμε κάποιαν άκρη....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας τα ποσοστά με τις αποτελεσματικές επιδιώξεις του κυρίου Σαμαρά περί καυτής πατάτας μήπως προδιαγράφεται και κάποια συγκυβέρνηση των δύο "εξουσιών";
    Στην προκειμένη περίπτωση όπως έχουν δηλώσει συμφωνούν με την πρόταση του Σταύρου Δήμα αλλά από την άλλη παραδέχονται πως ο ρόλος του χρησιμεύει μόνο για να πάμε σε εκλογές. Μου θυμίζουν τον θαυμασμό που είχαν όλοι για τον Λ. Κύρκο αλλά δεν τον ψήφιζαν... Είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα!
    Μαφάλντα, φοβάμαι για την Θράκη και το αιώνιο πρόβλημα των αναχαιτήσεων. Η πολεμική μας αεροπορία πάντως δηλώνει πως είναι προσεκτική στις προκλήσεις των γειτόνων μας! Οι πολίτες έχουν ήδη τοποθετηθεί έχοντας προστρέξει και σε άλλα κόμματα τα οποία θα παίξουν και αυτά το ρόλο τους στην επερχόμενη εξουσία.. Ο λαός δεν είναι έτοιμος για επανάσταση είναι έτοιμος μόνο για να ψηφίσει όπως δείχνουν οι στατιστικές. Αν είχε την παιδεία και είχε προετοιμαστεί όλα αυτά τα τελευταία Μνημονιακά χρόνια οι καταστάσεις θα είχαν πάρει άλλο δρόμο. Το γεγονός όμως ότι ούτε το Κίνημά μας κατάφερε να τον φέρει κοντά μας και να τον αφυπνίσει σημαίνει πως η άλλη εξουσία των ΜΜΕ έχει κερδίσει μέσω της φίμωσης του Ηγέτη μας που μας φώναξε την αλήθεια εξαρχής.. Κι όμως ο λαός δεν μπορούσε να πιστέψει τι τον περίμενε! Ό,τι και να γίνει οι στοργικοί μας φίλοι θα συνεχίσουν να μας κατασπαράζουν! Οι πιο δυνατοί θα επιβιώσουν! Όσοι είναι ενωμένοι μεταξύ τους, μακριά από τα κόμματα θα επιβιώσουν μέσω του κοινού αγώνα και της ηθικής αλληλεγγύης! Η ελευθερία δεν κερδίζεται με τις εκλογές, όπως και νάχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mια χαρά είναι η στρατηγική Σαμαρά... για τον εαυτό του και για το σύστημα που υπηρετεί.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάξει να δει τι θα κάνει διότι ήδη η στρατηγική Σαμαρά δουλεύει μια χαρά και η πόλωση ήδη έχει οδηγήσει την διαφορά στις 2,5 μονάδες, απ' τις 5 που ήταν... Ας ξυπνήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ διότι οι εξελίξεις που έρχονται θα τους πιάσουν στον ύπνο και μετά δεν θα ξέρουν ούτε θα καταλαβαίνουν από που τους ήρθε και γιατί έχασαν!

    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έξυπνες οι παρατηρήσεις. Περίπτωση συσπείρωσης της Αριστεράς δεν υπάρχει ούτε κοινοβουλευτικά ούτε εξωκοινοβουλευτικά. Απο αυτήν την Βουλή δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα ουσιαστικό. Οποιαδήποτε Κυβέρνηση μετά τις εκλογές είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τις συμφωνίες με το ΔΝΤ.(1)Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο έχει καταλυθεί. Όταν λέμε για αναθεώρηση του Συντάγματος ουσιαστικά πρόκειται για την νομιμοποιήσει του Συνταγματικού Πραξικοπήματος. Δηλαδή αυτοί που το κατήργησαν θα ψηφίσουν παράνομα την αναθεώρηση του και η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει. Τι άλλο θα δούμε...

    Η Μαλφάντα θέτει κάποια ερωτήματα.Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω.

