Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Διάλογος για το Αντιμανιφέστο - Σχόλιο της Μαρίας Γραικούση

Tης Μαρίας Γραικούση

Το Αντιμανιφέστο του Μίκη, είναι η πεμπτουσία των κοινωνιολογικών θεωριών, για μία δημιουργική ζωή. Την ανθρώπινη ζωή! Περιγράφει το ιδανικό μοντέλο μιας ανθρώπινης κοινωνίας.

Το Σύστημα, έχει μετατρέψει τις εργασιακές σχέσεις των ανθρώπων σε σχέσεις υποταγής και πειθαρχίας. Το δράμα είναι, ότι οι υποταγμένοι θεωρούν την πειθαρχία βασικό τους προτέρημα αλλά και το μέσο με το οποίο θα οδηγηθούν στην επιβράβευση, ανούσια πάντοτε, που θα τους δώσει απλώς άλλο ένα κίνητρο παρατεινόμενης υποταγής.

Υπάρχει μία θέση στην οποία ορίζουν κάποιοι ότι πρέπει να τοποθετηθείς κι εσύ απλώς πρέπει να πεις: «ευχαρίστως»… και όταν σιγά – σιγά σου διαμορφώσουν το ωράριο εργασίας στα δικά τους δεδομένα, απλώς συμμορφώνεσαι…

Υπάρχουν όμως ανάμεσά μας, οι τολμηροί και ελεύθεροι, εκείνοι οι οποίοι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Καθημερινά δίνουν έναν αγώνα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τελικά «ο τολμών νικά», έτοιμοι όμως για όλα τα ενδεχόμενα…

Στο γεμάτο σοφία ελληνικό αλφάβητο, μετά το στ΄= 6 (ώρες εργασίας), ακολουθούν τα γράμματα : Ζ Η Θ Ι (που ως λέξη, είναι η προστακτική του ρήματος ζω) = ΖΗΣΕ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.