ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΈΡΓΑ: ΡΑΝΤΑΡ

"Με κομπίνες και φτηνές βιοτεχνίες από το 49' κι ως εδώ..."



Ημερομηνία Έκδοσης Δίσκου: 1981
Στίχοι: Κώστας Τριπολίτης
Τραγουδάει ο Γιώργος Νταλάρας
Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Μίκης Θεοδωράκης
Ήρθε η στιγμή να αναρτήσουμε το "προδομένο" ΡΑΝΤΑΡ. Έναν απ' τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, με την καυστική ποίηση του Κώστα Τριπολίτη, η οποία σπάει κόκαλα ακόμα και σήμερα, πόσο μάλλον την εποχή που παρουσιάστηκε το έργο, το 1981. 


Πρέπει να γράψουμε την αλήθεια για το έργο αυτό, όχι για να δικαιώσουμε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά για να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός. Και η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Νταλάρας απ' το 1981' που κυκλοφόρησε το έργο έως σήμερα, σε όσες συναυλίες περιελάμβανε στο πρόγραμμά του τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα μόνα τραγούδια του ΡΑΝΤΑΡ που ερμήνευε ήταν δύο, η ΑΓΑΠΗ και το ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ. Αναρωτιόμαστε γιατί. Δεν του άρεσαν τα υπόλοιπα; 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά η ουσία είναι μια: Άλλο ένα σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη δεν έφτασε στον προορισμό του που ήταν και ΕΙΝΑΙ ο Ελληνικός λαός. Ελπίζουμε ότι η νέα εκτέλεση του έργου θα γίνει γνωστή στον Ελληνικό λαό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' την αυθεντική.

Το έργο μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο απ' το youtube παρακάτω, όπως επίσης και απ' την προσωπική ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη πατώντας εδώ.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


ΑΓΑΠΗ


ΕΦΑΡΜΟΓΗ


ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ


ΛΕΓΕ


ΩΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑ



ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΙΑ


ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ


ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ


ΞΕΝΟΣ


ΡΑΝΤΑΡ


ΧΩΡΙΣ ΦΕΓΓΑΡΙΑ


ΣΥΝΟΨΗ


Σχόλια

  1. Τουλαχιστο απο αυτον τον δισκο ακουστηκαν καιι εγιναν γνωστα 2 τραγουδια!!! Υπαρχει κανενα νεο γιατην επανεκτελεση με την Δαρα? Γιατι δεν εχει βγει ακομα, 9 μηνες μετα τον Επιβατη?
    Α.Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.