    (1).(Κατρούγκαλος στη DW: Θα σεβαστούμε τις συμφωνίεςhttp://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=377734&catID=1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όθων Ιακωβίδης

    Ο κ. Σαμαράς, κινούμενος μέσα στον ανταγωνισμό που εξελίσσεται στο σάπιο περιβάλλον του πολιτικού Συστήματος της (παρουσιαζόμενης ως Δημοκρατία) κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας, επέλεξε σαν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης την εκλογή του "Μεγαλοπρεπούς Κομπάρσου" (ΠτΔ) και επιδιώκει, εκβιάζοντας με διάφορους τρόπους (από χυδαία εξαγορά βουλευτικών ψήφων, μέχρι βάρβαρη τρομοκράτηση του λαϊκού ψηφοφόρου) να μείνει στη θέση τού “Πρωθυπουργού / κυρίαρχου του παιγνιδιού”, όπως θέλει αυτή τη θέση, το Σύνταγμα.

    Το αν θα τα καταφέρει ή όχι, δεν απασχολεί τους πάτρωνες της Ελληνικής Ολιγαρχίας (τη “Διεθνή του Χρήματος”), οι οποίοι τό μόνο που θέλουν, είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λεηλασία του Ελληνικού Δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, προς όφελός τους. Αυτήν, εξ άλλου, την έχουν εξασφαλίσει, όποιος κι αν είναι ο νικητής των επικείμενων εκλογών, αν χρειαστεί να γίνουν.
    Βέβαια, προτιμούν τους ήδη συνεργάτες τους, γνωρίζοντας ήδη τον βαθμό της οσφυοκαμψίας τους, γι' αυτό και προβαίνουν στις ποικίλες (ανάρμοστες για κάθε Δημοκρατία) ρηματικές (και όχι μόνο) παρεμβάσεις τους.
    Ο Ελληνικός Λαός , περιμένει να δει αν ( μόλις προκηρυχθούν εκλογές) οι κατοχικές δυνάμεις της Χώρας, καλέσουν ανοιχτά και δημοσίως τον Αλέξη (όπως έκαναν και με τον Αντώνη) να υπογράψει τη δέσμευσή του ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις υποταγής της Χώρας, όπως αυτές προκύπτουν από τις υπογραφές των Μνημονίων.
    Αν το κάνουν, θα δούμε όλοι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτά που λέει ότι “θα σκίσει τα Μνημόνια”, ή αν τα Μνημόνια θα σκίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Αν δεν το κάνουν, (δηλ. δεν βάλουν δημοσίως τον Αλέξη να υπογράψει, εξευτελίζοντάς τον προκαταβολικά, ως πρωθυπουργό/ανδρείκελο, όπως τον Σαμαρά) θα σημαίνει δύο τινα:
    1. Πως ήδη υπάρχει η υπογραφή συγκατάθεσης του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση των Μνημονίων, διότι δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον λόγο να μη ζητήσουν από τον Αλέξη αυτό που ζήτησαν από τον Αντώνη, καθώς αυτό που ζητούν, το ζητούν από τον (όποιος κι αν είναι) Πρωθυπουργό της Ελλάδας και όχι από τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα.
    2. Πως μεροληπτούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βγάζουν στα φόρα την υπογραφή και της δικής του δεδομένης υποτέλειας στις κατοχικές δυνάμεις, με το σκεπτικό πως “μία Αριστερή κυβέρνηση, πάντοτε κερδίζει περισσότερο χρόνο ανοχής της κοινωνίας”. Και οι κατοχικές δυνάμεις, αυτό επιδιώκουν: Λίγο ακόμη χρόνο, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της πλήρους λεηλασίας του εθνικού πλούτου της Ελλάδας.

