Παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη στο enikos.gr

Μια παρέμβαση που θα προκαλέσει συζητήσεις, κάνει μέσω του enikos.gr, Ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή το κείμενο του Νίκου Χατζηνικολάου, με τίτλο "ΑΟΖ ΤΩΡΑ".... 

28/02/2013


Διαβάστε την επιστολή του:

"Αγαπητέ κ. Χατζηνικολάου,

Διάβασα το άρθρο σας «ΑΟΖ ΤΩΡΑ», με το οποίο καλείτε την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου και να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ. Το ερώτημα όμως είναι, μπορεί να το κάνει; Έχει το δικαίωμα; Αλλά και αν το κάνει, τότε σε ποιον θα ανήκει αυτή η ΑΟΖ; Στην Ελλάδα ή στους ξένους; Τους πιστωτές μας;

Επ’ αυτού τα Μνημόνια με τα οποία οι Κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έχουν δεσμεύσει την χώρα μας, θεωρούν ως δεδομένο το γεγονός ότι έχουμε παραδώσει στους πιστωτές την Εθνική μας Ακεραιότητα δηλαδή την Εθνική Ανεξαρτησία, όσο και το σύνολο του Εθνικού μας Πλούτου. Με άλλα λόγια, για όσον καιρό θα είμαστε χρεοκοπημένοι, οι πιστωτές έναντι του χρέους θα εισπράττουν μέσω του «Ταμείου» όλο τον υφιστάμενο και τον παραγόμενο πλούτο της χώρας, την αξία του οποίου θα καθορίζουν μονομερώς και στη συνέχεια θα τον μεταβιβάζουν στις Τράπεζές τους στο εξωτερικό.

Και ειλικρινά μένω κατάπληκτος, όταν διαπιστώνω ότι το γεγονός αυτό αγνοείται από τους πάντες. Δηλαδή σαν να μην έχει γίνει. Σαν να μην υπάρχουν Μνημόνια, Τρόικα και Ταμείο. Πώς είναι δυνατόν, κ. Χατζηνικολάου, να παραμένει «μυστικό» το ότι κάποιοι πούλησαν την Πατρίδα μας στους ξένους;

Όμως το αντιπαρέρχομαι και περνώ στη σημερινή πραγματικότητα, μετά την αποκάλυψη του μεγέθους του υποθαλάσσιου εθνικού μας πλούτου, που κατά τη γνώμη μου αλλάζει όλα τα δεδομένα, αφού τα Μνημόνια και οι δεσμεύσεις οφείλονται στο Δημόσιο Χρέος, δηλαδή στην αδυναμία μας να καλύψουμε τις οφειλές μας προς τους πιστωτές μας.

Πόσα είναι τα χρέη μας; Ας πούμε, 400 δισ. ευρώ. Όμως από τις εκθέσεις των ειδικών, όπως είναι ο κ. Φώσκολος του οποίου την αξία και το κύρος δεν αμφισβητεί κανείς (είναι εξ άλλου σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης για θέματα υδρογονανθράκων) και ο καθηγητής Ζεληλίδης, μας αποκάλυψαν ότι η αξία του υφιστάμενου υποθαλάσσιου πλούτου καλύπτει τουλάχιστον πέντε φορές  το Δημόσιο Χρέος μας!

Δεν θα έπρεπε τάχα, να αναθέσουμε σε κάποια Επιτροπή από Έλληνες και ξένους ειδικούς, να επιβεβαιώσουν αυτούς τους ισχυρισμούς, που  όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε το Χρέος και να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια και τις Τρόικες αλλά και θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε αναπτυξιακές πολιτικές που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή και την μοίρα της πατρίδας μας;

Θα μου επιτρέψετε να ξαναθυμίσω από την σελίδα σας τις ανακοινώσεις των ειδικών που προανέφερα, καθώς και του καθηγητή κ. Ζεληλίδη, ώστε οι αναγνώστες σας να λάβουν μια ακριβή εικόνα για τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας μας.

