Για τους λαθρομετανάστες - του Μίκη Θεοδωράκη

Μου κάνει εντύπωση ότι για το πρόβλημα που γεννήθηκε στη χώρα μας με την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγημένων από τις εστίες τους συνανθρώπων μας, κανείς έως σήμερα δεν είπε ότι ο κύριος και μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός. Δεν αναφέρομαι σ’ αυτούς που ήρθαν από τον βορρά ή τον νότο αλλά από την ανατολή, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Αφγανιστάν και του Ιράκ από την στρατιωτική εισβολή του αμερικανικού στρατού. Σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά, δημόσια κτίρια, εργοστάσια, γέφυρες, μουσεία σαρώθηκαν από την δαιμονική μηχανή της σύγχρονης Ρώμης που με το χρήμα, τα δάκρυα, το αίμα και τον θάνατο χτίζει επάνω στην δυστυχία των λαών την αυτοκρατορία της.

Όσοι επέζησαν μετά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, μη έχοντας στέγη, εργασία, τροφή και μέλλον στις χώρες τους, προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο έξω από τα καπνισμένα ερείπια, όπου-όπου. Δεν είχαν λογική, δεν είχαν ελπίδα, μόνο τρόμο, όπως τα ζαρκάδια που τα κυνηγούν λιοντάρια. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Και θέλει πραγματικά πολύ αρρωστημένη φαντασία για να μεταβάλει κανείς αυτά τα κυνηγημένα, τα απελπισμένα και τυφλωμένα από τον φόβο και την απελπισία ανθρώπινα κοπάδια σε συνειδητούς πράκτορες των εχθρών μας, που ανέλαβαν έναντι κάποιου αντιτίμου αυτή την συνωμοτική αποστολή. Δηλαδή να διασχίσουν ξυπόλυτοι και κυνηγημένοι όλη την Τουρκία, να βρουν δουλεμπόρους που θα τους βάλουν σε σαπιοκάραβα με πιθανότητες πνιγμού 50% και να φτάσουν παράνομοι σε μια άγνωστη χώρα, την Ελλάδα, με στόχο να … αλλοιώσουν την εθνική μας καθαρότητα έως ότου μας εξαφανίσουν…

Αυτή είναι η εντελώς παράλογη ερμηνεία για την παρουσία στην χώρα μας αυτών των θλιβερών θυμάτων των ιμπεριαλιστών, που συνενώνει τις απόψεις ορισμένων προοδευτικών διανοουμένων με εκείνες της Χρυσής Αυγής. Και το τραγικό αποτέλεσμα αυτών των θεωριών περί διεθνούς συνωμοσίας και φυλετικής καθαρότητας είναι αυτά τα τραγικά θύματα του ιμπεριαλισμού να βαφτίζονται πράκτορες και μιάσματα, το δε κράτος να τους συμπεριφέρεται σαν να είναι ληστές, με συλλήψεις, διαπομπεύσεις, βιαιοπραγίες και στρατόπεδα συγκεντρώσεως, για να μην ξεχνάμε και τους Ναζί. Άλλωστε οι «εκλεγμένοι από τον λαό» βουλευτές Ναζί συνεργάζονται με την αστυνομία, αστυνομεύουν οι ίδιοι τις «μολυσμένες» συνοικίες και προστατεύουν τους κατοίκους από την παρουσία αυτών των … επικίνδυνων υπανθρώπων. Ενώ η κοινωνία, η διανόηση, η Αριστερά, οι Έλληνες φοιτητές, με δυο λέξεις η Ελλάδα της φυλετικής καθαρότητας κάνουν πως δεν βλέπουν ΄ταν δεν κλωτσάνε οι ίδιοι τα αθώα και απροστάτευτα θύματα. Που έφυγαν από τον τόπο τους, γιατί τους καταδίωξαν οι κροκόδειλοι και ήρθαν στην χώρα των αρουραίων με τα μυτερά δόντια και την λιγδερή ουρά.

Θα ρωτήσει κανείς, ποια είναι η λύση. Να μεταθέσει η κοινωνία και η κυβέρνηση το πρόβλημα, βάζοντάς το στις πλάτες των υπευθύνων, δηλαδή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που όχι μόνο κατέστρεψαν τις χώρες τους αλλά μετέβαλαν τους κατοίκους σε ξεκληρισμένα, πανικόβλητα και πειναλέα κοπάδια, που αναγκαστικά φορτώνουν με την παρουσία τους χώρες όπως η δική μας, που οι ώμοι της δεν αντέχουν ξένα βάρη.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να βοηθηθούν να ξαναγυρίσουν στον τόπο τους. Έως ότου γίνει αυτό, οι ένοχοι πρέπει να δώσουν στην χώρα μας χρήματα για να φιλοξενηθούν ανθρώπινα. Να χτιστούν τα βομβαρδισμένα σπίτια τους και να μεταφερθούν εκεί όπου γεννήθηκαν και έζησαν ειρηνικά, έως ότου ήρθαν βομβαρδιστικά από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και χωρίς αιτία μεταβάλει πόλεις και χωριά σε καπνισμένα ερείπια.

Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια για το πρόβλημα των λεγομένων «λαθρομεταναστών» (όπως λέμε «εγκληματιών»), που οπωσδήποτε βαραίνει τη χώρα μας, όμως οι τελευταίοι που φταίνε γι’ αυτό είναι τα θύματα των εγκληματικών δυνάμεων, που άλλους τους βομβαρδίζουν και άλλους τους εξαθλιώνουν, όπως εμάς, γιατί η φύση τους τούς οδηγεί στην καταστροφή των αδυνάτων, όπως τα ρύγχη των κροκοδείλων στις σάρκες των ανυπεράσπιστων θυμάτων. 

Μίκης Θεοδωράκης
17.7.2013

Σχόλια