    Και μη βγεί κάποιος έξυπνος και υποστηρίξει πως δεν τολμούν να το ζητήσουν από τον Αλέξη/ΣΥΡΙΖΑ διότι ξέρουν ότι θα εισπράξουν ένα περήφανο ΟΧΙ.
    Όλοι οι παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουμε πως ο (όπως τον κατάντησε η κοινωνιοκτόνα κομματοκρατία) φοβισμένος, τρομοκρατημένος, αλλοτριωμένος από κάθε εθνική υπερηφάνεια, μπατίρης και ξεφτιλισμένος λαός, θα αποφύγει την ταλαιπωρία και τις θυσίες που απαιτεί η Αυτοδιάθεσή του και η Ελευθερία του. Προτιμά την ελεγχόμενη μιζέρια, μέσα σε καθεστώς κατοχής, από την μαχητική αντίστασή του με έπαθλο την Λευτεριά του και την πολύ καλύτερη μελλοντική ζωή τού ίδιου και του παιδιού του.
    Η κοινωνία μας αλλοτριώθηκε και, από Έλληνες , γίναμε “στρουθοκάμηλοι του καναπέ”, που έχουν διαπαιδαγωγηθεί να προτιμούν το “ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας, εδώ και τώρα. Άσε το μέλλον. Δεν μας αφορά”.
    Οι στρουθοκάμηλοι του καναπέ, απεχθάνονται κάθε προσπάθεια. Πόσο μάλλον τις μάχες !! Προτιμούν την ΗΣΥΧΙΑ από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    Αλλά, ο Θουκιδίδης είπε: “ Ή ΗΣΥΧΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ, Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

    Συγνώμη για την μακρηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σαμαράς θέλει τις εκλογές "σαν τρελλός".. Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστέψει το αντίθετο. Κι έχει και πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο που φαίνεται να του βγαίνει : κατεβάζει πρώτα τον προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίζεται (και θα πρέπει να εφαρμοστεί από την νέα κυβέρνηση...), την επόμενη μέρα ανοίγει το θέμα του ΠτΔ με υποψήφιο ένα καθόλου υπερκομματικό πρόσωπο, απλώς έναν σοβαρό Νεοδημοκράτη, για να διασφαλίσει ότι δεν θα βγει από την παρούσα Βουλή..
    Έχει "κλειδώσει" ήδη το δίμηνο διαπραγμάτευσης και θέλει να ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία πριν εκπνεύσει..
    Ξέρει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα προσωρινά, αλλά "κοιμάται ήσυχος" γιατί ο "νέος πρώτος", δεν θα έχει ούτε 20 ημέρες να κλείσει τα θέματα με την Τρόϊκα, που σημαίνει ότι και να υπάρξει "αριστερή" κυβέρνηση, αυτή δείχνει να είναι βραχύβια. Θα κληθεί αν βγει, να εφαρμόσει το "λεφτά υπάρχουν" που διαλαλεί στους πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφοφόρους του και επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απλώς θα αναγκαστεί να πάει σε νέα δανειακή σύμβαση = ΜΝΗΜΟΝΙΟ, οπότε ας φανταστούμε τί έχει να γίνει ΜΕΣΑ στον ΣΥΡΙΖΑ.. Το λογικό είναι ότι θα επαναληφθούν πολύ σύντομα οι εκλογές. Και τότε, ο Σαμαράς, με την πόλωση που ήδη έχει ξεκινήσει και δείχνει να πετυχαίνει, μπορεί να επανέλθει στην θέση του πρώτου υπουργού της χώρας...με μία "αριστερή" παρένθεση..
    Απ'την άλλη, η αντίδραση πανικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζεται με φιάσκο καταγγελίες τύπου Χαϊκάλη, χωρίς στοιχεία και με αρκετό "άρωμα γελοιότητας"..
    Μόνο ένας αφελής, θα μπορούσε να πιστέψει την περίπτωση Χαϊκάλη...
    Κι εμείς, οι μόνοι αποφασισμένοι Σπιθιστές να έρθουμε σε ρήξη με το Σύστημα από το ξημέρωμα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, έχουμε μετατραπεί σε αναποφάσιστους ψηφοφόρους του στημένου παιχνιδιού. Σε δημοσκοπικές απαντήσεις ΔΓ/ΔΑ ή δεν έχω αποφασίσει/δεν επιθυμώ να απαντήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.