Αρχίζω από τον Καθηγητή κ. Φώσκολο:

«Θα πάω λίγο στη γεωλογία της περιοχής, για να δείξω ότι έχουμε πολλούς υδρογονάνθρακες, ιδιαίτερα κάτω από την Κρήτη. Τα αποθέματα είναι μεγάλα, για να μην πω μυθικά. 
Επί περίπου 18 εκατομμύρια χρόνια (18.000.000), αυτή η αναδίπλωση του πυθμένα, η πτυχή του πυθμένα, μετατράπηκε σε μία ράχη, η οποία λέγεται Μεσογειακή Ράχη. 
Η Μεσογειακή Ράχη είναι αυτή η οποία στη συνέχεια δημιούργησε παγίδες που δεσμεύουν το φυσικό αέριο. 
Αυτή η Μεσογειακή Ράχη ξεκινάει από τη Ζάκυνθο και τελειώνει στην Κύπρο. Είναι μία τεράστια Ράχη με πάρα πολλές παγίδες. Οι παγίδες υπάρχουν σε μία έκταση 60 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων (60.000), έκταση ίση όση η Ελλάδα και περιμένουμε μέσα σε αυτές τις παγίδες να υπάρχει το φυσικό αέριο. Το ότι βγαίνει φυσικό αέριο, το έχουνε μετρήσει οκτώ (8) διεθνή ινστιτούτα. Δεν μπορούμε να λέμε αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο, όταν αυτό το πράγμα έχει μετρηθεί. 
ελέγχθηκαν επίσης από τους Νορβηγούς πριν ενάμιση χρόνο, στο γραφείο του κ. Μανιάτη.
Ποια είναι τα αποθέματα τα οποία έχουμε, το κομμάτι που θα γίνει η έρευνα από τους Νορβηγούς : τα αποθέματα εκτιμώνται – αυτή τη στιγμή – δίνω τιμές – σε ένα τρισεκατομμύριο εφτακόσια δισεκατομμύρια (1.700.000.000.000). Εάν το ελληνικό κράτος πάρει το 20% και οι περιφέρειες το 5% και εκτιμήσουμε τα άτομα τα οποία θα δουλέψουν και τη φορολογία αυτών των ατόμων και ταυτόχρονα συνεκτιμήσουμε την αντικατάσταση του εισαγόμενου πετρελαίου από το φυσικό αέριο, το ελληνικό κράτος θα κερδίσει 600 δισεκατομμύρια (600.000.000.000) σε 25 χρόνια. 
Δηλαδή κάθε χρόνο θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών 25 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο (25.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας. 
Εάν δούμε ποια είναι τα αποθέματα σε όλη την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, τότε τα αποθέματα αυτά εκτιμώνται σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (2.500.000.000.000 $). Και το αντίστοιχο κέρδος, το ετήσιο κέρδος, το οποίο θα έχει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας. Δηλαδή θα απασχολούνται 450 με 500 χιλιάδες άτομα (450.000 – 500.000) και το ελληνικό κράτος θα κερδίζει 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $). 
Αυτά τα έσοδα τα έχουμε από τα συμβατικά αποθέματα, από τα αποθέματα τα οποία εμείς μπορούμε αυτή τη στιγμή να αξιοποιήσουμε αύριο το πρωί. 
Εάν συνεκτιμήσουμε και τα αποθέματα, τα οποία θα αρχίσουνε να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 15 χρόνια, τα αποθέματα αυτά είναι 10πλάσια από τα συμβατικά μας αποθέματα και θα αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 17,5 τρισεκατομμύρια (17.500.000.000.000), η αξία τους είναι 17,5 τρισεκατομμύρια, τα οποία θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 100 χρόνια από σήμερα. 
Θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση σε 15 χρόνια, αλλά επί 100 χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε φυσικό αέριο. 
Τα έσοδα από αυτά τα συμβατικά και μη συμβατικά αποθέματα, των οποίων η αξία ανέρχεται σε 20 τρις (20.000.000.000.000), εάν εμείς πάρουμε το 25%, σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο σε μια περίοδο για 100 χρόνια, θα παίρνει 50 δισεκατομμύρια το χρόνο (50.000.000.000), για 100 χρόνια θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς εμείς να βάλουμε ούτε μία δραχμή. 
Και με αυτά τα χρήματα εμείς μπορούμε να ξεχρεώσουμε τα χρέη μας, μπορούμε να αναστήσουμε την οικονομία μας, αποκτούμε μία τεράστια γεωπολιτική δύναμη. 
Και αυτό θα γίνει διότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη από τον ορυκτό μας πλούτο, έχουν ανάγκη από τους υδρογονάνθρακες μας. 
Μέσα σε εξήντα μήνες η Ευρώπη θα πεινάσει ενεργειακά και χρειάζονται την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, είτε το θέλουμε εμείς είτε δεν το θέλουμε εμείς και μας έχουν ανάγκη οι Ευρωπαίοι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Έχουμε πλούτο, τον οποίο τον έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν οι οικονομίες τους, για να επιβιώσουν οι βιομηχανίες τους. Επομένως το μέλλον για την Ελλάδα, εφόσον βρεθεί στην Ελλάδα ένας Πούτιν, θα μπορέσει να είναι λαμπρό και νομίζω ότι μπορεί η Ελλάδα να ξαναδεί πάλι εποχές του Περικλή. 
Τα χρήματα που θα μπαίνουν μέσα, τα 50 δισεκατομμύρια (50.000.000.000), αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο (1/3) του σημερινού ελληνικού προϋπολογισμού. 
Η αξία των αποθεμάτων, τα 20 τρις (20.000.000.000.000), αντιστοιχούν με 143 ελληνικούς προϋπολογισμούς. Τα χρήματα είναι αμύθητα και θα πρέπει αυτό το πράγμα να συνειδητοποιηθεί».   

Συνεχίζω με τον κ. Λυγερό:

«Η χώρα μας είναι το πιο «ακριβό οικόπεδο» σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο αλλά κάποιοι κρατούν στην αφάνεια, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο. 

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, την αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παίξουμε σημαντικό ρόλο στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μιας και η πατρίδα μας βρίσκεται στο ενεργειακό σταυροδρόμι τριών ηπείρων
».

Επίσης ο κ. Κονοφάγος μας λέει:

«Απαιτείται λοιπόν στρατηγική από πολιτική άποψη, στρατηγική και γεωπολιτικό όραμα, με τη συμμετοχή όμως τεχνοκρατών διότι να σας πω την αλήθεια οι πολιτικοί δεν ενδιαφερθήκανε για εμάς του τεχνοκράτες τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια καθόλου, δεν τους ενδιέφερε να έχουν σχέση μαζί μας. 
Πρόκειται να ψηφιστεί στο τέλος του έτους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οδικός χάρτης του 2050, δηλαδή τα επόμενα σαράντα χρόνια θα ψηφιστεί στο Στρασβούργο. Τί λέει αυτός ο χάρτης; Λέει ότι η ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης σε φυσικό αέριο θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο και στο Βόρειο Πόλο στον Αρκτικό Ωκεανό. Άρα αυτό που θα ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο, συνδέει τον Αρκτικό Ωκεανό με την ανατολική Μεσόγειο, όσον αφορά το φυσικό αέριο διότι ο Βόρειος Πόλος περιέχει υπολογίζεται το 25% των παγκοσμίων αποθεμάτων φυσικού αερίου».

Τέλος ο καθηγητής Α. Ζεληλίδης σε πρόσφατη εκπομπή ανέφερε ότι κατά την άποψή του «το φυσικό αέριο που υπάρχει από την Κέρκυρα ακολουθώντας όλη την Δυτική Ελλάδα και φτάνοντας ως την Νότιο Κρήτη υπολογίζεται η αξία του σε ένα τρις. 500 δις».

Επαναλαμβάνω ότι κατά τη γνώμη μου μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες θα έπρεπε να σχηματιστεί κατ’ αρχήν μια Εθνική Επιτροπή από επιστήμονες σε συνεργασία με ξένα ινστιτούτα να καταλήξει στον πραγματικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή μας και ειδικά στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου. Όταν βεβαιωθούμε γι’ αυτό, τότε η δεύτερη πράξη που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακηρύξουμε την ελληνική ΑΟΖ μέσα στην οποία περικλείεται το 80% του πλούτου αυτού. Η ελληνική ΑΟΖ θα τετραπλασιάσει την έκταση της Ελλάδας, θα γίνουμε χώρα μεσαίου ευρωπαϊκού μεγέθους, ενώ από την οικονομική άποψη θα μας καταστήσει από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Με δεδομένη την ύπαρξη αυτού του πλούτου που υπολογίζεται σε πολλά τρισ. Ευρώ που σε βάθος χρόνου θα αυξάνεται, αποκτάμε αυτομάτως την δυνατότητα να απαλλαγούμε εντελώς από χρέη και τόκους και κυρίως να αποκτήσουμε την πλήρη οικονομική μας ανεξαρτησία.

Γιατί όμως δεν γίνονται όλα αυτά; Διότι η πολιτική τάξη στην Ελλάδα, όπως ήδη ανέφερα, είναι εξαρτημένη. Που σημαίνει εκτός των άλλων ότι δεν έχει ουσιαστικά το δικαίωμα να προχωρήσει σε χειρισμούς με όλα τα κράτη με τα οποία θα πρέπει να συνεννοηθούμε για την κήρυξη της ΑΟΖ, δηλαδή Τουρκία, Αλβανία, Ιταλία, Λιβύη, Αίγυπτο κλπ. Δηλαδή προβλήματα που έλυσαν όλες οι άλλες χώρες του κόσμου που έχουν ως τώρα ανακηρύξει ΑΟΖ. Ειδικά με την Τουρκία. Και για το Αιγαίο. Η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να ανακηρύξουμε το Αιγαίο περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους για να μην διακινδυνεύσουμε να το μολύνουμε με γεωτρήσεις αλλά και αν αποφασιστεί η εκμετάλλευση πετρελαίου στο Αιγαίο, εάν οι δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία είναι πράγματι κυριαρχικά ανεξάρτητες, απέναντι στις ΗΠΑ που όπως είναι φανερό, θεωρούν τα πετρέλαια του Αιγαίου ως ιδιοκτησία τους, τότε κατά τη γνώμη μου είναι τελείως ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι με συζητήσεις θα βρούμε λύση που να συμφέρει και στα δύο κράτη. Η απειλή που όπως είδαμε  προέρχεται πιο πολύ από άλλες χώρες παρά από την Τουρκία, ότι δήθεν η Τουρκία θα μας κάνει πόλεμο, είναι για μένα εντελώς μη ρεαλιστική. Όπως είναι φανταστικό το να κάνει πόλεμο η Ισπανία στην Πορτογαλία, Η Γαλλία στο Βέλγιο, η Σουηδία στην Φινλανδία κλπ. Και είναι γελοίο και προσβλητικό με την επίσκεψη του Ολάν που βασικά ήρθε ακριβώς για να πάρει μερίδιο τραβηγμένος από την οσμή του πετρελαίου και να μας πουλήσει φρεγάτες για να αμυνθούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι γελοιότητες

Όμως η ελληνική κυβέρνηση όπως όλος ο πολιτικός κόσμος είναι απόλυτα δεσμευμένοι με τα Μνημόνια που ψήφισε η ελληνική Βουλή κι έτσι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απ’ αυτούς, διότι -το επαναλαμβάνω για να εμπεδωθεί μέσα στην κοινή γνώμη- με την ψήφιση αυτή υπάρχει όρος ότι η Ελλάδα παραδίδει στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη δηλ. στους δανειστές της την εθνική της ανεξαρτησία και βάζει ενέχυρο τον εθνικό μας πλούτο, πάνω στον οποίο εφ’ όσον εξακολουθεί η Ελλάδα να έχει χρέη, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε μέσω του Ταμείου κάθε είδους πλούτο της χώρας μας και φυσικά εάν φτάσουμε στο μέγα εθνικό έγκλημα να κηρυχτεί ΑΟΖ μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο παραπάνω πλούτος θα παραδοθεί μέσω του Ταμείου στους δανειστές, κυρίους Μέρκελ, Ολάν και άλλους που παραμονεύουν να μας ληστέψουν". 

Σχόλια

 1. ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ...?
  ΠΟΥΘΕΝΑ...ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ...?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως και τα περισσότεροα κείμενά του και δηλώσεις του, θα προσθέταμε...
  Ο Μίκης Θεοδωράκης απ' το 2010 ζει την χειρότερη λογοκρισία της ζωής του.

  Αυτά προσπαθούμε να πολεμήσουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΛΗΝ ΠΟΙΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΣ;ΒΑΝΑΥΣΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ -ΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΟ Ο ΜΙΚΗΣ;ΑΝ ΝΑΙ,ΑΝΑΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ END) .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Ioannis Gkokas,

   Ευχαριστούμε θερμά για τις παρατηρήσεις σας, ωστόσο θα επιθυμούσαμε να εστιάσετε περισσότερο με παρατηρήσεις και προτάσεις στο αντικείμενο και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και λιγότερο στο θέμα του «όρου Θεοδωρακισμός», για το οποίο έχει γίνει ήδη εκτενής αναφορά σε παλαιότερη ανάρτηση.

   (ΔΕΙΤΕ: http://theodorakism.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4917.html).

   Αν και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως η «βαθιά υπόληψη» μπορεί να μετατραπεί εν ριπή οφθαλμού σε «αναθεώρηση της εκτίμησης» ελέω ενός ονόματος σε ένα blog!
   Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα για το πως κρίνετε και επικρίνετε τους ανθρώπους.

   Σε ότι αφορά στο θέμα του «ελληνικού χρέους και της ενέργειας», είναι απλά δύο επί μέρους θέματα τα οποία έχει θίξει ο Μίκης Θεοδωράκης, εκτενέστατα μεταξύ πληθώρας άλλων θεμάτων. Κατά τη γνώμη μας, δεν είναι καν τα πιο σημαντικά, καθώς η Ελλάδα και η Ευρώπη του 2014, υστερούνται όχι τόσο ρευστού και ενέργειας, αλλά Παιδείας, Κοινωνικής Συνειδητοποίησης, Πολιτισμού και Οράματος για το σύνολο της Ανθρωπότητας. Αυτές είναι οι αξίες που θέλει να αναδείξει ο «Θεοδωρακισμός» και που δεν έχουμε συναντήσει στη πράξη, σε κανένα Κόμμα ή Κίνημα μέχρι στιγμής. Αυτές είναι όμως και οι αξίες που έχει «υπηρετήσει» πιστά ο Μίκης Θεοδωράκης σε ολόκληρη τη ζωή του. Δυστυχώς όμως, δεν γεννιούνται αρκετοί «Θεοδωράκηδες» σε έναν αιώνα και αυτό είναι που καθιστά την ιδεολογία και φιλοσοφία του Μίκη Θεοδωράκη μοναδική.

   Καλώς ήλθατε στον «Θεοδωρακισμό» κε Ioannis Gkokas και προσμένουμε με μεγάλη χαρά τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλιά σας πάνω στη Θεοδωρακική σκέψη και φιλοσοφία.

   Οι Συντελεστές του Θεοδωρακισμού

   Διαγραφή
  2. Κύριε Ioannis Gkokas, το ίδιο αισθάνεστε και για τον ελλην-ισμό;

   Διαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,
   ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΟΝΙΜΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
   ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
   ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ;ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ.
   ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΑΣ!
   ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

   Διαγραφή
 4. Ο Ιωάννης Γκόκας κοινοποίησε σύνδεσμο.
  πριν από ένα περίπου λεπτό
  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,
  ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΙΚΗ ,ΤΗΝ ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ. ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ,ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ....

  This is a copy of the following message you sent to Mikis Theodorakis via

  This is an enquiry email via http://www.mikis-theodorakis.net/ from:
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΚΑΣ

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΚΗ,
  Η ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ.
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΥΡΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ,ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ,ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΗΤΩΣ ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
  ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 600 ΔΙΣ. ΔΟΛ. ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13.
  Ο Κ. ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ E.N.D. (END NATIONAL DEBT) ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ,ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ-ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΔΟΓΜΑΤΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  ΛΑΟΥ.
  ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΩ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ)ΚΑΘΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ.
  ΜΕ ΤΙΜΗ
  ΓΚΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,
  ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΙΑΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΗ ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
  ΟΙ ''ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ'' ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ,ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ.
  ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΙΚΗ ΕΧΩ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.
  Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.